Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2013-11-28Óvodás csoport a Mammut II.-ben

A kedves doktor néni és a „mindent látó” ultrahang, avagy az egészséges életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni!

Az óvodásoknak meghirdetett prevenciós programunk keretében a Diagnoscan Magyarország Mammut II-es központja is óvodai csoportot fogadott. A Belvárosi Játékóvoda gyerkőcei ismerhették meg játékos formában, hogy mire is jó az ultrahangkészülék, és mit lát vele a doktor néni. A gyerekek érdeklődő, csillogó tekintettel nézték a monitort és hallgatták Dr. Bács Éva radiológus főorvos megnyugtató szavait.

Ők most már tudják, nem kell félni az ultrahang vizsgálattól, mert egyáltalán nem fájdalmas. Azt is megtanulták itt, hogy ha valamikor az életük során el kell majd jönniük ilyen vizsgálatra, az azért történik, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy mitől is fáj a hasuk, vagy épp a kezük, lábuk?

A gyerekek láthatóan feloldódtak, és jól érezték magukat. Az ovisok a vizsgálat végén ajándékot is kaptak, mindenki kis kék tornazsákkal térhetett haza és mesélhették el mindenkinek: az ultrahang vizsgálattól egyáltalán nem kell félni. Bízunk abban, ha ezek a gyerekek felnőnek, egészségtudatos felnőttekké vállnak és ehhez egy kicsit mi is hozzájárultunk most.