Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Új beruházások és magasabb fokozatra kapcsolt digitalizáció a pandémia idején

2021. 03. 14.

Miközben 2020-ban a koronavírus elleni védekezés nem kis erőforrásokat kívánt az egészségügyi intézmények részéről, az Affidea Magyarország jelentős digitális beruházásokat hajtott végre a betegutakat illetően, bővítette jelenlétét egy új diagnosztikai központ nyitásával, hogy a betegek számára minél szélesebb hozzáférést biztosítson a legégetőbb, szükséges szolgáltatásokhoz.

Megújult műtő és angiográf a Péterfy Sándor utcai Affidea diagnosztikai centrumban

Az Affidea cserélte és korszerűsítette az ultrahang-berendezéseit a Dózsa György úti, a Péterffy Sándor utcai kórházi központjaiban, illetve a Mammut magánegészségügyi centrumban. Mindemellett a Péterffy Sándor utcai kórházi központban cserélték az angiográfot, és ezzel együtt megújult a teljes angiográfiás műtői terület is. A kórházi centrum ezen kívül kapott egy modern digitális röntgent is csakúgy, mint azok a magánegészségügyi centerek, ahol nagyobb volumenű foglalkozás-egészségügyi ellátás zajlik. Az Affidea Magyarország folyamatosan figyelemmel kíséri a telepített alap berendezéseket és határozott terv alapján cseréli az eszközöket annak érdekében, hogy mindig modern és nagy teljesítményű gépekkel dolgozzon. Dr. Kardos Lilla, a vállalat Magyarországért felelős vezető orvosigazgatója elmondta: „A gépcseréket illető döntéseknél fontos szempont a berendezés életkora, illetve az, hogy milyen típusú betegellátás folyik azon a helyen, ahová telepítik. A gyorsabban telepíthető képalkotó modalitások közül több cseréjére és modernizálására került sor tavaly.”

2020 a digitalizáció éve volt

A szakértők szerint 2020 a világjárvány miatt a digitalizáció éve volt, és ez igaz az Affidea Magyarország esetében is, ahol számos digitális beruházást hajtottak végre. Tavaly nyáron indult el mind a Páciensportál – amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy könnyen és biztonságosan hozzáférhessenek orvosi eredményeikhez, illetve megosszák azokat a beutaló orvosokkal – mind az Orvosportál. Befejeződött a Network Radiology Menedzsment fejlesztésének első fázisa, amely egy központosított radiológiai irányító rendszer, amellyel sokkal hatékonyabban tudják majd követni a leletátadási időpontokat és azt, hogy az egyes vizsgálatok a leginkább szakértő radiológushoz kerüljenek. A privát centrumok digitális nyilvántartását hozzácsatolták a nemzeti Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT). Mindemellett olyan egyedi fejlesztésekre is sor került, mint például a Sportkórházhoz kapcsolódó radiológiai interfész. Dr. Kardos Lilla kifejtette: „Tavaly nyertük el a Sportkórház teleradiológiai tenderét, és az együttműködéshez jelentős informatikai fejlesztést végeztünk. Ez biztosítja egy interfészen keresztül azt, hogy a kórházból automatikusan, biztonságos és megfelelő módon kerüljenek át a vizsgálatkérések és az elkészült felvételek az Affidea saját radiológiai rendszerébe, az elkészült leletek pedig vissza.”

Tavaly nyílt meg az Affidea Gasztroenterológiai Központ

A járóbeteg-szakellátás erősítését célzó stratégiánk jegyében, egyúttal a speciális szolgáltatásokat bővítve megnyílt a gasztroenterológiai központ a Bank Centerben. Az új specializált telephelyet Magyarország legmodernebb endoszkópos gépeivel szerelték fel, amelyek jóval kényelmesebbé és hatékonyabbá teszik például a vastagbél- és gyomortükrözéseket. Hazánkban egyedülálló módon belső kamerarendszerrel, NBI technológiával és ScopeGuide-dal működnek. A központ a tervek szerint, továbbképzési centrumként is működik majd, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy elmélyítsék tudásukat és előrébb léphessenek a szakmájukban.
Hidvégi Áron, az Affidea Magyarország kereskedelmi igazgatója hozzátette: „2021-ben a pácienseink ellátásának biztonsága és minősége érdekében további beruházásokat tervezünk a Váci Greens és a Mammut központokban, valamint a Bank Centerben is. Ez utóbbiban, ugyan Gasztroenterológiai Központunkat csak tavaly nyitottuk, már idén tovább modernizáljuk annak megjelenését és hangulatát, még nagyobb kényelmet és jobb ellátást biztosítva ezzel pácienseinknek. Ezzel párhuzamosan, a Medical Service Budapest Kft. felvásárlása is gyakorlatilag a tavalyi év végén zárult le. Az MSB járóbeteg-szakellátási centrumok (Corvin, Mammut és Árkád Egészségközpontok) működését fésültük össze az Affidea operatív tevékenységével, mindezt úgy, hogy kifejezett célunk volt az Egészségközpontok arculatának megőrzése.

Az Affidea Magyarországról

Az Affidea Magyarország a hazai egészségügyi szektor egyik vezető vállalata, amely komoly tapasztalattal rendelkezik a képalkotó diagnosztika területén. Ezt a tevékenységet a vállalat 1991-ben kezdte el Magyarországon, évente több mint 150 ezer db CT és több mint 80 ezer db MR vizsgálatot végez. Jelenleg több magánegészségügyi központot és kórházi diagnosztikai központot üzemeltet, ez utóbbiak részt vesznek az állami ellátás támogatásában. Az Affidea Európa piacvezető magánegészségügyi szolgáltatója: a cégcsoport 16 ország 280 egészségközpontjában évente 14 millió képalkotó vizsgálatot végezve 7 millió pácienst lát el.