Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

Panaszkezelés

Köszönjük, hogy az Affidea Magyarország Kft. szolgáltatásait vette igénybe. Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsuk Önnek. Ebben Ön is tud nekünk segíteni!

Miben segíthet Ön?

Ha megtisztel bennünket bizalmával, megosztja velünk észrevételeit, akkor azok felhasználásával szolgáltatásaink színvonalát folyamatosan fejlesztjük.
Célunk az Ön panaszának gyors, hatékony és átlátható kivizsgálása és orvoslása.

Hol teheti meg észrevételeit?

Társaságunkhoz többféle módon is eljuttathatja észrevételeit. Válassza az Önnek leginkább megfelelőt!
A panasz előterjesztésére a következő elérhetőségeken van lehetősége:

Szóban:

 • személyesen, az egészségügyi ellátás során az adott klinikán, annak nyitvatartási ideje alatt (lásd: www.affidea.hu/kozpontok/)
 • telefonon, hétfőtől péntekig, 8-16 óra között a következő számon: +36 1 803 6464, továbbá az egészségügyi központok nyitvatartási idejében azok telefonos elérhetőségén keresztül (lásd: www.affidea.hu/kozpontok)

Írásban

Az egyéb formában, az online felületen (Affidea weboldal – https://www.affidea.hu/kapcsolat) benyújtott írásbeli panaszát is befogadjuk.

Érkezhetnek észrevételek az Online/ Közösségi média felületeken (Facebook, Google, szolgáltatásinkat hirdető partnercégek weboldalai), azonban ezeket nem tekintjük hivatalos panasznak, kérjük, panaszát a fentiekben megadott elérhetőségeken keresztül jelezze számunkra!

Az Affidea Magyarország Kft. honlapjáról (www.affidea.hu/letoltheto-dokumentumok) letölthető a Panaszfelvételi és kivizsgálási jegyzőkönyv nyomtatvány, továbbá székhelyünkön és klinikáinkon is elérhető.

Hogyan jelezze észrevételeit?

Panaszát, észrevételét ott tudják munkatársaink a leggyorsabban orvosolni, ahol a kérdéses szolgáltatást igénybe vette, vizsgálati kérését megadta, illetve ahol nem az Ön által elvárt szolgáltatással találkozott.

Kérjük, ossza meg velünk…

 • véleményét a szolgáltatásainkról,
 • javaslatait, milyen módon tudnánk javítani ügyfeleink kiszolgálásának színvonalán,
 • kezdeményezéseit az Ön által igényelt, de kínálatunkból még hiányzó szolgáltatásokról,
 • az esetleges negatív tapasztalatait.

Javasoljuk, hogy használja a Panaszfelvételi és kivizsgálási jegyzőkönyv nyomtatványt, vagy szabadszöveges formátumban is megadhatja az alábbi adatokat:

 • név
 • elérhetőség (állandó lakcím/levelezési cím, telefon és e-mail)
 • vizsgálat pontos megnevezése, helye és ideje
 • a panasz részletes leírása

Kérjük, a panaszt alátámasztó dokumentumok másolatát is juttassa el hozzánk.

Válaszunk

Visszajelzésének benyújtását követően a mindenkor hatályos Fogyasztóvédelemről szóló törvénynek megfelelően járunk el.

Szóbeli panaszát azonnal megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk. Írásbeli panaszát, a beérkezést követően 30 napon belül írásban érdemben megválaszoljuk és intézkedünk annak közléséről. (Egyes esetekben ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg.)

Ha elégedetlen a kapott válasszal…

Célunk, hogy minden lehetséges módon segítsük Önt egészségmegőrzése során felmerült problémák megoldásában. Fontos számunkra, hogy Ön elégedett legyen szolgáltatásainkkal. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, gyors és személyre szabott segítséget nyújtva.

Ha a kapott válaszokból Ön úgy látja, hogy felmerülő panaszát nem megfelelően kezeltük, a következő jogorvoslati lehetőségekkel élhetnek:

 1. Amennyiben úgy érzik, hogy etikai vétség történt a kezelés során, az Orvosi Kamara területileg illetékes Etikai Bizottságához fordulhatnak.
 2. Közigazgatási felelősség megállapítása iránt panaszeljárást kezdeményezhetnek a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.
 3. Betegjogi sérelem esetén a betegjogi képviselőhöz fordulhatnak.
 4. Szakmai felelősséget érintő ügyben egészségügyi közvetítői eljárást kezdeményezhetnek.
 5. Panaszt terjeszthetnek elő az egészségügyi szolgáltatóhoz vagy a fenntartójához.
 6. Fogyasztóvédelmi panasz esetén a Békéltető Testülethez vagy a Fogyasztóvédelmi Testületekhez fordulhatnak.
 7. Büntetőjogi felelősség esetén feljelentést tehetnek.
 8. Kártérítési igény esetén kártérítési megfizetésére felhívhatják az egészségügyi szolgáltatót, egyezségi ajánlatot terjeszthetnek elő, szakmai felelősségbiztosítóhoz fordulhatnak és indíthatnak peres eljárást bíróság előtt.

Az Affidea Magyarország Kft. Panaszkezelési Szabályzata elérhető az egészségügyi központjaiban.