Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Minden COVID-19-en átesett betegnek ajánlott a szívet és a tüdőt érintő kivizsgálás!

Minden COVID-19-en átesett betegnek ajánlott a szívet és a tüdőt érintő kivizsgálás!

2021. 03. 05.

A SARS-CoV-2 vírus elsődlegesen a tüdőt támadja meg. A tüdő állapotának betegség utáni ellenőrzése kiemelten fontos, hiszen nem csak a betegség súlyos lefolyása jelentheti a légzőszervünk károsodását.

A koronavírus második hulláma és annak hatásaira reagálva, Post-COVID Care csomagjainkat komplex módon, szakértő orvoscsoportunk bevonásával és javaslatai mentén állítottuk össze, hogy segítsük vállalati partnereinket és munkatársaikat. A koronavírus-fertőzésben sok egyéb mellett az az igazán veszélyes, hogy lezajlása után különböző súlyosságú szövődményeket hagyhat maga után, függetlenül attól, hogy maga a megbetegedés milyen lefolyású volt.

A COVID-19 fertőzés nyomán kardiológiai problémák is kialakulhatnak, így ajánlott minden érintettnek átfogó kivizsgálást kérni a betegséget követően 2-3 héttel. Különösen igaz ez azoknál a pacienseknél, akik rendszeresen sportoltnak, hiszen esetükben egy titokban zajló szívizomgyulladás akár végzetes is lehet. Az előbbiekben említett szövődményeken kívül visszamaradhat számos kevésbé ijesztő probléma is, amelyek időben történt felismerése és kezelése nagyban növeli az egészség visszanyerésének esélyét.

Szakorvosaink a koronavírus-fertőzésen átesett pácienseknél nagy figyelmet fordítanak a szerteágazó szövődmények feltérképezésére. A választott csomagtól függően sor kerül nyugalmi EKG, légzésfunkció vizsgálatra, alacsony sugárdózisú Mellkas CT-re, átfogó kardiológiai és pulmonológiai szakvizsgálatra. Azoknak, akiknél a fertőzés súlyosabb lefolyásúnak bizonyult, netán kórházi kezelésre is szükség volt, illetve valamilyen alapbetegséggel rendelkeznek, mindenképp érdemes a részletesebb, sokrétűbb szűrőcsomagot választani.

További cikkeink

Ilyen egy CT-vizsgálat menete!

2022. 03. 10. elolvasom

Hordozható röntgen készülékek és színes felvételek mutatják majd unokáink csonttöréseit

2022. 03. 25. elolvasom

Ismerje meg a kontrasztanyagos mammográfiát!

2022. 06. 13. elolvasom

Megosztás