Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Az Affidea LaingBuisson díjat nyert 2022-ben

Az Affidea LaingBuisson díjat nyert 2022-ben

2022. 11. 24.

2022. november 24. Budapest: Az Affidea, a fejlett képalkotó diagnosztikai eljárások, a járóbeteg- és daganatos betegellátás legnagyobb európai szolgáltatója örömmel jelenti be, hogy a vállalat nyerte az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját.
 
A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva.

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív Dózismenedzsment Programjával nyerte el a díjat. A program keretében a vállalatcsoport havonta több mint 75 000 CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40%-kal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, így növelve a páciensek biztonságát, a magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében.

A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban – amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítéséért egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak.

A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelyben lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jód dózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció részleteiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll). A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges kontrasztanyag beadást.

Guy Blomfield, a Felügyelő Bizottság elnöke és az Affidea vezérigazgatója kijelentette:

„Megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a rangos díjat. Ez bizonyítja a szigorú klinikai protokollok és innovatív eszközök alkalmazása mellett tett erőfeszítéseinket és eredményeinket a kiemelkedő betegbiztonság érdekében. Szeretnék köszönetet mondani minden csodálatos csapatunknak, akik elkötelezetten dolgoznak a klinikákon, különösen a dóziscsökkentő programban résztvevő csapattagoknak a szenvedélyükért, az elkötelezettségükért és a színfalak mögött végzett kemény munkájukért. Ezzel a díjjal elismerték munkájuk igen magas színvonalát, és nem is lehetnék büszkébb.”

Dr. Alessandro Roncacci orvosigazgató alelnök hozzátette:

„Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy tökéletesen megfelelünk a 2013/59-es Euratom-irányelvnek azáltal, hogy azonosítjuk a valós idejű eltéréseket, szabványosítjuk és optimalizáljuk a CT-protokollokat, miközben betartjuk a képminőség és a fokozott betegbiztonság aranyszabályait. 2023-ra ambiciózus terveink szerint bevezetjük a Dózismenedzsment Programunk új verzióját az Affidea összes leányvállalatánál, az összes országban, a legmagasabb betegbiztonsági szabványok iránti elkötelezettségünktől vezérelve.”

Horváth Ágnes az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán így nyilatkozott:

„Az Év Diagnosztikai Szolgáltatója díj mellett egy újabb, rangos kitüntetésben részesültünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50%-kal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szakmai színvonal biztosításával, szigorú klinikai protokollok mellett és az innovatív eszközök hatékony kihasználásával tovább csökkentsük a vizsgálataink sugárterhelését.”

A díjátadó ünnepséget a független egészségügyi szektor több mint 1000 kulcsszereplőjének részvételével a Westminster Bridge Parkban tartották.

Ez a díj az idén a második elismerés, amellyel az Affidea teljesítményét jutalmazták. Júniusban ugyanis a vállalat elnyerte az Év Diagnosztikai Szolgáltatója címet a HealthInvestor Awards 2022-n.

Az Affideáról:

 
Az Affidea (www.affidea.com) a képalkotó diagnosztikai, járóbeteg – és daganatos betegellátási szolgáltatások legnagyobb európai egészségügyi szolgáltatója, amely Európa 15 országában 329 központot üzemeltet. Az Affidea csoport több mint 11 000 szakemberrel dolgozik együtt, akik évente több mint 12 millió pácienst látnak el. A betegbiztonság terén elért eredményeinek köszönhetően a vállalat az Európai Radiológiai Társaság által a legtöbb díjat kapott képalkotó diagnosztikai szolgáltató lett Európában – az Eurosafe Wall of Stars által díjazott központok több mint 50%-a az Affidea tulajdonában van.

Affidea Magyarország

A Magyarországon alapított és hazai központtal rendelkező Affidea – www.affidea.hu – az ország egyik legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatója, a magyar magán- és vállalategészségügyi piac meghatározó szereplője. Országszerte 11 egészségügyi központban évente több mint 500 ezer vizsgálatot végeznek el, Budapesten kívül Győrben radiológiai, valamint izotóp diagnosztikát is működtetve. Az Affidea Magyarországon egyedüliként rendelkezik az Európai Radiológiai Társaság (European Society of Radiology) ötcsillagos minősítésével, amelyet a CT-vizsgálatok sugárcsökkentési protokollja alapján nyert el.

Kapcsolódó vizsgálatok

További cikkeink

Így előzze meg a szem kötőhártya gyulladását!

2023. 05. 27. elolvasom

Ezt kell tudni a polipokról!

2021. 06. 13. elolvasom

COVID-tüdő – még fél év múltán is kimutathatók az elváltozások

2022. 03. 10. elolvasom

Megosztás