Magunkról

 
 

A céget 1991-ben alapították azzal a céllal, hogy a betegek mind szélesebb rétegének elérhetővé tegyük a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat.

Első központunkat, akkor még Nemzetközi Egészségügyi Központ (International Medical Center – IMC) néven a budapesti, korábbi MÁV Kórház területén nyitottuk meg. A magántulajdonosok tőkebevonásával kialakított központ újszerű, egyedülálló konstrukció volt a rendszerváltás utáni útkeresésben lévő hazai egészségügyben, amely a későbbi magánklinikák számára is irányt mutatott. Úttörő kezdeményezésünk új korszakba vezette az orvosi képalkotást Magyarországon: másodikként mi végeztünk MR-vizsgálatokat, és a CT-t is az elsők között kezdtünk hazánkban alkalmazni.

Az elmúlt évtizedekben a képalkotó diagnosztika az orvostudomány számos ágával egyetemben óriási utat tett meg, az Affidea pedig törekedett rá, hogy alapelvéhez hűen a legmodernebb eljárásokat állítsa a páciensek egészségének szolgálatába.

Országszerte 12 központban, Budapest mellett Szegeden, Győrött működtetjük a radiológiai- valamint izotóp diagnosztikát.

2018-ban új korszak köszöntött be az Affidea történetében. A Főnix-Med vállalatcsoport megvásárlásával– az eddigi széles körű képalkotó diagnosztikai vizsgálati területek mellett – már mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást is biztosítunk ügyfeleinknek. Az Affidea mostantól meghatározó szerephez jut a vállalat-egészségügyben is, országszerte közel 100 telephelyen nyújtva foglalkozás- és vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat.

Affidea – az egészségnél semmi sem fontosabb.

Affinitás (Affinity) az orvosok és a betegek iránt, bizalom és hűség (Fidelity) mindenben, amit teszünk és folyamatos fejlődés az ötletek (Idea) és az innováció útján. Az amszterdami központú Affidea fejlett képalkotó diagnosztikai (Advanced Diagnostics Imaging -“ADI”) és onkológiai (Cancer Care – “CC”) szolgáltatásokat nyújt Európában, tevékenységi körében Európa legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatójává vált. Tizennégy országban közel 228 központ tulajdonosa és működtetője, több mint 8.000 egészségügyi szakembert alkalmaz. Az Affidea fejlett képalkotó diagnosztikai üzletága elsősorban mágneses rezonancia (magnetic resonance imaging – „MRI”) és computer tomográfiás (computed tomography – „CT”) vizsgálatokból áll, de egyéb modalitások, mint az ultrahang, röntgen, angiográfia és a mammográfia, is beletartoznak. Az onkológiai ellátást biztosító üzletág magába foglalja a sugárkezeléseket, beleértve a lineáris gyorsítókat, a gamma kést és Brachyterápiát, valamint a pozitronemisszós tomográfiát, a PET CT diagnosztikát. A vállalat Nemzeti Egészségügyi Alapból vagy Magán Egészségpénztárak útján finanszírozott betegek, valamint magánbetegek számára is biztosítja szolgáltatásait. A központok szigorúan a teljes körűen elfogadott ISO 9001 standardok szerint működnek.

Magyarország

Affinity, Fidelity, Idea – azaz Érzékenység, Hűség, Újító szellem. E három pilléren nyugszik az Affidea elmúlt közel 30 éves munkája, melynek köszönhetően a legnagyobb hazai képalkotó diagnosztikai szolgáltatóvá válhatott, sőt, mára a magán- és vállalat-egészségügyi piac meghatározó szereplője is hazánkban. A Magyarországról indult (és azóta is magyar központú) cég nevében is hordozza a szemléletének alapjait képviselő szavakat, és a nemzetközi cégcsoportjához igazodva Affidea néven működik.