Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2013-09-19A kedves doktor bácsi és a „mindent látó” ultrahang


A kedves doktor bácsi és a „mindent látó” ultrahang

avagy

Az egészséges életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni!

Izgalmas, az egészségmegőrzést, prevenciót népszerűsítő programra hívja a Diagnoscan Magyarország Központ a szegedi óvodásokat.

Az érdeklődő óvodai csoportoknak a Diagnoscan Magyarország Központban játékos formában mutatjuk be a „mindent látó” ultrahang diagnosztikai berendezésünket, minek segítségével bekukkantunk a test belsejébe, megmutatjuk, mi mindent lehet látni ezzel a hasznos eszközzel, és beszélgetünk arról, miért is fontos, hogy ilyen vizsgálatokat végezzünk.

Programunk célja, hogy:

  • A fehér köpeny és a kórházi környezet láttán ne legyenek félelmeik a gyerekeknek.
  • Szerezzenek pozitív élményeket az egészségügyi vizsgálatokról.
  • Már gyerekkorban tudjanak arról, hogy az egészséges és hosszú élethez az is hozzá tartozik, hogy akkor is elmegyünk a doktor bácsihoz, ha nem vagyunk betegek.
  • Lássák, hogy ezek a vizsgálatok egyáltalán nem járnak fájdalommal.
  • Megismerjék, hogy a modern technika, hogyan szolgálja az egészségünket.
  • Felhívjuk a figyelmet a betegségmegelőzés fontosságára, az ő kis tudásuknak megfelelő szinten.
  • Segítsük őket abban, hogy egészséges és egészségtudatos felnőttekké váljanak.

A tavalyi évben nagy sikerrel elindult egészségnevelő programunk idén is folytatódott, az első látogatás már le is zajlott, amelyről egy kis összefoglalót közlünk:

Ki tudja, mi van a hasunkban? – kérdezte a Gyertyámos utcai óvodásokat tegnap Gyula doktor bácsi, aki az ultrahangkészülékkel ismertette meg a kicsiket.

„Zsír” – hangzott az első válasz.

„ A hal, amit megettünk” – jött a másik. Hogy kinek volt igaza, hamarosan az is kiderült. A Diagnoscan Magyarország vizsgálóhelyiségében ugyanis egy vállalkozó szellemű kislány, no meg a „mindent látó berendezés” segítségével kukkantottak bele az emberi testbe.

– Ezzel a műanyag bigyóval simogatja az orvos a hasatokat, ha tudni akarja, miért fáj nektek – magyarázta a gyermekradiológus a kicsiknek, akik aztán saját maguk is meggyőződhettek arról, hogy ez a vizsgálat egyáltalán nem fáj, inkább csak csikis. Aki szerette volna, zselét kapott a kezére, amelyen aztán a vizsgálófejet néhányszor megmozgatták.

– A célunk ezzel a programmal, hogy a gyerekek eljöjjenek az egészségügyi intézménybe, szokták a környezetet, és lássák, hogy a vizsgálatok nem mindig fájdalmasak – mondta el Horváth István orvos igazgató.

Az ovisok a vizsgálat végén ajándékot is kaptak: a fiúk kék, a lányok narancssárga kistáskával térhettek haza és mesélhették el mindenkinek: az ultrahang vizsgálattól egyáltalán nem kell félni.

Az ovisok látogatásáról készült felvétel az alábbi linken vagy a szegedi Városi Televízió honlapján megtekinthető.