Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat +36 1 803 6464

Lökéshullám-terápia

Az érképződést elősegítő lökéshullám-terápiával eredményesen kezelhető a kismedencei fájdalom szindróma, a Peyronie-betegség és a potenciazavarok.

Mi az alacsony intenzitású fókuszált lökéshullám-kezelés célja?

A fájdalommentes és bármikor ismételhető eljárás célja a krónikus kismedencei fájdalom szindróma, a potenciazavarok és a Peyronie-betegség kezelése.

Hogyan működik a lökéshullám-terápia?

Az eljárás nem tüneti, hanem oki kezelést nyújt. A lökéshullámok pozitív biokémiai változásokat indítanak el a szervezetben. Az elektromágneses úton létrehozott fókuszált impulzusoknak köszönhetően a kezelt területen érképződés figyelhető meg, ami a tápanyag- és az oxigénellátás javulása révén segíti a szövetek regenerációját, és az idegrostokra gyakorolt hatása csillapítja a fájdalmat.

Milyen panaszokra javasolt?

Potenciazavar esetén az alacsony intenzitású lökéshullám-kezelés egyértelműen javítja a szexuális funkciókat. A legtöbb potenciazavar ugyanis az erek anatómiai, illetve működésbeli zavara miatt alakul ki. Cukorbetegek ér- és idegkárosodása esetén is határozottan javítja az endotél választ, amely a megfelelő merevedés alapja. A kezelés eredménye, hogy az enyhe potenciazavaroknál a későbbiekben nem szükséges potencianövelőket szedni. A súlyosabb, már refrakter helyzetekben – amikor a potencianövelő szerek már hatástalanok – a kezelés sikere, hogy a gyógyszerek ismét hatásosak lehetnek.
A CPPS – a kismedencei fájdalom szindróma – legjellemzőbb tünete a medencefenékből, a kismedencéből sugárzó fájdalom. A kismedencei szervek működési zavaraként vizelési, székelési és szexuális problémák jelentkezhetnek, amelyeket gyakran tévesztenek össze más krónikus betegségekkel. A lökéshullám-terápia javíthatja a kismedencei szervek funkcionális tulajdonságait, a görcsös kismedencei izmok tónusát, valamint a kismedencei idegek modulálásával csökkenti a fájdalmakat. A funkcionális paraméterek, például a vizelési panaszok mérséklődnek, ettől jobb lesz a beteg életminősége.
Peyronie-betegség olyan progresszív kórkép, amelynek hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb csomók állnak. A betegség előrehaladtával megjelenhet a fájdalom is, illetve merevedési zavarokhoz, valamint a pénisz olyan fokú görbületéhez, deformitásához vezethet, amely a szexuális életet is akadályozhatja. A betegség akut fázisában nincs hatásos gyógyszer, de az eljárás stabilizálja a már meglévő kóros görbületet, azaz a betegség nem fejlődik tovább, és jelentős a fájdalomcsillapító hatása is. A kezelések segítenek felpuhítani a plakkokat, és ez javítja a merevedés minőségét.

Hogyan zajlik a kezelés?

A terápiás csomag 8-10 alkalmas – 15-20 perces – kezelésből áll.

Az Affidea For Men Férfiegészség Központban elérhető lökéshullám-terápiánk!