Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Időpontfoglalás

Onkológia

Ezt kell tudni a onkológiáról!

Az onkológia a rosszindulatú daganatos betegségek diagnosztikájával és terápiájával foglalkozó szakterület. Évente Magyarországon körülbelül 100 ezer új rosszindulatú daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. A leggyakoribb a bőr rosszindulatú daganata, a tüdőrák, a vastagbélrák, a férfiaknál a prosztata, míg a nőknél az emlő rosszindulatú daganata. Nagyon fontos a daganat minél korábbi stádiumban való felismerése, mert minél korábbi stádiumban fedezik fel a betegséget, annál nagyobb az esélye a gyógyulásnak.

Mivel foglalkozik az onkológia?

Az onkológia foglalkozik a daganatok kemoterápiás, egyéb gyógyszeres, és sugárkezelésével is. Egy igen dinamikusan fejlődő szakág, több fajta és támadáspontú gyógyszerekkel:

 • hormonterápia,
 • kemoterápia,
 • célzott biológiai kezelések,
 • immunterápiák állnak a rendelkezésre.

Emiatt pácienseknek egyre inkább igényük van arra, hogy tájékoztatást kapjanak a kezelési lehetőségekről és azok hatékonyságáról, illetve az esetleges mellékhatásokról.

Miben tud segíteni az Affidea onkológus szakorvosa?

A kivizsgálás menetének lebonyolításában és a vizsgálatok szervezésében a daganatos megbetegedések esetén kiemelten fontos olyan szakember segítsége, aki komplexen látja a betegséget.
Az onkológus szakorvos segít:

 • másodvélemény elkészítésében
 • sürgős képalkotó diagnosztikai vizsgálat megszervezésében
 • a rosszindulatú daganatról és a kezelési lehetőségekről további információval
 • a különböző terápiás alternatívák közötti eligazodásban
 • a kezelések alatt az életminőség megőrzésében
 • veszélyeztetett csoportba tartozó páciensek, a családi halmozódást mutató daganatos megbetegedések esetén, azok szűrésében, megelőzésében
 • onkológiai szűrővizsgálatok személyre szabott összeállításában

A daganatos betegségek megfelelő kezelésének kiválasztását több szakma együttműködésével az onkoteam végzi. A team tagjai radiológusok, a sebészek, onkológusok és sugárterápiás szakemberek.

Milyen panaszokkal érdemes onkológushoz fordulni?

Akkor érdemes onkológushoz fordulni, ha bármilyen rákos megbetegedés gyanúja merül fel, például emlő-, tüdő-, vastagbél-, prosztata-, vagy bármilyen más szervi daganat. Fontos, hogy ne halogassuk a szakorvosi vizsgálatot, mert az időben történő felismerés és kezelés javítja a betegség kimenetelét.  

Hogyan zajlik az onkológiai vizsgálat?

Az onkológiai vizsgálat több lépésből áll, és a pontos menetét a betegség típusa és stádiuma határozza meg. Általánosságban az onkológiai vizsgálatok a következőket tartalmazzák:  

 1. Orvosi anamnézis: Az orvos feltesz egy sor kérdést az általános egészségi állapotról, a tünetekről, a családi betegségtörténetről és a korábbi betegségekről.  
 2. Fizikai vizsgálat: Az orvos megvizsgálja a beteg testét, ellenőrzi az érintett területeket, kitapintja a nyirokcsomókat, és megkeresi az esetleges elváltozásokat.  
 3. Korábbi vizsgálati eredmények áttekintése: a képalkotó diagnosztika, a laboratórium, a szövettan és egyéb vizsgálati eredmények áttekintése. 

Az onkológiai vizsgálat során az orvosok azon dolgoznak, hogy a betegséget minél pontosabban azonosítsák, hogy meghatározzák a stádiumot, és hogy a lehető legjobb kezelést biztosítsák a betegnek. Az onkológiai vizsgálatok során általában “onkoteam” dönt a teljes kezelési protokollról, melynek tagja az onkológus, a sebész, a sugárterapeuta, a patológus, a radiológus, illetve szükség esetén konzultációra hívható más társszakma is.   

Mit hozzon magával onkológiai vizsgálatra, hogyan készüljön?

Az onkológiai vizsgálatra való felkészülés során röviden az alábbi szempontokra érdemes odafigyelnie általánosságban:  

 1. Azonosító okmányok: Hozza magával érvényes fényképes személyazonosító igazolványát (pl. személyi igazolvány, útlevél) lakcímkártyáját és TAJ kártyáját, hogy igazolni tudja személyazonosságát!  
 2. Orvosi előzmények: Az onkológiai vizsgálat előtt az orvos megkérdezheti Önt az általános egészségi állapotáról.  Ha korábban volt már onkológiai vizsgálaton, hozza magával a kapcsolódó orvosi dokumentációkat, amelyek tartalmazzák a korábbi vizsgálatok, beavatkozások részleteit, eredményeit, diagnózisát és a javasolt kezelését. Ez lehetővé teszi az onkológus orvos számára, hogy megismerje az előzményeit és az aktuális vizsgálatot ennek alapján végezze. 
 3. Gyógyszerek: Hozza magával az aktuálisan szedett gyógyszerek listáját, beleértve az orvos által felírt, valamint a vény nélkül kapható gyógyszereket, étrend-kiegészítőket vagy vitaminokat. Jegyezze fel, hogy hívják ezeket a gyógyszereket, milyen adagolással és milyen gyakorisággal szedi azokat. Emellett fontos, hogy jelezze az allergiáit is, ha vannak ilyenek.  
 4. Laboreredmények: Ha rendelkezik korábbi laboreredményekkel, például vizeletvizsgálat vagy egyéb laboratóriumi leletekkel, hozza magával ezeket is, mivel azok segíthetnek az orvosnak az aktuális vizsgálat értékelésében.  
 5. A családi betegségtörténetet  
 6. Kényelmes ruházatot és cipőt
 7. Támogató személyt, aki kísérheti Önt az onkológiai vizsgálatra, és segíthet a kezelési lehetőségek megértésében.  

Ha bármilyen további kérdése van a vizsgálattal kapcsolatban, ne habozzon megkérdezni orvosát, vagy vegye fel a kapcsolatot az Affidea ügyfélszolgálatával hivatalos elérhetőségeinken: a + 36 1 803 6464-es telefonszámon vagy a www.affidea.hu/kapcsolat/ oldalon. 


Onkológus szakorvosaink

Foglaljon időpontot szakorvosainkhoz!

Hol elérhető a onkológiai vizsgálat?

Onkológiai szakrendeléseink

 

Mammut Egészségközpont

A II. kerületi Széll Kálmán tértől gyalogos távolságra lévő Mammut Egészségközpontunk a Mammut II. bevásárlóközpont 4. emeletén található. Pácienseink exkluzív környezetben vehetik igénybe 18 különböző szolgáltatásunk bármelyikét, beleértve szakorvosi vizsgálatainkat, laborvizsgálatainkat és szűrővizsgálatainkat. További információért kérjük látogasson el a mammutegeszsegkozpont.hu oldalra.További kérdése van? Kérjen visszahívást!

Kérjen visszahívást és segítünk megtalálni a megfelelő szakorvost!

VISSZAHÍVÁST KÉREK!

Onkológia árak

Onkológiai szakorvosi vizsgálat
Időpontfoglalás a naptár és a telefon ikonokkal lehetséges!
Mammut
35 100 Ft 106 €
Onkológiai kontroll vizsgálat
Időpontfoglalás a naptár és a telefon ikonokkal lehetséges!
Mammut
35 100 Ft 106 €
Receptírás
Időpontfoglalás a naptár és a telefon ikonokkal lehetséges!
Mammut
6 500 Ft 20 €

Hol elérhető a onkológiai vizsgálat?

Onkológiai szakrendeléseink

 

Mammut Egészségközpont

A II. kerületi Széll Kálmán tértől gyalogos távolságra lévő Mammut Egészségközpontunk a Mammut II. bevásárlóközpont 4. emeletén található. Pácienseink exkluzív környezetben vehetik igénybe 18 különböző szolgáltatásunk bármelyikét, beleértve szakorvosi vizsgálatainkat, laborvizsgálatainkat és szűrővizsgálatainkat. További információért kérjük látogasson el a mammutegeszsegkozpont.hu oldalra.

Onkológia szakrendelések


Onkológus szakorvosaink

Foglaljon időpontot szakorvosainkhoz!

Kapcsolódó cikkek

A mellrák már ma sem egyenlő a halálos betegséggel Elolvasom
Legyen minden rákbeteg számára elérhető a gyógyulás lehetősége! – Ezt üzeni idén a rák elleni küzdelem világnapja Elolvasom
Nemzeti Rákellenes Nap Elolvasom
Rákellenes Világnap – Ne halogass, cselekedj! Elolvasom
Mellrák – a mammográfia vezérelt mintavétel hiánypótló diagnosztikai lehetőség Elolvasom
Elek Ferenc megkönnyebbült a rákszűrés után! Elolvasom
A tüdőrákban elhunytak száma szűrővizsgálatokkal csökkenthető! Elolvasom

További kérdése van? Kérjen visszahívást!

Kérjen visszahívást és segítünk megtalálni a megfelelő szakorvost!

VISSZAHÍVÁST KÉREK!