Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Dietetika

A táplálkozástudomány az egészségtudatos életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakításában segít személyre szabott tanácsadással, továbbá a már meglévő betegségek gyógyítását célzó speciális étrend összeállításával.

Milyen esetekben érdemes dietetikushoz fordulni?

A dietetikus élelmiszerkémiai, biokémiai és táplálkozástudományi ismeretek alapján állítja össze az ideális táplálkozási tervet. Gyakorlati tanácsokkal segít az életmódváltásban, a betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésében. Fennálló betegség esetén a páciens egészségi állapota és betegségének lefolyása alapján segít az étrendi tanácsadásban. Speciális diétát állít össze bizonyos betegségekben szenvedőknek, mint például a cukorbetegség, laktóz- és lisztérzékenység, egyes allergiás, illetve emésztőszervi betegségek.

Forduljon bizalommal dietetikusainkhoz!

Segítséget nyújtunk az alábbi esetekben:

  • Fogyókúra
  • Súlynövelés
  • Ételallergia és ételintolerancia
  • Laktózérzékenység, tejfogyasztás okozta panaszok
  • Gluténérzékenység
  • Gyomor- és bélbetegségek (pl. Crohn-betegség)
  • Reflux betegség
  • Cukorbetegség
  • Hasnyálmirigy- és májbetegségek
  • Szív- és érrendszeri betegségek
  • Epe- és vesebetegségek
  • Daganatos betegségek
  • Speciális étrend kialakítása kismamáknak, sportolóknak, gyermekeknek (7-8 éves kortól)

 

Hogyan zajlik a táplálkozástudományi tanácsadás?

A dietetikus kikérdezi életmódjáról, táplálkozási szokásairól, esetleges panaszairól, betegségeiről. Elvégzi a szükséges vizsgálatokat, megméri a páciens testmagasságát, testtömegét és a testzsír-százalékot. A laborvizsgálatok (vérkép, vizeletvizsgálat, tejcukorérzékenység-vizsgálat) segítik a szakembert a megfelelő tanácsadásban. Táplálkozástudományi szempontok alapján, mintaétrendekkel, tápanyagtáblázatokkal tesz javaslatokat a páciens étrendjére, esetleg az életmódváltásra vonatkozóan.