Időpontfoglalás Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
A világjárvány talán még fontosabbá tette a foglalkozás-egészségügyet

A világjárvány talán még fontosabbá tette a foglalkozás-egészségügyet

2022. 09. 29.

A koronavírus világjárvány szinte az élet valamennyi területére hatást gyakorolt, és ez alól nem jelent kivételt a munkahelyi egészségügy sem. A megváltozott körülmények a foglalkozás-egészségügyet is új kihívások elé állították és ez a terület a korábbinál is nagyobb szerepet tölt be.

A cégek világszerte – így Magyarországon is – komolyan megszenvedték a COVID járvány okozta nehézségeket. A pandémia második évében sok vállalkozás küzdött az életben maradásért, így egyikük sem kockáztathatta, hogy tevékenységük egészségügyi problémák miatt szüneteljen. A foglalkozás-egészségügy normál esetben többnyire a munkakörülményekkel, veszélyforrásokkal, a tevékenység egészségügyi aspektusaival, illetve a munkaköri egészségügyi alkalmassággal foglalkozik. Ám a tevékenységi köröket a világjárvány jelentősen átformálta, jó néhány új igény és szolgáltatás kialakulásával. A szokásos tevékenységek mellett ma kiemelt fontosságú a cégek működésének folytonosságát garantáló egészségügyi támogatás. A vállalkozások a szokásos, időszakos vizsgálatok és konzultációk mellett ma jóval szorosabb együttműködést igényelnek foglalkozás-egészségügyi partnerüktől.

Az Affidea jelentős tapasztalattal bír a foglalkozás-egészségügy területén is, ám a járvány hatására újra kellett értelmezni a területen jelentkező feladatokat. Több partner esetében segíteni kellett az egészségvédelmi szabályzatok összeállításában, illetve véleményezni az elkészült dokumentumokat. A nagyobb cégek esetében komoly igény mutatkozott arra, hogy a járvány hatására életre hívott operatív bizottságokba az Affidea munkatársakat delegáljon. Emellett előtérbe kerültek az Affidea szakemberei által tartott járványügyi workshopok, személyes és telefonos orvosi segítségnyújtás. Az Affidea intenzíven részt vett partnercégeinknél a fertőzések felderítésében. Folyamatos volt a COVID-tesztek alkalmazása, illetve a szükséges kontaktkutatás, utóbbinál a kontakt-beteg lakóhelyén is lebonyolítottuk a szükséges tesztelést.

A járvány esetleges későbbi hullámaiban ezek a tevékenységek továbbra is fontos szerepet töltenek be, különös tekintettel az ünnepek utáni időszakokban, amikor a szabadságukról visszatérő dolgozók szűrése kiemelt fontosságú. Folyamatosan nyomon követjük a járvány alakulását és a megelőzés, védekezés legfrissebb lehetőségeit. Az így szerzett információk alapján a korábbinál is magasabb színvonalon tudjuk partnereink működését egészségügyi szempontból támogatni, folyamatosságát biztosítani. Ahogyan a járvány intenzitása folyamatosan változik, úgy változunk mi is, hogy a világjárvány idején létfontosságú tudásanyagunk mindig naprakészen várja a felmerülő igényeket.

Figyelem! Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A vizsgálatok igénybe vételéről minden esetben konzultáljon háziorvosával, beutaló orvosával vagy klinikánk radiológusával/szakdolgozójával!

Kapcsolódó vizsgálatok

További cikkeink

Hogyan védhetjük a szemünket a képernyőhasználat ártalmaitól?

2022. 09. 29. elolvasom

Ötezer térítésmentes szűrés az Affidea Diagnosztikától

2016. 11. 16. elolvasom

„Férfi intim daganatok” Nem a szűrés, hanem a betegség rémisztő!

2021. 04. 12. elolvasom

Megosztás