Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat +36 1 803 6464

Gyógymasszázs

Képzett gyógymasszőrünk az Affidea For Men Férfiegészség-központban a reumás, mozgásszervi panaszok kezelésére specializálódott.

Triggerpontmasszázs
Mi a triggerpontmasszázs célja?

A triggerpontmasszázs gyors és célzott fájdalomcsillapítási módszert kínál panaszának enyhítésére. A terápiát elsősorban az úgynevezett kisugárzó fájdalom kezelésére alkalmazzuk azokon a pontokon, amelyek a fájdalmat okozzák. Az érintett területen az izmok begörcsölnek, tónusuk fokozódik, ami kisugárzó diszkomfortérzéssel, fájdalommal jár nemcsak az adott izomban, hanem attól távolabb is. A triggerpontmasszázs fájdalomcsillapító hatású gyógyszerek, gyulladáscsökkentő készítmények használata nélkül kínál megoldást a problémára.

Hogyan működik a triggerpontmasszázs?

Krónikus tónusfokozódáskor az izomrostok megrövidülnek, majd becsomósodnak. Ezáltal még rövidebbek lesznek, és ez az öngerjesztő folyamat az izmok fájdalmával párosul. A triggerpontmasszázzsal az említett izomcsomókat lokalizáljuk, majd hosszan tartó erős nyomással oldjuk fel, melynek hatására az izomrostok az eredeti hosszukba kerülnek, és a bennük lévő feszültség is jelentősen csökken.

Milyen panaszokra javasolt?

A stressz miatti izomtónus-fokozódás, a hosszú ideig tartó ülés, de akár a krónikus gyulladásos folyamatok, gerincbántalmak is okozhatják az izmok fájdalmát. A triggerpontmasszázs tehát bármilyen izomfájdalom, de gerincproblémák és akár krónikus kismedencei bántalmak esetén is hatásos módszere a fájdalomcsillapításnak.

Hogyan zajlik a kezelés?

Egy kezelés 3 alkalmat jelent, hetente ismételve. Egy-egy alkalom nagyjából 60-70 percet vesz igénybe.