Szakrendelések

 
 


Mind a Váci Greens Egészségközpont, mind a Sasadi Egészségközpont széleskörű szakorvosi ellátással, diagnosztikával, preventív szűrőprogramokkal, foglalkozás-egészségügyi rendeléssel várja vállalati ügyfeleit és magán pácienseit.

Rendelőink a legkorszerűbb orvosi gépekkel, diagnosztikai műszerekkel felszereltek. Szakorvosaink nagy tapasztalattal rendelkező, magasan képzett, hiteles, elismert orvosok.

Célunk magas szakmai színvonalon, családias környezetben, személyre szabott ellátással, professzionális kiszolgálással megfelelni ügyfeleink igényeinek.

Szolgáltatásaink várólista nélkül, megfizethető áron elérhetőek.

Árlista megtekintése »

Váci Greens Egészségközpont

A Váci Greens Egészségközpontunk a város egyik legkedveltebb üzleti negyedében, a XIII. kerület egyik legforgalmasabb pontján, a Váci út mellett található. Az egészségközpontnak helyet adó Váci Greens Irodaparkot úgy tervezték, hogy minden szinten fenntartható legyen. Megkülönböztetett figyelmet fordítottak annak a biztosítására, hogy a fejlesztés és az épületek maguk minden egyes lépésükben környezetbarátok maradjanak. Egészségközpontunk autóval és tömegközlekedéssel minden irányból egyszerűen megközelíthető. Az autóval érkezők a környékbeli utcákban parkolhatnak, a tömegközlekedéssel érkezők az M3 metró Forgách utcai vagy Gyöngyösi utcai megállójától pár perc sétával elérhetnek minket. A Váci Greens Egészségközpontban pácienseink egy helyen vehetik igénybe a magas színvonalú, széles körű szakorvosi ellátásainkat és a legmodernebb technikát felvonultató képalkotó diagnosztikai szolgáltatást is. Ezzel a kivételes lehetőséggel megkönnyítjük minden páciensünk számára az ellátási folyamatot, mely más esetben jóval több időt és szervezést venne igénybe mindennapi életükben.
 

Sasadi Egészségközpont

A Sasadi Egészségközpont csendes és nyugodt budai környezetben található, tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető helyszínen. Kiszolgálja Gazdagrét, Farkasrét, Sasad, a XI. és a XII. kerület lakóit, de a jó fekvésének köszönhetően könnyen elérhető a környező kerületekből és településekről is. A Déli pályaudvartól 15 perc mind tömegközlekedéssel, mind gépkocsival. A villamos- és buszmegálló 80m-re található. Amennyiben autóval érkezik, a rendelő előtti parkolónkban díjmentesen parkolhat gépkocsijával.
 

ALLERGOLÓGIA

Milyen panaszok esetén érdemes felkeresni a szakrendelésünket?

Gyermekek:
 • Légúti tünetek: ismétlődő hörghurutok, vírusfertőzések kapcsán kialakuló sípoló légzés vagy elhúzódó száraz köhögés, állandó vagy szezonálisan jelentkező, elhúzódó orrdugulás, gyakori orrvérzés, köhögés vagy nehézlégzés fizikai terhelés, futás eseté
 • Bőrtünetek: makacs bőrszárazság, ekcéma, krónikus csalánkiütés, bizonyos ételek fogyasztásával összefüggő kiütések, antibiotikum vagy lázcsillapító bevételekor jelentkező kiütés (gyógyszerallergia?
 • Emésztőszervi allergia tünetei: bizonyos ételek fogyasztásával összefüggésbe hozható hasmenés, hányás, hasfájá

  Felnőttek:
  • Légzőszervi tünetek: allergiás szénanátha tünetei (tüsszögés, orrfolyás, szemtünetek), asztma tünetei (sípoló légzés, nehézlégzés fizikai terhelés vagy megfázás esetén)
  • Bőrtünetek: ekcéma, kozmetikum vagy fogászati fém allergia gyanúja, gyógyszerallergia gyanúja
  • Emésztőszervi tünetek: bizonyos ételek fogyasztásakor fellépő hasfájás, puffadás, hasmenés, ételadalék allergia gyanú

   Hogyan történik a vizsgálat?

   Az allergiás reakciót kiváltó allergén kimutatása a Prick-teszt segítségével történik: Az alkar hajlító oldalára cseppentett allergénoldat alatt a bőrt egy tűvel felemelik és picit megszúrják. A bejutott allergén hisztamin-felszabadulással, bőrpírrel és duzzanattal jár. Az vizsgálat eredménye 15-20 percen belül leolvasható.
      
    

   BELGYÓGYÁSZAT


   Mi a belgyógyászati rendelés célja?

   A leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, amikor bizonytalan tünetekkel nem tudja a páciens hova forduljon. Ekkor érdemes felkeresni egy belgyógyászt, aki feltárja a probléma lehetséges okát.

   Miből áll a belgyógyászati szakorvosi vizsgálat?

   Egyéni és családi anamnézis felvétel, vérnyomás- és pulzusmérés, testsúly, testmagasság, BMI számítása, fizikális vizsgálat, nyugalmi EKG, és szükség esetén további vizsgálatok.
   A diagnosztika legfontosabb eszközei - mint laborvizsgálat, ultrahang, terheléses EKG stb. - helyben rendelkezésre állnak. Ön gyorsabban megismerheti a vizsgálatok eredményét, és intézményünkön belül azonnali konzultációt tud folytatni orvosával annak érdekében, hogy minél hamarabb megkezdődhessen a betegség kezelése illetve a szükséges terápia.
    
    

   BŐRGYÓGYÁSZAT


   Mi a szakrendelés célja?

   A bőrgyógyászat vagy idegen szóval dermatológia az orvostudomány azon ága, amely bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és kóroktanával, illetve gyógykezeléseivelfoglalkozik. Bőrünk elsődleges védelmi vonalunk, így az elváltozások időben történő felismerése, terápiája kiemelten fontos.

   Kinek szükséges?

   Panaszmentesség esetén is mindenkinek évente javasolt a bőrrák (melanoma) szűrése, a testfelszín bőrgyógyász szakorvos által történő dermatoszkópos vizsgálata. . Ha elváltozást észlelünk a bőrünkön, vagy más panaszunk jelentkezik, minél hamarabb érdemes felkeresni a bőrgyógyászt.

   Milyen egyéb vizsgálatra lehet szükség?

   A szűrés során észlelt kóros anyajegyek, egyéb elváltozások kimetszését, szövettani vizsgálatát a helyszínen, előzetes időpont előjegyzés szerint elvégezzük.
      
    

   DIABETOLÓGIA


   Mi a diabetológia célja?

   A diabetológia a cukorbetegség (diabetesz) diagnosztizálásával, gondozásával és megelőzésével foglalkozó szakrendelés. Célunk a cukorbetegek modern kezelése egy olyan orvosi komplexumban, amelyben egy helyszínen a legtöbb szövődmény vizsgálatára lehetőség van, annak érdekében, hogy pácienseink hosszú távú kilátásaik maximálisan közelítsenek a nem-diabeteszes emberekéhez!

   A diabétesz jelei, kezelése, és tünetek

   Napjainkban a cukorbetegek száma rohamosan nő, kezelése is egyre több embert érint. A betegség nem akkor kezdődik, amikor a jeleit észleljük vagy amikor a megemelkedett vércukor szintet mérjük, hanem legtöbbször évekkel előbb. Egy ideig rejtve maradnak a jelei, mivel a szervezet képes kompenzálni a folyamatot,. Szövődményei kialakulhatnak már ebben a fázisban is, ezért különös fontosságú a felismerése, már ekkor is megkezdhető a cukorbetegség kezelése.

   A cukorbetegségben szenvedők kb. 10%-át inzulinnal kell kezelni a betegség felfedezésének pillanatától, náluk a tünetek általában drasztikusan jelentkeznek, ezért itt a cukorbetegség kezelése kiemelkedően fontos. A többi esetben a diabéteszes betegek évekig csak diétával vagy diéta mellett szájon át adandó gyógyszerekkelkezelhetők. Esetenként ezek kombinációja szükséges. Sokan, akik a rizikó csoportba tartoznak, későn jelentkeznek szűrésre, vagy elhanyagolják a már felismert betegség kezelését, megfelelő rendszeres ellenőrzését. Így elveszítik a cukorbetegség kezelés fontos időszakát.

   A cukorbetegség az ereket rongálja meg elsősorban, így a cukorbetegség kezelése a keringési problémákorvoslását is szolgálja. Szövődményei minden létfontosságú szervben kialakulhatnak a nagy erek és kis erek megbetegedése miatt. Ezért olyan szerteágazóak és súlyosak a következményei és sajnos gyakran ezek egyben addig nem ismert, frissen felfedezett tünetei: koszorúér szűkület, szívinfarktus, féloldali bénulással járó agyi ér elzáródások, veseelégtelenség, mely művese kezelés bevezetését is indokolhatja, kifejezett látásromlás, mely vakságig súlyosbodhat, végtagi erek szűkülete, végtagok elvesztése, nehezen befolyásolható alsó végtagi fájdalmak, emésztőrendszeri, húgyúti beidegzési zavar, számos fertőzés.

   A cukorbetegség kezelése során cél a cukorbetegek életminőségének megőrzése, a cukorbetegség szövődményeinek megelőzése, azok előrehaladtának lassítása, a szervezet saját inzulin termelésének megóvása. Ehhez a cukorbetegek rendszeres időszakos ellenőrzésre, állapot felmérésre és esetenként a cukorbetegség kezelésének módosításra van szükség. A cukorbetegség kezelése mellett a társbetegségeket is figyelembe kell vennünk és megfelelő érvédelmet kell biztosítanunk a vércukor, a vérnyomás és a vérzsírok megfelelő szinten tartásával.
      
    

   DIETETIKA

    
    

   FOGÁSZAT SZAKTERÜLETHEZ KAPCSOLÓDÓ VIZSGÁLATOK (FOGÁSZAT ÉS FOGÁSZATI PANORÁMA RTG)

      
    

   FÜL-ORR-GÉGÉSZET


   Mi a fül-orr-gégészeti rendelés célja?

   Szakrendelésünk keretében a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzéssel kapcsolatos panaszok kivizsgálását végezzük.

   Kinek lehet szükséges?

   Szakrendelésünkön egyaránt fogadunk gyermek és felnőtt pácienseket.

   Hogyan történik a vizsgálat?

   A páciens panaszainak, kórtörténetének rögzítése után következik az általános fül- orr- gégészeti vizsgálat, mely az orr elülső és hátsó tükrözését, a szájüreg, torokmandula, garat, a hallójárat és dobhártya megtekintését, a gége indirekt vizsgálatát, a nyaki nyirokcsomók betapintását jelenti.
      
    

   ENDOKRINOLÓGIA

      
    

   KARDIOLÓGIA


   Mi a kardiológiai szakrendelés célja?

   A kardiológia a szívbetegségek szűrésével, diagnosztizálásával és gondozásával foglakozó szakrendelés. Magánorvosi központunkban komplex kardiológiai ellátást biztosítunk pácienseinknek, amely magában foglalja a nyugalmi és terheléses EKG vizsgálatot, szív ultrahangot, 24 órás Holter és 24 órás ABPM vizsgálatot.

      
    

   NŐGYÓGYÁSZAT


   Mi a szakrendelés célja?

   A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. Ugyan külön orvostudományi szakág, a szülészettel együtt jelenik meg, főként mert mindkét szakterület kizárólag nőkkel foglalkozik, és számos ponton kapcsolódnak.

   Miből áll a nőgyógyászati vizsgálat?

   A vizsgálat megkezdése előtt az orvos megismerkedik a páciens kórelőzményével: korábbi betegségek, esetleges műtétek, gyógyszerszedés, jelenlegi panaszok. A vizsgálat célja, hogy az orvos megállapíthassa: az egészséges állapothoz képest milyen változások láthatóak, tapinthatóak. A manuális vizsgálat során az orvos számára megítélhetővé válik a méh helyzete, nagysága, át lehet tapintani a méh környezetét, a petefészkeket és a petevezetőket. A szomszédos szervekről a vesetájak, a húgyhólyag, a környező belek áttapintásával is lehet információt gyűjteni.

   A nemi szervek kézzel való áttapintása után szokott következni a kolposzkópos vizsgálat, melynek célja a gát felszínének, a hüvelynek és a méhnyak hüvely felőli részének alapos áttekintése szabad szemmel és mikroszkóppal. Az orvos a megtekintést követően szükség esetén hüvelyváladékot, illetve rákszűrésre (onkocitológiai vizsgálatra) mintát vesz.

   Rákszűréskor hüvelyváladékról is kapunk információt: lehet gyulladásos jel, de felismerhetőek pl. gombák, baktériumok, egyéb kórokozók.

   A nőgyógyászati rákszűrésnek az emlők vizsgálata is része: az orvos áttapintja a melleket, a hónalj árkokat és a környéki nyirokcsomókat. A mellek betegségei időben felismerve jól gyógyíthatóak, ezért fontos az önvizsgálat.

   Milyen egyéb szakvizsgálatok lehetnek szükségesek?

   A nőgyógyászati betegségek diagnosztizálásához különféle vizsgálatok elvégzése lehet szükséges. Pédául vérszegénység gyanúja esetén vérvizsgálat, továbbá terhességi teszt, hüvelykenet-, hormonszintvizsgálatok, továbbá mammographia, emlő- vagy nőgyógyászati ultrahang vizsgálat merülhet fel.
      
    

   ORTOPÉDIA


   Milyen panaszokkal keresheti fel az ortopédiát?

   Ha fájdalmat érez valamilyen ízületében, vagy nem tudja azt megfelelően mozgatni, vagy szokatlan elváltozást (pl. duzzanatot) észlel valamelyik végtagján vagy ízülete környékén.

   Az ortopédia a mozgásszervek betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. Leggyakoribb ortopédiai elváltozások a veleszületett és szerzett ízületi megbetegedések - így pl. az ízületi kopások. Fő panaszok a derékfájás, térd és csípőtáji panaszok, lábfájás, vállfájdalom, kézfájás stb.

   Hogyan zajlik egy ortopédiai vizsgálat?

   A kórelőzmény felvétele után történik a fizikális vizsgálat, amelyhez alsóneműre szükséges vetkőzni. Járásvizsgálat, mozgásterjedelem vizsgálat történik, majd a szükséges további vizsgálatok (röntgen, ultrahang, MR, stb.) megbeszélése. Ezen vizsgálatok nagy részére helyben sor kerülhet.

   Milyen további szakvizsgálatokra lehet szüksége?

   A szakvizsgálat, majd az elvégzett képalkotó eljárással készült vizsgálatok eredménye alapján szükséges lehet további konzultációra más szakorvosokkal, így ideggyógyásszal, reumatológussal, endokrinológussal vagy neurológussal. Ehhez kényelmesen tud időpontot foglalni helyben egészségközpontunkban, mely után hamar megkezdődhet az elváltozás kezelése.
      
    

   SEBÉSZET


   Melanoma-gyanús anyajegyek szűrését és ambuláns eltávolítását végezzük el partnerünk által.
    
    

   SPORTORVOSLÁS


   Mi a sportorvoslás?

   A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése, azon elváltozások felismerése, amelyek megléte esetén a versenyszerű sport, illetve egy adott sportág folytatása egészségkárosító hatású lehet. Alapvető célja tehát a sportoló egészségének védelme.

   Ki végezhet sportorvosi tevékenységet?

   A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet sport egészségügyi szakrendelésének, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózatnak a sportorvosai végezhetik. Kinek szükséges a sportorvosi vizsgálat? Versenyezni - néhány sportág kivételével - csak érvényessportorvosiengedéllyel lehet. (A sportorvoslás szabályait a 215/2004.(VII.13.) kormányrendelet rögzíti.).18 éven aluli versenyzőnél félévente, 18 év felett évente szükséges a vizsgálat.

   Miből áll a sportorvosi vizsgálat?

   Sportágtól függetlenül kötelező eleme a sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatnak az anamnézis felvétele (egységes kérdőív alapján), a fizikális vizsgálat, 12 elvezetéses nyugalmi EKG, vizelet vizsgálat

   Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 35 év felett kizárólag vérkép bemutatásával (1 hónapon belüli) adható ki az engedély. (Vérkép: Triglicerid, koleszterin, húgysav, vércukor, karbamid, kreatinin). A vérvétel vagy a sportorvosi vizsgálat napján történik, amelynek a díja benne van a csomag árban, és a versenyengedélyért a következő rendelésre kell visszajönni.

   Milyen egyéb szakvizsgálatok lehetnek szükségesek?
   • Szemészet (pl.: labdás csapatsport, küzdősport, lövészet, íjászat)
   • Fül- orr-gégészet (pl.: vízilabda, úszás, autó-motorsport)
   • Ortopédia
   • Reumatológia
   • Neurológia (autó-motorsport, küzdősport)
      
    

   ULTRAHANG


   Mi az ultrahang szakrendelés célja?

   Az ultrahang vizsgálat napjainkban igen elterjedt diagnosztikai eszköz, amely fájdalom- és sugármentes, káros hatással nem jár. Intézményünk az általános ultrahang berendezésen kívül nőgyógyászati és szív ultrahang géppel is rendelkezik.

   Kiemelt vizsgálati területeink:

   Szív ultrahang - teljes hasi ultrahang - kismedence ultrahang - nőgyógyászati ultrahang - emlő ulétrahang - pajzsmirigy ultrahang - prosztata és here ultrahang - nyaki ultrahang - izületi ultrahang - vese ulrahang.

   Intézményünk az ultrahang vizsgáló berendezésen kívül speciális gépekkel (pl. sarok csontsűrűség-mérő ultrahang berendezés) igyekszik minél alaposabbá és hatékonyabbá tenni a diagnosztikai folyamatot.
     
   

  UROLÓGIA


  Mi az urológia szekrendelés célja?

  Fájdalommal járó alhasi/gáttáji panaszaok, szexuális zavarok, emésztési gondok esetén érdemes felkeresni az urológus szakorvost, hogy feltárhassa a probléma okát.

  Mik a leggyakoribb panaszok?
  • Férfiaknál: a nemi szervekből kisugárzó fájdalom, potenciazavarok, vizelési gondok, végbéltájon jelentkező panaszok, izomfájdalmak.
  • Nőknél: felfázásos jellegű vizelési panaszok, menstruációs és egyéb nőgyógyászati zavarok.

  Egészségközpontjainkban teljes körű kivizsgálást, odafigyelést és nyugodt, diszkrét környezetet biztosítunk pácienseiknek.

  Kinek szükséges prosztatavizsgálat?

  Minden páciensnek, akinek urológiai jellegű panaszai vannak. Megfigyelhető, hogy a 40 év feletti férfiaknál megnő a prosztata-problémák száma. Ezek az elváltozások idővel akár komolyabb egészségügyi gondokhoz (rosszindulatú daganat) vezethetnek. A PSA vizsgálat során ujjbegyből vett vérből az urológus szakorvos közreműködésével gyors, intim, szakszerű módon, akár 10 percen belül megtudhatja az eredményt.
   
   

  VÉRVÉTEL, LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK


  Hogyan történik a vérvizsgálat?

  Szakképzett laborasszisztensek végzik a vérvételt a kulturáltan kialakított rendelőinkben. A vizsgálatok típusától függően néhány napon belül a leletek elektronikus úton jutnak el pácienseinkhez.
     
   

  FOGLALKOZÁS EGÉSZSÉGÜGY

     
   

  NEUROLÓGIA

     
   

  HÁZIORVOSI RENDELÉS

     
   

  REUMATOLÓGIA

     
   

  REPÜLÉSORVOSLÁS


  A vizsgálatokat hivatásos pilóták, légitársasági pilóták, légiforgalmi irányítók, légiutaskísérők, privát pilóták, ejtőernyősök, siklóernyősök, ballonrepülők, sárkányrepülők és mindazok számára végezzük, akiknek ilyen speciális alkalmassági vizsgálatra lehet szükségük.

  A Sasadi Egészségközpontban a vizsgálatokat előzetes időpont előjegyzés szerint, várakozás nélkül szervezzük. A többszakmás poliklinikán lehetőség van a kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is kedvezményes díjon. (pl.: kardiológia, szemészet, laborvizsgálatok, stb.)