Szakrendelések

 
 

Váci Greens Egészségközpont

A Váci Greens Egészségközpontunk a város egyik legkedveltebb üzleti negyedében, a XIII. kerület egyik legforgalmasabb pontján, a Váci út mellett található. Az egészségközpontnak helyet adó Váci Greens Irodaparkot úgy tervezték, hogy minden szinten fenntartható legyen. Megkülönböztetett figyelmet fordítottak annak a biztosítására, hogy a fejlesztés és az épületek maguk minden egyes lépésükben környezetbarátok maradjanak. Egészségközpontunk autóval és tömegközlekedéssel minden irányból egyszerűen megközelíthető. Az autóval érkezők a környékbeli utcákban parkolhatnak, a tömegközlekedéssel érkezők az M3 metró Forgách utcai vagy Gyöngyösi utcai megállójától pár perc sétával elérhetnek minket. A Váci Greens Egészségközpontban pácienseink egy helyen vehetik igénybe a magas színvonalú, széles körű szakorvosi ellátásainkat és a legmodernebb technikát felvonultató képalkotó diagnosztikai szolgáltatást is. Ezzel a kivételes lehetőséggel megkönnyítjük minden páciensünk számára az ellátási folyamatot, mely más esetben jóval több időt és szervezést venne igénybe mindennapi életükben.
 

Affidea for Men Férfiegészség-központ

 

ALLERGOLÓGIA

Milyen panaszok esetén érdemes felkeresni a szakrendelésünket?
Gyermekek:
 • Légúti tünetek: ismétlődő hörghurutok, vírusfertőzések kapcsán kialakuló sípoló légzés vagy elhúzódó száraz köhögés, állandó vagy szezonálisan jelentkező, de elhúzódó orrdugulás, gyakori orrvérzés, fizikai terhelésre, futásra fellépő köhögés, nehézlégzés
 • Bőrtünetek: makacs bőrszárazság, ekcéma, krónikus csalánkiütés, bizonyos ételek fogyasztásával összefüggő kiütések, antibiotikum vagy lázcsillapító bevételkor jelentkező kiütés (gyógyszer allergia?)
 • Emésztőszervi allergia tünetei: bizonyos ételek fogyasztásával összefüggésbe hozható hasmenés, hányás, hasfájás.

Felnőttek:
 • Légzőszervi tünetek: allergiás szénanátha tünetei (tüsszögés, orrfolyás, szemtünetek), asztmatikus tünetek (fizikai terhelésre, megfázáskor sípoló légzés, nehézlégzés)
 • Bőrtünetek: ekcéma, kozmetikum vagy fogászati fém allergia gyanúja, gyógyszer allergia gyanú
 • Emésztőszervi tünetek: bizonyos ételek fogyasztásakor fellépő hasfájás, puffadás, hasmenés, ételadalék allergia gyanú

Hogyan történik a vizsgálat?
Az allergiás reakciót kiváltó allergén kimutatása a Prick-teszt segítségével történik:
Az alkar hajlító oldalára cseppentett allergénoldat alatt a bőrt egy tűvel felemelik és picit megszúrják. A bejutott allergén hisztamin felszabadulást okoz, ami bőrpírt és duzzanatot eredményez. Az eredmény 15-20 percen belül leolvasható.
Szakorvos: Dr Csáki Csilla


Tekintse meg allergológia árlistánkat!»

   
 

ANESZTEZIOLÓGIA

Mi az aneszteziológia célja? Az an
eszteziológia az érzéstelenítéssel foglalkozó orvostudomány. Az aneszteziológus, vagy ismertebb nevén altatóorvos, feladata a műtéti beavatkozások alatt és után a fájdalom megszüntetése és csillapítása.Az egynapos sebészeti beavatkozások előtt az aneszteziológus konzultál a pácienssel, felméri állapotát, előkészíti a beavatkozáshoz. A műtét alatt figyelemmel kíséri a páciens állapotát, majd a műtétet követően megfelelően ellátva átadja a beteget post-operatív részleg számára.
Szakorvos: Dr. Rácz Edit    
 

BELGYÓGYÁSZAT


Mi a belgyógyászati rendelés célja?
A leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, amikor bizonytalan tünetekkel nem tudja a páciens hova forduljon. Ekkor érdemes felkeresni egy belgyógyászt, aki feltárja a probléma lehetséges okát.
Miből áll a belgyógyászati szakorvosi vizsgálat?
Egyénbeli és családi anamnézis felvétel, vérnyomás és pulzus-mérés, testsúly, testmagasság, BMI számítása, fizikálisvizsgálat, nyugalmi EKG, további szükséges vizsgálatok kezdeményezése.
Milyen egyéb szakvizsgálatra lehet szükség?
A diagnosztika legfontosabb eszközei - mint laborvizsgálat, ultrahang, terheléses EKG stb. - helyben rendelkezésre állnak. Ön gyorsabban megismerheti a vizsgálatok eredményét és intézményünkön belül azonnali konzultációt tud folytatni orvosával annak érdekében, hogy minél hamarabb megkezdődhessen a betegség kezelése illetve a szükséges terápia.
Szakorvos: Dr. Szendrey Gábor, Dr. Fehér Zsuzsanna; Dr. Károlyi Hortenzia; Dr. György Margit; Dr. Dócs László József
Tekintse meg belgyógyászati árlistánkat!»  
 

BŐRGYÓGYÁSZAT


Mi a szakrendelés célja?
A bőrgyógyászat vagy idegen szóval dermatológia az orvostudomány azon ága, amely bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és kóroktanával, illetve gyógykezeléseivelfoglalkozik. Bőrünk elsődleges védelmi vonalunk, így az elváltozások időben történő felismerése, terápiája kiemelten fontos.
Kinek szükséges?
Panaszmentesség esetén is mindenkinek évente javasolt a bőrrák (melanoma) szűrése, a testfelszín bőrgyógyász szakorvos által történődermatoszkópos vizsgálata.
Milyen egyéb vizsgálatra lehet szükség?
A szűrés során észlelt kóros anyajegyek, egyéb elváltozások kimetszését, szövettani vizsgálatát a helyszínen, előzetes időpont előjegyzés szerint elvégezzük.
Szakorvos: Dr. Noll Judit

Tekintse meg bőrgyógyászati árlistánkat!»    
 

DIABETOLÓGIA


Mi a diabetológia célja?
A diabetológia a cukorbetegség (diabetesz) diagnosztizálásával, gondozásával és megelőzésével foglalkozó szakrendelés. Célunk a cukorbetegek modern kezelése egy olyan orvosi komplexumban, amelyben egy helyszínen a legtöbb szövődmény vizsgálatára lehetőség van, annak érdekében, hogy pácienseink hosszú távú kilátásaik maximálisan közelítsenek a nem-diabeteszes emberekéhez!
A diabétesz jelei, kezelése, és tünetek
Napjainkban a cukorbetegek száma rohamosan nő, kezelése is egyre több embert érint. A betegség nem akkor kezdődik, amikor a jeleit észleljük vagy amikor a megemelkedett vércukor szintet mérjük, hanem legtöbbször évekkel előbb. Egy ideig rejtve maradnak a jelei, mivel a szervezet képes kompenzálni a folyamatot,. Szövődményei kialakulhatnak már ebben a fázisban is, ezért különös fontosságú a felismerése, már ekkor is megkezdhető a cukorbetegség kezelése.
A cukorbetegségben szenvedők kb. 10%-át inzulinnal kell kezelni a betegség felfedezésének pillanatától, náluk a tünetek általában drasztikusan jelentkeznek, ezért itt a cukorbetegség kezelése kiemelkedően fontos. A többi esetben a diabéteszes betegek évekig csak diétával vagy diéta mellett szájon át adandó gyógyszerekkelkezelhetők. Esetenként ezek kombinációja szükséges. Sokan, akik a rizikó csoportba tartoznak, későn jelentkeznek szűrésre, vagy elhanyagolják a már felismert betegség kezelését, megfelelő rendszeres ellenőrzését. Így elveszítik a cukorbetegség kezelés fontos időszakát.
A cukorbetegség az ereket rongálja meg elsősorban, így a cukorbetegség kezelése a keringési problémákorvoslását is szolgálja. Szövődményei minden létfontosságú szervben kialakulhatnak a nagy erek és kis erek megbetegedése miatt. Ezért olyan szerteágazóak és súlyosak a következményei és sajnos gyakran ezek egyben addig nem ismert, frissen felfedezett tünetei: koszorúér szűkület, szívinfarktus, féloldali bénulással járó agyi ér elzáródások, veseelégtelenség, mely művese kezelés bevezetését is indokolhatja, kifejezett látásromlás, mely vakságig súlyosbodhat, végtagi erek szűkülete, végtagok elvesztése, nehezen befolyásolható alsó végtagi fájdalmak, emésztőrendszeri, húgyúti beidegzési zavar, számos fertőzés.
A cukorbetegség kezelése során cél a cukorbetegek életminőségének megőrzése, a cukorbetegség szövődményeinek megelőzése, azok előrehaladtának lassítása, a szervezet saját inzulin termelésének megóvása. Ehhez a cukorbetegek rendszeres időszakos ellenőrzésre, állapot felmérésre és esetenként a cukorbetegség kezelésének módosításra van szükség.
A cukorbetegség kezelése mellett a társbetegségeket is figyelembe kell vennünk és megfelelő érvédelmet kell biztosítanunk a vércukor, a vérnyomás és a vérzsírok megfelelő szinten tartásával.
Szakorvos: Dr. Károlyi Hortenzia, Dr. Fehér Zsuzsanna

Tekintse meg diabetológia árlistánkat!»    
 

DIETETIKA


Mi a dietetika célja? A táplálkozástudomány az egészségtudatos életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakításában segít személyre szabott tanácsadással, továbbá a már meglévő betegségek gyógyítását célzó speciális étrend összeállításával.
Milyen esetekben érdemes dietetikushoz fordulni?
A dietetikus élelmiszerkémiai, biokémiai és táplálkozástudományi ismeretek alapján állítja össze az ideális táplálkozási tervet. Gyakorlati tanácsokkal segít az életmódváltásban, a betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésében. Fennálló betegség esetén a páciens egészségi állapota és betegségének lefolyása alapján segít az étrendi tanácsadásban. Speciális diétát állít össze bizonyos betegségekben szenvedőknek, mint például a cukorbetegség, laktóz- és lisztérzékenység, egyes allergiás, illetve emésztőszervi betegségek.
Forduljon bizalommal dietetikusainkhoz!
• Segítséget nyújtunk az alábbi esetekben: • Fogyókúra
• Súlynövelés
• Ételallergia és ételintolerancia
• Laktózérzékenység, tejfogyasztás okozta panaszok
• Gluténérzékenység
• Gyomor- és bélbetegségek (pl. Chron-betegség)
• Reflux betegség
• Cukorbetegség
• Hasnyálmirigy- és májbetegségek
• Szív- és érrendszeri betegségek
• Epe- és vesebetegségek
• Daganatos betegségek
• Speciális étrend kialakítása kismamáknak, sportolóknak, gyermekeknek Erre rákérdezek a kollégánál.
Hogyan zajlik a táplálkozástudományi tanácsadás?
A dietetikus kikérdezi életmódjáról, táplálkozási szokásairól, esetleges panaszairól, betegségeiről. Elvégzi a szükséges vizsgálatokat, megméri a páciens testmagasságát, testtömegét és a testzsír-százalékot. A laborvizsgálatok (vérkép, vizeletvizsgálat, tejcukorérzékenység-vizsgálat) segítik a szakembert a megfelelő tanácsadásban. Táplálkozástudományi szempontok alapján, mintaétrendekkel, tápanyagtáblázatokkal tesz javaslatokat a páciens étrendjére, esetleg az életmódváltásra vonatkozóan.

Tekintse meg dietetika árlistánkat!»    
 

FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY


Mi a szakrendelés célja?
A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény kötelez minden munkáltatótfoglalkozás-egészségügyi szolgáltatás biztosítására valamennyi munkavállalója számára. A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás szervezéséről és működéséről, az alkalmazottak kategóriák szerinti besorolásáról a 89/1995 (VII. 14) sz. kormányrendelet rendelkezik. A Főnix Medical Center egészségközpontjaiban előzetes időpont előjegyzéssel végezzük a munkaköri alkalmassági vizsgálatokat, ellátjuk a rendeletben előírt egyéb kötelező egészségügyi ellát ásokat.
Szakorvos: Dr. Dócs László József; Dr. Fodor Tamás

Online időpont kérés: Online időpont kérés a Sasadi Egészségközpontba
   
 

FÜL-ORR-GÉGÉSZET


Mi a fül-orr-gégészeti rendelés célja?
Szakrendelésünk keretében a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzéssel kapcsolatos panaszok kivizsgálását végezzük.
Kinek lehet szükséges?
Szakrendelésünkön egyaránt fogadunk gyermek és felnőtt pácienseket.
Hogyan történik a vizsgálat?
A páciens panaszainak, kórtörténetének rögzítése után következik az általános fül- orr- gégészeti vizsgálat, mely az orr elülső és hátsó tükrözését, a szájüreg, torokmandula, garat, a hallójárat és dobhártya megtekintését, a gége indirekt vizsgálatát, a nyaki nyirokcsomók betapintását jelenti.
Szakorvos: Dr. Babos Ildikó; Dr. Garay Zsolt; Dr. Kuti Ágnes

Tekintse meg fül-orr-gégészeti árlistánkat!»    
 

KARDIOLÓGIAI KONZÍLIUM

Hogyan zajlik a vizsgálat?
A szakorvos tájékozódik a kórelőzményről, fizikális vizsgálatot, EKG-, szívultrahang-vizsgálatot végez és vérnyomást mér. A vizsgálati idő átlagosan 20-30 perc. A vizsgálat fájdalommal nem jár.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 1-2 hét; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.
Hogyan készüljek fel a vizsgálatra?
Az eredményes vizsgálathoz érdemes felkészülnie: írja fel a rendszeresen szedett gyógyszereit, hozza el korábbi orvosi dokumentációját, a zárójelentéseket és a laborleleteket is, ne csak a kardiológiai vonatkozásúakat. Csináltasson friss laborvizsgálatot, és feljegyzést az elmúlt időszak vérnyomásértékeiről.

SZÍVULTRAHANG-VIZSGÁLAT (ECHOCARDIOGRAPHIA)

Hogyan zajlik a vizsgálat?
Az ultrahangos képalkotó eljárás során mozgóképet készítünk a szívről, a szívüregekről, az azokat határoló falakról, a szívbillentyűkről és a szívburokról. A vizsgálat segítségével kimutathatók az infarktus utáni falmozgási zavarok, a hegesedés, a billentyűbetegségek, az esetlegesen kialakult vérrögök, a szívburokban meggyűlő folyadék.
A szív ultrahangvizsgálata egy átlagosan 20 percig tartó, teljesen fájdalommentes vizsgálat, melyre fekvő helyzetben kerül sor. A beteg meztelen felsőtesttel hanyatt fekszik az ágyon, bőrét az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselével kenik be. A vizsgálófejet közvetlenül a bőrre kell helyezni, majd a vizsgálat végén a zselét letöröljük.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 1-2 hét; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.
Hogyan készüljek fel a vizsgálatra?
Kérjük, hozza magával korábbi leleteit.

NYELŐCSÖVÖN KERESZTÜL VÉGZETT SZÍVULTRAHANG-VIZSGÁLAT (TRANSOESOPHAGEÁLIS UH)

A vizsgálat előnye, hogy a nyelőcsőbe vezetett ultrahangszonda segítségével a szív szerkezetének és működésének olyan részleteit tudjuk vizsgálni, melyek a „külső”, tehát a mellkasfalon keresztül végzett vizsgálattal nem láthatók. A kardiológus mozgóképet kap a szívről, a szívüregeket, az azokat határoló falakat, a szívbillentyűket, a szívburkot, a nagyereket tudja tanulmányozni.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A vizsgálat során a páciens meztelen felsőtesttel fekszik a vizsgálóasztalon. Mellkasára EKG-elektródákat helyezünk, és egy körülbelül egy cm vastag csövet, szondát kell lenyelnie, hogy a szív a nyelőcsövön keresztül tanulmányozható legyen. A szondát helyi érzéstelenítésben vezetjük be, a vizsgálat enyhe bódításban történik. A nyugtatót vénán keresztül adjuk be a vizsgálat előtt. A beavatkozás kellemetlen, de nem fájdalmas, pácienseinknek általában a vártnál csekélyebb kellemetlenséget okoz.
A vizsgálat ideje az előkészületekkel együtt 40 perc, maga az eszközös vizsgálat 10-15 percet vesz igénybe.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 7-10 nap; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.
Hogyan készüljek fel a vizsgálatra?
A vizsgálatot megelőző 4-6 órában ne fogyasszon ételt, és a vizsgálatot követő 2 órában sem ehet és ihat semmit. Autót csak a vizsgálat utáni napon vezethet. Mivel a vizsgálathoz nyugtatót adunk, kérjük, kísérővel érkezzen.
Tekintse meg kardiológia árlistánkat!»      
 

TERHELÉSES EKG

Hogyan zajlik a vizsgálat?
Terheléses EKG-vizsgálatot kizárólag a kardiológiai konzíliumhoz kapcsolódóan végzünk. A vizsgálattal értékelhető, hogy milyen hatással van a szívre a fizikai terhelés és az azzal járó megnövekedett oxigénigény. A vizsgálat körülbelül 20 percig tart, melynek során a beteg egy futópadon előbb sétál, majd hárompercenként egyre gyorsabb tempóban lépked. A vizsgálat célja a kornak megfelelő terhelési szint elérése, ami a pulzusszámból ítélhető meg.
Hogyan készüljek fel a vizsgálatra?
Kérjük, hozza magával korábbi leleteit, és tájékoztassa a vizsgálatot végző orvost, hogy milyen gyógyszereket szed. Ha a vizsgálat miatt rendszeresen szedett gyógyszerét nem vette be, kérjük, azt is hozza magával, hogy a vizsgálat után be tudja venni. Érdemes sportos öltözetben, kényelmes cipőben érkezni.

IZOTÓPOS GYÓGYSZERES TERHELÉS

A szívizomzat vérellátása egyes betegségek, mint például a koszorúér-szűkület, szívinfarktus, szívelégtelenség esetén megváltozik. A megváltozott működésű és vérellátású területre az izotóppal jelölt anyagok különböző mértékben jutnak el, épülnek be. A vizsgálattal a szívüregek izomzata ábrázolható. A vizsgálatot két részben végezzük: először a szív nyugalmi állapotában, majd terheléskor.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A vizsgálat során a beteg mellkasára a szív elektromos tevékenységét észlelő elektródákat helyezünk fel és EKG-t készítünk. A betegnek injekcióban izotópos jelölőanyagot adunk be, ezután másfél-két órával készül el a felvétel. Felvételt két alkalommal készítünk, a második alkalommal az izotóp beadása előtt értágító anyagot adunk, kardiológiai felügyelet mellett.
A vizsgálat fájdalommal nem jár, csupán az injekció beadása jelenthet csekély kellemetlenséget.
A felvételek készítésére mindkét alkalommal 2-3 órát kell szánni.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 7-10 nap; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.
Hogyan készüljek fel a vizsgálatra?
Kérjük, az izotópos gyógyszeres terheléses vizsgálatra mindkét alkalommal éhgyomorra érkezzen. Vizet nyugodtan ihat, ételt pedig az izotóp beadása után húsz perccel fogyaszthat. Szokásos gyógyszereit, a vérnyomáscsökkentőket is beveheti, kivéve azokat (pl. Nitromin, Nitromint-retard, Betaloc, Betaloc ZOK stb.), amelyek megváltoztatják a szívizom vérellátását. Kérjük, a vizsgálat előtt beszélje meg orvosával, milyen gyógyszereket nem vehet be.

HOLTER-EKG-VIZSGÁLAT

A Holter-EKG-vizsgálat során a szív elektromos tevékenységét folyamatosan, 24 órán át rögzítjük, miközben a páciens mindennapos, megszokott tevékenységét végzi. Ezzel a módszerrel kimutathatók a csak időszakosan kialakuló eltérések, például a szívritmuszavarok.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A monitorozás során a mérési adatokat egy 24 óráig folyamatosan viselt kis EKG-készülék segítségével rögzítjük. A készülékből, amit a beteg a nyakába akaszt vagy az övére csatol, vezetékek kapcsolódnak a mellkason levő elektródákhoz. A Holter-EKG-készülék cigarettásdoboz-nagyságú, viselése a hétköznapi tevékenységet nem zavarja, csak arra kell vigyázni, hogy tisztálkodáskor se érje víz, ezért a monitorozás ideje alatt nem szabad zuhanyozni.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 1-2 hét; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.

24 ÓRÁS VÉRNYOMÁSMONITOR (ABPM)-VIZSGÁLAT

A vérnyomásmonitor-vizsgálat során egy készülék segítségével automatikusan, 24 órán át mérjük a páciens vérnyomását, és rögzítjük a mérési adatokat.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A páciens karjára vérnyomásmérő mandzsettát helyezünk, amely egy mobiltelefon-méretű, nyakba vagy derékra rögzíthető készülékkel van összekötve. A mandzsettát a ruha fölé kell helyezni, kérjük, ezért a vizsgálatra vékony, hosszú ujjú ingben, felsőben érkezzen. Az eszköz felhelyezése körülbelül 10 percet vesz igénybe. A 24 órás monitorozás során a betegnek a megszokott hétköznapi tevékenységét kell végeznie. A készüléket víz nem érheti, és nem szabad levenni.
Az előjegyzési idő beutalóval, az egészségbiztosítás által finanszírozott vizsgálat esetén 1-2 hét; térítéses ellátásban, magánrendelőinkben mindössze néhány nap.
Tekintse meg kardiológia árlistánkat!»    
 

NEUROLÓGIA

Az ideggyógyászat a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozik.
A neurológia a központi (agy és gerincvelő) és perifériás (környéki) idegrendszer szervi betegségeivel foglalkozó terület. A szakterülethez tartozik az agy, a gerincvelő, a környéki idegek és a hozzájuk tartozó ideg-izom átmenet betegségeinek vizsgálata és kezelése. A neurológus szakorvos diagnosztizálja és kezeli a neurológiai rendellenességeket. A leggyakoribb panaszok közé tartozik a fejfájás, szédülés, a memóriazavarok, a zsibbadás, a mozgáskoordinációs zavarok és az eszméletvesztés. Az idegrendszer károsodása sok esetben nem önálló betegség, hanem más szervrendszerek károsodásának szövődménye. A Parkinson-kór és az epilepszia kezelése is a neurológia területéhez tartozik.
Milyen panaszokkal érdemes felkeresni a neurológus szakorvost?
Az idegrendszeri eredetű problémák tünetei változatosak lehetnek, és gyakran tűnnek hétköznapinak. Tartósan fennálló panaszok, például gyakori fejfájás esetén azonban érdemes szakemberhez fordulni.
Az alábbi tünetek jelezhetnek neurológiai betegséget:
• fejfájás
• szédülés
• mozgáskoordinációs zavarok
• végtagzsibbadás
• gyengeség
• beszédzavar
• alvás- és látászavarok
• vizelet- és széklettartási problémák
• memóriaproblémák, gondolkodási zavarok
• fájdalomszindrómák
• görcsök
• eszméletvesztés

Melyek a leggyakoribb idegrendszeri betegségek?
• Fejfájás, migrén
• Ideg- és derékfájdalom
• Agyi keringési betegségek (stroke)
• Demencia (pl. Alzheimer-kór)
• Immunológiai eredetű betegségek (pl. Sclerosis multiplex)
• Epilepszia
• Parkinson-kór és egyéb mozgásszervi zavarok
• Neuromuszkuláris betegségek
• Alvászavarok
Hogyan zajlik a szakorvosi vizsgálat?
A szakorvos részletesen kikérdezi a pácienst a kórtörténetéről és az aktuális panaszairól, ezt követően kerül sor a fizikális neurológiai alapvizsgálatra. A neurológus ellenőrzi a páciens mentális állapotot, a feji és koponyaidegek működését, a koordinációt, a reflexeket és az érzékelést is. A vizsgálat körülbelül 30-40 percet vesz igénybe.
A neurológus segítséget nyújt a diagnosztikus lépésekben és a terápiában, a pontos diagnózis felállítása érdekében képalkotó vizsgálatokat is kérhet. Szükség lehet például koponya CT vagy MR vizsgálatra, illetve Doppler-ultrahang vizsgálatra. Szükség esetén más szakterületre irányítja a beteget további kivizsgálásokra, például a belgyógyászatra, pulmonológus vagy pszichiáter szakorvoshoz.
Tekintse meg neurológia árlistánkat!»    
 

NŐGYÓGYÁSZAT

Mi a szakrendelés célja?
A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. Ugyan külön orvostudományi szakág, a szülészettel együtt jelenik meg, főként mert mindkét szakterület kizárólag nőkkel foglalkozik, és számos ponton kapcsolódnak.
Miből áll a nőgyógyászati vizsgálat?
A vizsgálat megkezdése előtt az orvos megismerkedik a páciens kórelőzményével: korábbi betegségek, esetleges műtétek, gyógyszerszedés, jelenlegi panaszok. A vizsgálat célja, hogy az orvos megállapíthassa: az egészséges állapothoz képest milyen változások láthatóak, tapinthatóak. A manuális vizsgálat során az orvos számára megítélhetővé válik a méh helyzete, nagysága, át lehet tapintani a méh környezetét, a petefészkeket és a petevezetőket. A szomszédos szervekről a vesetájak, a húgyhólyag, a környező belek áttapintásával is lehet információt gyűjteni.
A nemi szervek kézzel való áttapintása után szokott következni a kolposzkópos vizsgálat, melynek célja a gát felszínének, a hüvelynek és a méhnyak hüvely felőli részének alapos áttekintése szabad szemmel és mikroszkóppal. Az orvos a megtekintést követően szükség esetén hüvelyváladékot, illetve rákszűrésre (onkocitológiai vizsgálatra) mintát vesz.
Rákszűréskor hüvelyváladékról is kapunk információt: lehet gyulladásos jel, de felismerhetőek pl. gombák, baktériumok, egyéb kórokozók.
A nőgyógyászati rákszűrésnek az emlők vizsgálata is része: az orvos áttapintja a melleket, a hónalj árkokat és a környéki nyirokcsomókat. A mellek betegségei időben felismerve jól gyógyíthatóak, ezért fontos az önvizsgálat.
Milyen egyéb szakvizsgálatok lehetnek szükségesek?
A nőgyógyászati betegségek diagnosztizálásához különféle vizsgálatok elvégzése lehet szükséges. Pédául vérszegénység gyanúja esetén vérvizsgálat, továbbá terhességi teszt, hüvelykenet-, hormonszintvizsgálatok, továbbá mammographia, emlő- vagy nőgyógyászati ultrahang vizsgálat merülhet fel.
Szakorvos: Dr. Rajnai Attila

Tekintse meg nőgyógyászati árlistánkat!»  
 

ORTOPÉDIA


Milyen panaszokkal keresheti fel az ortopédiát?
Ha fájdalmat érez valamilyen ízületében, vagy nem tudja azt megfelelően mozgatni, vagy szokatlan elváltozást (pl. duzzanatot) észlel valamelyik végtagján vagy ízülete környékén.
Az ortopédia a mozgásszervek betegségeivel foglalkozó orvosi szakterület. Leggyakoribb ortopédiai elváltozások a veleszületett és szerzett ízületi megbetegedések - így pl. az ízületi kopások. Fő panaszok a derékfájás, térd és csípőtáji panaszok, lábfájás, vállfájdalom, kézfájás stb.
Hogyan zajlik egy ortopédiai vizsgálat?
A kórelőzmény felvétele után történik a fizikális vizsgálat, amelyhez alsóneműre szükséges vetkőzni. Járásvizsgálat, mozgásterjedelem vizsgálat történik, majd a szükséges további vizsgálatok (röntgen, ultrahang, MR, stb.) megbeszélése. Ezen vizsgálatok nagy részére helyben sor kerülhet.
Milyen további szakvizsgálatokra lehet szüksége?
A szakvizsgálat, majd az elvégzett képalkotó eljárással készült vizsgálatok eredménye alapján szükséges lehet további konzultációra más szakorvosokkal, így ideggyógyásszal, reumatológussal, endokrinológussal vagy neurológussal. Ehhez kényelmesen tud időpontot foglalni helyben egészségközpontunkban, mely után hamar megkezdődhet az elváltozás kezelése.

Szakorvosok: Dr Dobos Márta Ilona, Váci Greens Egészségközpont, bejelentkezés: +36 1 803 6464
Dr Sződy Róbert, Bancenter, rendelés csütörötökön 15-20 óráig, bejelentkezés. +361-803-64-62

Tekintse meg ortopédia árlistánkat!»    
 

PULMONOLÓGIA


Mi a pulmonológia?
A pulmonológia (tüdőgyógyászat) a tüdő megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Milyen betegségekkel foglalkozik?
Asthma, krónikus tüdőbetegségek, hörgőgyulladás, tüdőgyulladás, mellhártyagyulladás, jó- és rosszindulatú daganatok diagnosztikájával, terápiájával, kontrollálásával foglalkozik.
Milyen tünetek esetén érdemes pulmonológushoz fordulni?
A fő tünetek, amelyekkel érdemes pulmonológushoz fordulni: köhögés, köhögés és láz, fulladás, nehezített légzés. A fenti tünetek nem csak tüdőbetegségek esetén fordulhatnak elő, így lehetséges, hogy a pulmonológiai vizsgálat alapján a szakorvos további vizsgálatok elvégzését javasolja (pl. kardiológia, reumatológia, gasztroenterológia, stb.).
Hogyan történik a pulmonológiai vizsgálat?
Fizikális vizsgálat (a mellkas megtekintése, tapintása, kopogtatása, a légzés meghallgatása) mellett általában légzésfunkciós vizsgálat is történik, melynek során ki- és belégzéskor vizsgálják a légzési térfogatokat, mérik az áramlás sebességét. Az esetek nagy részében képalkotó vizsgálatra is szükség van (mellkas Rtg. vagy mellkas CT), melyet a szakorvos javasol.
 
Rendel: Dr. Patai Valentina, pulmonológus szakorvos

Tekintse meg pulmonológia árlistánkat!»    
 

PSZICHOLÓGIA


Mi a pszichológiai szakrendelés célja?
A szakpszichológus célja olyan kapcsolatot teremteni, amelyben képes a páciens megnyílni, őszintének lenni, szembenézni önmagával, sokszor a hibáival is, melynek felismerésével már kezelhető a probléma. A pszichológiai tanácsadás támogatja a problémamegoldást, segít a fel nem dolgozott sérülések feldolgozásában, az erősségek, lehetőségek felismerésében és az előrelépést jelentő megoldás megtalálásában.
Milyen esetekben ajánlott a pszichológiai tanácsadás?

 • életvezetési problémák
 • szorongások oldása, stresszkezelés fejlesztése,
 • betegségek feldolgozása
 • párkapcsolati problémák
 • veszteségek feldolgozása
 • egészséges életmód kialakítása

 
A pszichológiai szakrendelés Váci Greens Magánegészségügyi Központunkban érhető el.
Pszichológus: Bukta Tünde egészségfejlesztő szakpszichológus
Rendelési idő:
kéthetente hétfőn: 14:00-20:00, illetve előzetesen egyeztetett időpontban

Tekintse meg pszichológia árlistánkat!»    
 

REPÜLÉSORVOSLÁS


A vizsgálatokat hivatásos pilóták, légitársasági pilóták, légiforgalmi irányítók, légiutaskísérők, privát pilóták, ejtőernyősök, siklóernyősök, ballonrepülők, sárkányrepülők és mindazok számára végezzük, akiknek ilyen speciális alkalmassági vizsgálatra lehet szükségük.
A Sasadi Egészségközpontban a vizsgálatokat előzetes időpont előjegyzés szerint, várakozás nélkül szervezzük. A többszakmás poliklinikán lehetőség van a kiegészítő vizsgálatok elvégzésére is kedvezményes díjon. (pl.: kardiológia, szemészet, laborvizsgálatok, stb.)
Szakorvos: Dr. Ungváry Lilla

Tekintse meg repülőorvoslás árlistánkat!»    
 

REUMATOLÓGIA


Mi a szakrendelés célja?
A reumatológia a mozgásszervi, gyulladásos panaszokkal foglalkozó szakrendelés.
Milyen panaszok esetén fordulnak a páciensek reumatológushoz?
 • gerincpanaszok (nyak-, hát-, derékfájdalmak, porckorongsérv),
 • végtagfájdalmak (teniszkönyök, golfkönyök, ínhüvelygyulladás, sarokfájdalmak),
 • ízületi porckopás (arthrosis),
 • ízületi gyulladás,
 • valamint csontritkulás (osteroporosis) okozta panaszok jelentkezésekor érdemes felkeresni a reumatológus orvost.
Szakorvos: Dr. Kemendy Gábor
MD orvosi kollagén terápia:
A fájdalom helyén kúraszerűen alkalmazott vékony és kicsi tűvel adott injekció sorozat . Hatásosnak bizonyult térd és csípőbetegségek,akut és krónikus hát illetve derékfájdalom, isiász, gerinccsatorna szűkület, a kéz kisizületeinek fájdalommal és duzzanattal járó betegségeiben . Előzetes kivizsgálás után azok a páciensek is kaphatják, akik magas vérnyomásban, cukorbetegségben, gyomor- és bélrendszeri betegségben szenvednek vagy akik tartósan véralvadásgátló gyógyszert szednek, és a hagyományos fájdalomcsillapítókat sem használhatják. 5-6 kezelés után tartósan csökken a fájdalom, javul a mindennapi aktivitás.

Tekintse meg reumatológia árlistánkat!»    
 

SEBÉSZET


Melanoma gyanús anyajegyek ambuláns eltávolítása partnerünk által.

Tekintse meg sebészeti árlistánkat!»  
 

SPORTORVOSLÁS


Mi a sportorvoslás?
A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése, azon elváltozások felismerése, amelyek megléte esetén a versenyszerű sport, illetve egy adott sportág folytatása egészségkárosító hatású lehet. Alapvető célja tehát a sportoló egészségének védelme.
Ki végezhet sportorvosi tevékenységet?
A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet sport egészségügyi szakrendelésének, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózatnak a sportorvosai végezhetik. Kinek szükséges a sportorvosi vizsgálat? Versenyezni - néhány sportág kivételével - csak érvényessportorvosiengedéllyel lehet. (A sportorvoslás szabályait a 215/2004.(VII.13.) kormányrendelet rögzíti.).18 éven aluli versenyzőnél félévente, 18 év felett évente szükséges a vizsgálat.
Miből áll a sportorvosi vizsgálat?
Sportágtól függetlenül kötelező eleme a sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatnak az anamnézis felvétele (egységes kérdőív alapján), a fizikális vizsgálat, 12 elvezetéses nyugalmi EKG, vizelet vizsgálat
Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 35 év felett kizárólag vérkép bemutatásával (1 hónapon belüli) adható ki az engedély. (Vérkép: Triglicerid, koleszterin, húgysav, vércukor, karbamid, kreatinin). A vérvétel vagy a sportorvosi vizsgálat napján történik, amelynek a díja benne van a csomag árban, és a versenyengedélyért a következő rendelésre kell visszajönni.
Milyen egyéb szakvizsgálatok lehetnek szükségesek?
 • Szemészet (pl.: labdás csapatsport, küzdősport, lövészet, íjászat)
 • Fül- orr-gégészet (pl.: vízilabda, úszás, autó-motorsport)
 • Ortopédia
 • Reumatológia
 • Neurológia (autó-motorsport, küzdősport)

Szakorvos: Dr. Márkus György

Tekintse meg sportorvoslás árlistánkat!»    
 

SZEMÉSZET

Az általános szemészeti vizsgálat a látászavarok, illetve a szem betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Szemészeti szakrendelésünkön a szem fénytörési hibáiból fakadó látászavarokkal (rövidlátás, távollátás, astigmia), továbbá a szembetegségekkel foglalkozunk, mint például a kötőhártya-gyulladás, zöldhályog, szürkehályog. Rendszeres szemészeti kontrollvizsgálatra tünetmentes állapotban is szükség van, mivel a szemészeti szűrés fényt deríthet a szervezet egyéb, panaszokat nem okozó megbetegedéseire is. Cukorbetegeknek és magasvérnyomás betegség fennállása esetén ajánlott az évente ismétlődő kontrollvizsgálat, mivel mindkét betegségnek súlyos, a látást érintő szövődményei alakulhatnak ki.
Milyen panaszokkal érdemes szemészhez fordulni?
• látásromlás, szemfáradékonyság
• homályos, torz vagy kettőslátás
• fényérzékenység
• égető, vörös, gyulladt szem
• gyakori szemszárazság, könnyezés
Hogyan zajlik a szemészeti vizsgálat?
A szakorvos részletesen kikérdezi panaszairól, korábbi látásproblémáiról, szembetegségeiről. A fizikális és műszeres vizsgálat során a szem szerkezetét és működését vizsgálja meg. Ellenőrzi a látásélességet és a színlátást, réslámpával vizsgálja meg a szemfeneket, szemnyomás-mérést, illetve szükség esetén komputeres dioptriamérést (refraktometriát) is végez.
A szemész szakorvos az alábbi területeket vizsgálja:
• látásélesség
• glaukóma (zöldhályog)
• az öregedéssel járó szemészeti problémák, például a sárgafolt-elfajulás
• az allergia okozta problémák, elváltozások
• a keringési és anyagcsere-betegségekből eredő szemészeti problémák
• gyermekek látászavarainak minél korábban történő diagnosztizálása.
A rendszeres szemészeti vizsgálaton idejében felderíthetők egyes betegségek, így megelőzhető a további látásromlás és más súlyos szövődmények is.

Tekintse meg szemeszet árlistánkat!»    
 

ULTRAHANG


Mi az ultrahang szakrendelés célja?
Az ultrahang vizsgálat napjainkban igen elterjedt diagnosztikai eszköz, amely fájdalom- és sugármentes, káros hatással nem jár. Intézményünk az általános ultrahang berendezésen kívül nőgyógyászati és szív ultrahang géppel is rendelkezik.
Kiemelt vizsgálati területeink:
Szív ultrahang - teljes hasi ultrahang - kismedence ultrahang - nőgyógyászati ultrahang - emlő ulétrahang - pajzsmirigy ultrahang - prosztata és here ultrahang - nyaki ultrahang - izületi ultrahang - vese ulrahang.
Intézményünk az általános ultrahang vizsgáló berendezésen kívül az alábbi speciális gépekkel igyekszik minél hatékonyabbá tenni a diagnosztikai folyamatot:
 • sarok csontsűrűség mérő (ultrahang) berendezés
 • Logiq 100 nőgyógyászati ultrahang
 • Logiq P5 általános ultrahang
 
Szakorvos: Dr. Gergely Mária

Tekintse meg ultrahang árlistánkat!»    
 

UROLÓGIA


Mi az urológia szakrendelés célja?
Fájdalommal járó alhasi/gáttáji panaszaok, szexuális zavarok, emésztési gondok esetén érdemes felkeresni az urológus szakorvost, hogy feltárhassa a probléma okát.
Mik a leggyakoribb panaszok?
 • Férfiaknál: a nemi szervekből kisugárzó fájdalom, potenciazavarok, vizelési gondok, végbéltájon jelentkező panaszok, izomfájdalmak.
 • Nőknél: felfázásos jellegű vizelési panaszok, menstruációs és egyéb nőgyógyászati zavarok.

Mindkét egészségközpontunkban teljes körű kivizsgálást, odafigyelést és nyugodt, diszkrét környezetet biztosítunk.
Kinek szükséges prosztatavizsgálat?
A 40 év feletti férfiaknál megnő a prosztata problémák száma. Ezek az elváltozások idővel komolyabb problémához (rosszindulatú daganat) vezethetnek. A PSA vizsgálattal ujjbegyből vett vérből és urológus szakorvos közreműködésével gyors, intim, szakszerű vizsgálattal 10 percen belül megtudhatja az eredményt.
Szakorvos: Dr. Merth Gábor
Tekintse meg urológia árlistánkat!»  
 

VÉRVÉTEL, LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK


Hogyan történik a vérvizsgálat?
Szakképzett laborasszisztensek végzik a vérvételt a kulturáltan kialakított rendelőinkben. A vizsgálatok típusától függően néhány napon belül a leletek elektronikus úton jutnak el pácienseinkhez.

Tekintse meg laboratóriumi vizsgálati árlistánkat!»