Képregények gyermekek számára

 
 

A Diagnoscan gyermekek számára szolgáltatásai bemutatására képregény-sorozatot alkotott az egyes modalitások bemutatására.

A gyerekeknek szóló sorozat megpróbálja számukra érthetően bemutatni a képalkotó diagnosztika fontosságát. A sorozat első „Anka és az elemlámpa” című része Ankáról, a hasfájós kislányról meséli el, hogyan tudja meg a doktor néni furcsa elemlámpájával, az ultrahanggal, hogy Ankának valószínűleg gyomorrontása van.

A képregény kiváló módszernek tűnik arra, hogy a gyerekek, de leginkább szüleik számára is közérthetően mutassuk be a képalkotó diagnosztika jelentőségét. A repertoárban megjelenik az ultrahang, a röntgen, az MR és CT-vizsgálat is.

A Diagnoscan képregény-sorozatának „Luca és a nehéz köpeny” című második részében Luca görkorcsolyázás közben elesik és nem tud lábra állni. Barátnője, Panna beviszi a diagnosztikai központba, ahol megröntgenezik. A megfelelő árnyékolással, ólomköpenyben készített hagyományos, filmes röntgenvizsgálatot követően kiderül: Luca lába eltörött.

A Diagnoscan képregény-sorozatának „Öcsi az űrhajóban” című harmadik részében Öcsinek nagyon fáj a feje, ezért anyukája elviszi a diagnosztikai központba, ahol MR-vizsgálatot javasol az orvos. Öcsi nagyon megijed, de rögtön kíváncsi lesz, amikor kiderül, hogy egy speciális űrhajóba kell befeküdnie és kap egy speciális sisakot is. A gépben aztán Öcsi rájön arra, hogy „tök buli” az MR-vizsgálat.

Kattintson a képre!