Időpontfoglalás Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

2022-06-21Az Affidea az Év diagnosztikai szolgáltatója

A 2022-es HealthInvestor Awards díjátadón az Affidea nyerte az „Év diagnosztikai szolgáltatója” díjat

Az Affidea, Európa legnagyobb fejlett képalkotó diagnosztikai, járóbeteg és sugárterápiás betegellátási szolgáltatója örömmel jelenti be, hogy a 2022-es HealthInvestor Awards díjátadón elnyerte az “Év diagnosztikai szolgáltatója” díjat.

A HealthInvestor Awards a független egészségügyi szolgáltatók ágazatában elért kiemelkedő eredményeket, az innovációt és a kiválóságot díjazza. Célja, hogy kitüntesse azokat a szervezeteket, amelyek jelentős hozzáadott értéket teremtenek az egészségügyi szektorban.

A zsűri dicséretre méltónak találta az Affidea innovatív szemléletét a legújabb technológiák úttörőként való alkalmazásában, ezáltal javítva a klinikai eredményeket, a páciensek biztonságát, az egészségügyi központok által nyújtott élményt és egyben növelve a hatékonyságot is. Az Affidea három innovatív kezdeményezéssel került a HealthInvestor Awards kitüntetett helyére.

  1. A betegutak digitalizálásának megvalósítása az időpont foglalástól kezdve, az elektronikus regisztráción át, az eredmények digitális rögzítéséig, minden olyan országban, ahol az Affidea működik. A kezdeményezés célja, hogy a betegek ellátáshoz kapcsolódó személyes élménye az ellátás valamennyi pontján folyamatosan javítható legyen.
  2. Saját fejlesztésű „MRI Excellence” program bevezetése, ami valós idejű adatokat szolgáltat az MR-berendezések kihasználtságáról. A program megvalósításával az Affidea 28%-os növekedést ért el az óránként elvégzett vizsgálatok számában, 5%-os javulással 81%-ra növelte a páciensek ajánlási szándékát és 11%-kal növelte az árbevételét az MR-vizsgálatok terén. A program a fejlődést számos fontos teljesítménymutató vizsgálatával ösztönzi az összes egészségügyi központban, mint például az óránként elvégzett vizsgálatok átlagos száma, a gépek állási ideje, a nyitvatartási- és zárási idő, a vizsgálatok teljes száma, a páciensek közötti váltások ideje és a kihasználtsági arány. Az adatok tíz ország 200 MR-berendezésének több mint háromnegyedéből kerülnek kigyűjtésre, annak érdekében, hogy minél jobb legyen a páciensek ellátása és élménye, valamint, hogy javuljon a működési hatékonyság.
  3. Innovatív Mesterséges Intelligencia szoftver telepítése az Affidea olasz, lengyel és román PET/CT-központjaiba, amely fontos szerepet tölt be azon PET/CT-felvételek minőségének biztosításában, melyek csökkentett kontrasztanyaggal, vagy csökkentett felvételkészítési idővel készültek. A Mesterséges Intelligencia algoritmus validálását az olaszországi Torinóban található Affidea IRMET központban végezték, amely az UEMN/EBNM és az EARL által akkreditált PET-CT helyszín. A klinikai eredmények kimagaslónak bizonyultak: a képminőség romlása nélkül 33%-kal csökkent az FDG-dózis, a felvételkészítési idő akár 50%-os rövidítése mellett. Mindkét eredmény fontos a páciensek szempontjából: a kevesebb kontrasztanyag nagyobb biztonságot jelent, míg a felvételkészítési idő lerövidítése nagyobb kényelmet biztosít a betegek számára. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a pontos diagnózis nyújtásához szükséges képminőség megtartása mellett az egészségügyi központ is javított a működési hatékonyságán.

Giuseppe Recchi az Affidea vezérigazgatója, a következőket nyilatkozta: „Az Affidea valamennyi munkatársa részéről, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez, szeretnénk kifejezni a megtiszteltetésünket. Ez a nagyszerű eredmény az elismerése annak az innovatív gondolkodásmódnak, ami az Affidea valamennyi kezdeményezését vezérli, és ami a kiemelkedő klinikai gyakorlatokra és a legmodernebb páciensélmény biztosítására fókuszál. Az Affideánál dolgozó összes kollégánk nevében szeretném kifejezni a büszkeségemet – a díj azt bizonyítja számunkra, hogy mindaz, amit az Affideánál teszünk, nagyszerű előnyökkel jár a pácienseink, az orvosok és általában az egészségügyi rendszer számára, minden olyan országban, ahol cégünk jelen van.”

Horváth Ágnes, az Affidea Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk erre a rangos elismerésre, amely hűen tükrözi az egyes országok – beleértve a magyarországi csapat – kiemelkedő munkáját és együttes teljesítményét. Az Affidea Magyarországon több, mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik és az egyik legjelentősebb képalkotó diagnosztikai szolgáltató hazánkban. Európai testvérvállalatainkhoz hasonlóan számos nagy jelentőségű innovációt hajtottunk végre az elmúlt években. A díjazott és nálunk is megvalósított “MRI Excellence Program” mellett kiemelném a távleletezési rendszerünket, amely magas szakmai színvonalon, nagyon rövid időn belül biztosítja a pácienseink leleteit. A folyamat során a leleteket az adott szakterületre specializálódott, abban leginkább tapasztalt radiológusaink készítik el, így garantálva a kiemelkedő minőséget. Emellett orvos kollégáink havonta ellenőrzik és értékelik egymás munkáját annak érdekében, hogy a vizsgálatok technikai kivitelezése és a szigorú protokollok betartása minden nálunk végzett vizsgálatnál maximálisan biztosítva legyen. A kiemelkedő szakmai minőség, az új módszerek és digitális megoldások bevezetése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a diagnosztikai, járóbeteg és foglalkozásegészségügyi üzletágunkban a pácienseink elégedettségére: a nálunk szerzett élmény és tapasztalat folyamatos fejlesztésére.”

A díjátadó ünnepségre a londoni Grosvenor House Hotel-ben került sor, ahol a független egészségügyi ágazat 1 200 kulcsszereplője képviseltette magát.

Az Affideáról

Az Affidea (www.affidea.com) a képalkotó diagnosztikai, járóbeteg és sugárterápiás betegellátási szolgáltatások vezető európai szolgáltatója, amely 15 európai országban több mint 320 szolgáltató központot működtet, közel 10 000 szakemberrel. A betegbiztonság terén elért eredményei miatt a vállalat az Európai Radiológiai Társaság által a legtöbb díjat elnyert képalkotó diagnosztikai szolgáltató lett Európában – az „Eurosafe Wall of Stars” platformon díjazott központok több, mint 50%-a az Affidea tulajdonában van. Az Egyesült Királyságban az Affidea a Fortius klinikán keresztül van jelen, ami a legnagyobb ortopédiai csoport, valamint nemzetközileg is elismert az ortopédia és az MSK területén. A Fortius Klinika több központot is üzemeltet Londonban, többek között járóbeteg és diagnosztikai kezelőközpontokat Marylebone-ban, a City-ben és Wimbledonban, valamint egy speciális sebészeti központot Marylebone-ban. A Fortius Klinika a FIFA hivatalos orvosi kiválósági központjaként akkreditált, nemzetközi hírnévnek örvend a sportsérülések kezelése terén, és számos nemzetközi sportklub és játékos választja a labdarúgás, a rögbi és a krikett világából ezt a klinikát. A Klinika több, mint 90 tapasztalt sebészből, orvosból és radiológusból álló tanácsadói kollektívával rendelkezik, akik közül sokan világszinten is elismertek.

Média kapcsolatok
Affidea cégcsoport
Oana Dumitroiu
Group Senior Director Marketing & Communication
Email: oana.dumitroiu@affidea.com
Tel: +40 738 674 320