Képalkotó szűrőcsomag fiatal férfiaknak

 
 


40 év alatti férfiaknak összeállított szűrőcsomagjaink közül a standard szűrőcsomagban ultrahang vizsgálattal felmérjük a hasi és kismedencei szervek (máj, vesék, hasnyálmirigy, húgyhólyag, lép, hasi és kismedencei nyirokcsomók), a pajzsmirigy és hagyományos röntgen vizsgálattal a mellkas (tüdő) aktuális állapotát. A szűrőcsomag része továbbá a labor (májfunkció, vesefunkció, vérzsírok, vércukor, teljes vérkép, PSA) és vizeletvizsgálat, melyek segítségével további információkat kaphatunk a test állapotáról. A PSA érték a prosztata specifikus antigén nevű fehérje mennyiségét mutatja a vérben. Érzékeny jelzője a prosztata daganatoknak és gyulladásos folyamatoknak is. Ismert daganat esetén megemelkedése kiújulás vagy áttétképződés gyanúját veti fel.
Extra szűrőcsomagunk a standard szűrőcsomaghoz képest tartalmazza a nyaki artériák color Doppler vizsgálatát és a herék ultrahangos vizsgálatát is. A Doppler ultrahang vizsgálat az artériák állapotának vizsgálatára a leghatékonyabb szűrővizsgálat, amire dohányzás, stressz, elhízás, magas vérnyomás betegség és cukorbetegség esetén van szükség, hiszen ezekben az állapotokban az erek gyakran érintettek lehetnek. A herék állapotáról ultrahangos vizsgálatot készítünk a csomag keretein belül azért, mert az otthoni rendszeres önvizsgálat mellett fontos, hogy a kézzel nem érezhető elváltozásokra is fény derüljön.
A dohányzás miatt nő a krónikus bronchitis, a tüdőtágulat, a tüdőrák kialakulásának kockázata. A tüdőrákos betegek kb. 80%-a dohányzik, ezért is különösen fontos, hogy a dohányosok rendszeresen részt vegyenek szűrővizsgálatokon. Dohányosoknak szóló csomagunkat az extra csomag tartalma mellett alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálattal egészítettük ki. Az alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálat egy olyan vizsgálat, ami az eredeti sugárdózis 1/3 részével készül, a tüdőszövetre koncentrálva. A vizsgálat során egyetlen légvétellel a tüdő egészéről vékonyrétegű metszeti képek készíthetők, így a néhány milliméteres gócok is felismerhetők, elhelyezkedésük, méretük pontosan megítélhető. Mivel a sugárnyaláb több irányból érkezik, ezért a hagyományos röntgen számára nehezen „látható” helyeket, a legrejtettebb területeket (bordák mögötti területek, tüdőcsúcs, mellkas bemenet) is képes vizsgálni.

  Standard Extra Extra dohányos
Has-kismedence UH x x x
Pajzsmirigy és lágyrész UH x x x
Mellkas RTG, kétirányú x x x
Nyaki erek Doppler UH x x x
Here UH x x x
Rutin labor, vizelet vizsgálat, PSA x x x
Mellkas CT, alacsony sugárdózisú x x x
Melyik Affidea központban tudja igénybe venni? Bank Center, Mammut II., Váci Greens, Megyeri út Mammut II., Váci Greens, Megyeri út Mammut II., Váci Greens

Képalkotó szűrőcsomag fiatal férfiaknak


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!