Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Menedzserszűrés

Menedzserszűrés – nem csak menedzsereknek

Komplett szűrőcsomagjainkat azzal a céllal állítottuk össze, hogy még idejében észleljük a fokozott stressz és a felgyorsult életvitel miatt kialakulóban lévő kóros elváltozásokat. A szív- és érrendszeri betegségekre, illetve a daganatos megbetegedésekre fokozottan érvényes, hogy kezelésük eredményessége nagymértékben függ észlelésük idejétől. Amikor a tünetek jelentkeznek, már nem mindig biztosítható a teljes gyógyulás, de az időben elkezdett terápiával még a teljes felépülés is lehetséges. A rendszeresen végzett, személyre szabott szűrővizsgálatokkal idejében fényt deríthetünk a betegségre utaló jelekre.

A munkahelyi vagy magánéleti stressz, a fáradékonyság, az ingerültség, a különféle alvászavarok jelezhetik a betegség(ek) megjelenését is. A krónikus stressz okozta menedzserbetegségek nem csak a vezető beosztásban dolgozókat érinthetik, a menedzserszűrés éppen ezért mindenki számára ajánlott.

A menedzserszűrést elsősorban 45 év feletti, jelentős stresszel járó munkát végző nőknek és férfiaknak ajánljuk. A szűréscsomagok a basic szűréstől egészen a teljes körű – részletes kardiológiai vizsgálatot és teljes testes MR-szűrést is tartalmazó – prémium szolgáltatásig terjednek.

A menedzserszűrés előre egyeztetett időpontban vehető igénybe az Affidea Egészségközpontokban kellemes környezetben, sorban állás és várakozás nélkül. Tapasztalt szakorvosaink a néhány órás szűrés során felmérik a résztvevők fizikai állapotát, az esetleges rizikófaktorokat. Az eredmények alapján átfogó szakorvosi értékelést készítünk. Az összefoglaló tartalmazza az egészségügyi felvilágosítást és a személyre szabott szaktanácsadást a prevenciós javaslatokkal.

Vizsgálat
Basic
Business
Premium
Executive
Laborvizsgálat (teljes vérkép, vesefunkciók: karbamid, kreatinin, eGFR; Na, K, Ca, P; májfunkciók: GOT, GPT, GGT, ALP; LDH, összes bilirubin, konjugált bilirubin; összfehérje, albumin; vérzsírok: koleszterin, triglicerid, HDL, LDL; húgysav, süllyedés, TSH, vércukor)
Vizelet- és üledékvizsgálat
Székletvér (humánvér-specifikus)
Belgyógyászat és nyugalmi EKG
Kétirányú mellkasröntgen
50 év alatt mellkas röntgen / 50 év felett tüdő LDCT (Executive csomagban a páciens választása szerint)
Hasi- és kismedencei ultrahang
Nőgyógyászati szakvizsgálat (citológia és hüvelyi ultrahang)
40 év alatt emlő ultrahang; 40 év felett komplex emlővizsgálat
Urológiai szakvizsgálat (50 év felett PSA)
Szemészeti szakvizsgálat
Kardiológia (szívultrahang és nyugalmi EKG)
Kardiológia (szívultrahang és terheléses EKG)
Bőrgyógyászati szakvizsgálat
Fül-orr-gégészeti szakvizsgálat
Mozgásszervi szűrés: ortopédia VAGY reumatológia
Nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang
Carotis Doppler ultrahang
Teljestest MR-vizsgálat
Összegző vélemény
  50 000 Ft 120 000 Ft 170 000 Ft 360 000 Ft

* Kiegészítő vizsgálatként javasoljuk 50 éves kor felett, illetve családi rizikófaktorok megléte esetén a gastroscopoia és colonoscopia vizsgálatok elvégzését. Ezen vizsgálatok értéke 140.000 Ft, amely a szűrőcsomag árán felül fizetendő. Amennyiben a vizsgálatok elvégzésre kerülnek és negatív leletet kap a páciens, kontroll vizsgálta 10 év múlva javasolt.

  

Mit tartalmaznak az egyes vizsgálatok?

Belgyógyászat
Mit tartalmaz?

A belgyógyászati vizsgálaton a szakorvos felveszi a páciens pontos anamnézisét (egyéni és családi), megtudja, milyen gyógyszereket szed, van-e allergiás és / vagy gyógyszerérzékenységi tünete, megismeri életmódbeli szokásait, panaszai. Fizikális vizsgálatot, BMI-számítást végez és vérnyomást mér.

Célja:

A belgyógyászati vizsgálat során képet kaphatunk a páciens általános egészségügyi állapotáról. Kiderülhet számos olyan betegség, amelyek panaszt még nem okoznak (pl. vérszegénység, pajzsmirigybetegség, tüdőbetegség, magas vérnyomás, gyomor- és bélrendszeri betegség, gyulladás, visszér). A leletek értékelése után – ha szükséges – további diagnosztikai vagy szakorvosi vizsgálatokat javaslunk.

Bőrgyógyászat
Mit tartalmaz?

A vizsgálaton feltárjuk az előzményeket (anamnézis) és a panaszokat. A szakorvos tájékozódik a szedett gyógyszerekről, ismert allergiáról, megvizsgálja a bőrfelületet, a körmöket és a hajas fejbőrt, szükség esetén további vizsgálatot is végez.

Célja:

Felderítse a különféle gyulladásokat, a bőr fertőző betegségeit, jó- és rosszindulatú elváltozásait, a napkárosodást.

Kétirányú mellkasröntgen
Mit tartalmaz?

A mellkasról PA (posterior-anterior)-felvételt és oldalirányú felvételt készítünk.

Célja:

Fontos információt ad a tüdő, a szív, a mellhártya és a mellkasfali szervek betegségeiről. Kiderülhetnek az anatómiai és gyulladásos elváltozások, a krónikus tüdőbetegség és – korlátozottan – a tüdődaganat. A vizsgálattal felismerhető a pangásos szívelégtelenség is.

Mellkas-CT (low dose)
Mit tartalmaz?

A CT-vizsgálat során harántmetszeti képeket készítünk úgy, hogy a betegnek pár másodpercig vissza kell tartania légzését. A vizsgálat közben a CT vizsgálóasztala mozog, a páciens a hátán fekszik. A vizsgálati képek a tüdőcsúcstól a mellékvese aljáig készülnek.

Célja:

A mellkas-CT hasznos diagnosztikai eljárás a mellkasi szervek (tüdő, szív, nagyerek) betegségeinek felismerésében, követésében. Nem csupán a daganatos betegségek felfedezésében nyújt segítséget, hanem egyéb tüdőbetegség diagnosztizálásában is. A tüdő állapotáról a mellkasröntgennél részletesebb képet ad a mellkas-CT-vizsgálat, amely harántmetszeti szeletekben a csupán néhány milliméteres tüdőállományi elváltozást is észlelni képes.

A szűrésekben ma már alacsony sugárterheléssel jár a tüdő vizsgálata. Célszerű elvégeztetni minden magas rizikójú csoportba tartozó (aktív és passzív dohányos, illetve terhelt családi előtörténettel bíró) páciensnek.

Hasi-kismedencei ultrahangvizsgálat
Mit tartalmaz?

A hasi-kismedencei ultrahangvizsgálat során a rekeszizomtól a szeméremcsontig minden szervet megvizsgálunk. Képet kapunk a máj, az epehólyag, az epeutak, a hasnyálmirigy és a lép alakjáról, szerkezetéről. Jól vizsgálhatók a vesék és a hasi verőerek is. A belek fala megítélhető, de a gyomor- és bélpanaszok tisztázására az ultrahangvizsgálat önmagában nem elegendő. A kismedencében a húgyhólyag, a méh és a petefészkek, illetve a prosztata vizsgálható.

Célja:

A vizsgálattal anatómiai eltérések, fejlődési rendellenességek, illetve betegségek (főként gyulladások, köves megbetegedések, jóindulatú elváltozások, daganatok) ismerhetők fel. Eredménye után további vizsgálatok elvégzése is szükséges lehet.

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahangvizsgálata
Mit tartalmaz?

A pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, valamint a nagy nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók vizsgálatára szolgáló eljárás.

Célja:

Felismerhetők a pajzsmirigyben esetleg jelen lévő gyulladásos folyamatok, göbök, ciszták, megnagyobbodás, a kóros nyirokcsomók, illetve gyulladás. A vizsgálat nemcsak a pajzsmirigy vizsgálatára terjed ki, hanem a környező lágyrész, a nyálmirigyek és nyaki nyirokcsomók vizsgálatára is.

Kardiológia
Mit tartalmaz?

A kardiológiai vizsgálaton a páciens egyéni és családi anamnézisének áttekintésén kívül az orvos tájékozódik a szedett gyógyszerekről, a páciens ismert allergiájáról, gyógyszerérzékenységéről. Áttekintik a páciens életmódbeli szokásait, az esetleges panaszokat. A fizikális állapot felmérése, a vérnyomásmérés, a BMI-számítás mellett sor kerül a mellkas átkopogtatására, a szív- és tüdőhangok meghallgatására. Ezt követően EKG (elektrokardiográfiai)-vizsgálat is készül.

Célja:

A vizsgálat során felmérjük a szív- és érrendszeri kockázatokat. Szívritmuszavar, magas vérnyomás, szívelégtelenség diagnosztizálható.

Szívultrahang
Mit tartalmaz?

A vizsgálat teljesen fájdalommentes, körülbelül 20 percet vesz igénybe. Fekvő állapotban történik, UH-készülék segítségével.

Célja:

A szív üregeinek méretét, szerkezeti felépítését, a billentyűk záródását, a falak mozgását, a vér áramlását vizsgáljuk, melyekkel elsősorban lezajlott infarktus, billentyűbetegségek, magas vérnyomás jelei állapíthatók meg.

EKG

Az EKG-vizsgálattal a szív elektromos működését vizsgáljuk, ritmuszavarokat diagnosztizálhatunk, illetve a koszorúér-betegség jeleit is láthatjuk. Néhány kardiológiai és nem kardiológiai betegség is okozhat EKG-eltérést.

Terheléses EKG
Mit tartalmaz?

A terheléses EKG során elektródákat csatlakoztatunk a mellkasra és vérnyomásmérő eszközt az egyik karra. A terhelés történhet kerékpáron vagy futópadon. A kerékpár / futópad ellenállásának, sebességének növelésével fokozatosan terheljük a pácienst.

Célja:

A szív funkcionális vizsgálata, melynek során megfigyeljük a fizikai terhelésnek a szívre gyakorolt hatását, valamint a terhelésre adott vérnyomásválaszt és az esetleges ritmuszavart. A vizsgálat alkalmas a koszorúér-betegség szűrésére is.

Laborvizsgálat
Mit tartalmaz?

A laborvizsgálat a vérkép, májfunkció, vesefunkció, ionok, vizelet, süllyedés, fehérjék, húgysav, zsírok, vércukor és TSH vizsgálatával általános képet kaphatunk a páciens egészségi állapotáról.

Célja:

Fény derülhet vérszegénységre, a máj, a vese, a cukor és a pajzsmirigy betegségére, sőt bármilyen jellegű gyulladásra is. Indokolt esetben további vizsgálatokra lehet szükség.

Székletvérvizsgálat

A vizsgálat során vér kimutatása történik a székletből, ami a tápcsatorna bármely részéről származhat, oka lehet gyulladás, jó- és rosszindulatú elváltozás egyaránt. Pozitív teszt esetén az ok tisztázására további vizsgálatok elvégzése szükséges.

Urológia + PSA
Mit tartalmaz?

A vizsgálat során a páciens egyéni és családi anamnézisének áttekintése mellett az orvos tájékozódik a szedett gyógyszerekről, a páciens ismert gyógyszerérzékenységéről. A fizikális vizsgálatban sor kerül a külső nemi szervek megtekintésére, a here áttapintására és rectalis digitalis prosztatavizsgálatra, tapintás útján. A PSA-szint meghatározása a vérből történik. Az antigénszám gyulladás, daganat esetén emelkedhet meg, az eredmény az urológiai vizsgálattal együtt értékelhető.

Célja:

Anatómiai eltérések, sérvek, gyulladás, daganatok ismerhetők fel a vizsgálattal.

Nőgyógyászat
Mit tartalmaz?

A nőgyógyászati vizsgálat a kórelőzmények felvételével kezdődik, ahol kitérünk az anamnézis, a panaszok és a szedett gyógyszerek megismerésére. Ezt követi a fizikális (bimanuális) vizsgálat, a méhnyakrákszűrés és a hüvelyi ultrahangvizsgálat.

Célja:

A nőgyógyászati vizsgálat a női nemi szervek megbetegedéseinek kiszűrésére, myoma, cysta, gyulladás, daganat megállapítására, valamint a menopauza utáni állapot vizsgálatára alkalmas.

Komplex emlővizsgálat
Mit tartalmaz?

A komplex mammográfia összetett vizsgálat. Része az emlők, a hónalji és a környező nyirokcsomók területének áttapintása, az emlőultrahang és a röntgen-mammográfia.

Célja:

A komplex mammográfiai szűrővizsgálat az emlő jó- és rosszindulatú elváltozásainak, daganatainak kiszűrésére szolgáló diagnosztikai módszer. 40 éves kor felett ajánlott.

Ortopédia / reumatológia
Mit tartalmaz?

A vizsgálat során a páciens egyéni és családi anamnézisének áttekintése mellett az orvos tájékozódik a szedett gyógyszerekről, a páciens ismert gyógyszerérzékenységéről. A fizikális vizsgálat része a páciens testtartása, járása, gerince, lábboltozata, ízületei alakja, mozgása és az izomfunkciók vizsgálata.

Célja:

Fény derülhet testtartási problémákra, ízületi eltérésekre, izombetegségekre.

Szemészet
Mit tartalmaz?

A vizsgálat a kórelőzmények felvételével kezdődik, ahol kitérünk az anamnézis, a panaszok és a szedett gyógyszerek megismerésére. Ezután az orvos megvizsgálja a szemet: a látást, szükség esetén a színlátást, a szemcsarnokot, szemfenékvizsgálatot és manuális szemnyomásmérést végez.

Célja:

Fény derülhet látászavarra és más szembetegségekre. A cukorbetegség és a magasvérnyomás szövődményeik diagnosztizálhatók, amelyek felhívják a figyelmet a két betegség fennállására.

Colonoscopia (vastagbélszűrés)

A vastagbél vizsgálatával idejében felismerhetők a daganatok, illetve a daganatot megelőző állapotok is. A szűrővizsgálatot 50 éves kor felett javasoljuk, de azoknál a pácienseknél, akiknek a családjában előfordult vastagbéldaganat vagy komoly vastagbélgyulladás, már 40 éves kortól, vagy akár már fiatalabb korban is ajánlott a vastagbéltükrözés elvégzése. Amennyiben jóindulatú elváltozást találnak, a mintából vett szövettan eredménye dönti el, hogy egy vagy több év múlva szükséges a kontrollvizsgálat. Negatív eredmény esetén 10 év múlva van szükség kontrollra.

A colonoscopia sikeres elvégzésének feltétele a néhány napos előkészítés, melynek során a vastagbél megfelelően kitisztul, és jól vizsgálhatóvá válik. A vizsgálat kétféleképpen végezhető: eszközös vagy virtuális módon (CT). Az eszközös vizsgálattal járó kellemetlenséget ma már többféle módon lehet csökkenteni (akár altatásban is végezhető). A szűrővizsgálat elvégezhető virtuális, CT-kolonoszkópiás eljárással is. Utóbbi esetben, ha a vizsgálat polipot vagy egyéb elváltozást talál, az eszközös vizsgálatot is el kell végezni – mintavétel, illetve eltávolítás céljából –, de ebben az esetben már elegendő csak az elváltozásig haladni.

Összegző vélemény készítése

Az összegző véleményben röviden összefoglaljuk minden egyes vizsgálat eredményét, a diagnózisokat, szükség esetén javaslatot teszünk további vizsgálatokra, és életmódtanácsokkal látjuk el a pácienseket.