Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

2021-12-13Újjászületett az Affidea Mammut II. központ

Új szolgáltatásokkal és megújult környezetben várja a pácienseket a Mammut II. Diagnosztikai központunk.

Az Affidea mindig kiemelten támogatta az emlőrákszűrés ügyét, hiszen a korai stádiumban felismert rosszindulatú emlődaganatok jó eséllyel gyógyíthatók.
A emlőrákszűrés alap eljárása továbbra is a röntgen mammográfia, melynek kiegészítésére jól használható a hagyományos és a januártól újdonságként elérhető az automatizált emlőultrahang vizsgálat, az ABUS, is. Az automata emlőultrahang nagy előnye, hogy meghatározott, standard síkokban készít sorozat felvételeket, amely az emlő teljes állományát vékony rétegekben ábrázolja és ezzel a sűrű, úgynevezett „denz” emlőszövetben is képes megjeleníteni a kóros elváltozásokat, így a mammográfiás vizsgálat kiegészítéseként javítja az emlőrákszűrés hatékonyságát.
Az ABUS ultrahangos vizsgálat Magyarországon még csak egy-két helyen érhető el, de az Affidea-nál jövő év elejétől ezt a hiánypótló szolgáltatást is igénybe vehetik a hölgyek.

Mindemellett a megújult Mammut II.-ben továbbra is elérhetők az Affidea széles spektrumot lefedő képalkotó vizsgálatai.

A szűrővizsgálatok fontosságáról, és az ehhez kapcsolódó képalkotó diagnosztikai eljárásainkról Dr. Kardos Lilla, az Affidea Magyarország vezető orvosigazgatója, az ATV Start+ műsorában nyilatkozott. A műsor visszanézhető a csatorna oldalán.

Hasonlóképpen a képalkotó diagnosztikai eljárások fontosságára hívta fel a figyelmet Dr. Barna Krisztina, az Affidea Magyarország képalkotó diagnosztika orvosigazgatója a Jazzy Rádió Millásreggeli műsorában. A vele készült interjút az alábbi linken hallgathatják meg az érdeklődők: