Vastagbél betegség képalkotó szűrőprogram

 
 


A CT-kolonoszkópia vizsgálattal a vastagbélben található legapróbb elváltozás, így komoly betegség (rosszindulatú daganat) mellett annak megelőző állapota, az adenoma, más néven polip is időben felfedezhető. Emellett a vizsgálattal jól látható a hasfal, a hasüreg egésze, és az ott elhelyezkedő szervek (máj, eperendszer, lép, mellékvese, hasnyálmirigy, vesék, húgyhólyag, kismedencei szervek) állapota is.

A vizsgálat alkalmával a vastagbélben kialakult polipok és egyéb elváltozások korai megtalálására törekszünk. A polipok a bélfal belső felszínéből kiemelkedő növedékek, amelyekből daganat alakulhat ki. A vizsgálat fő célja a polipok időben történő diagnosztizálása, hogy azok még a daganat kifejlődése előtt eltávolíthatóak legyenek. Amennyiben a virtuális kolonoszkópia során polip kerül diagnosztizálásra, akkor mindenképpen szükséges az eszközös, tehát endoszkópos beavatkozás elvégzése is, annak eltávolítására.

A CT-kolonoszkópia nagy előnye a vastagbéltükrözéshez képest, hogy jóval kisebb a bélsérülések kockázata, illetve az optikai eszközös vizsgálathoz képest sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár, így altatás nélkül elvégezhető. Emellett, míg az eszközös vastagbél tükrözés csak a vastagbél belső felületéről ad információt, addig a CT-kolonoszkópia a vastagbél környezetét, a többi hasi és kismedencei szervet is ábrázolja.

A natív, azaz az intravénás kontrasztanyag adás nélküli vizsgálat, csak abban az esetben javasolt, ha kontrasztanyag allergia áll fenn, vagy a veseműködés állapota nem megfelelő.

A szűrőcsomag tartalma:

  • CT vastagbél vizsgálat (virtuális kolonoszkópia), előkészítéssel
  • Rutin labor, TSH, vizeletvizsgálat
Privát központjainkban: Mammut II.

Vastagbél betegség képalkotó szűrőprogram


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!