Központban a férfiegészség!

Üdvözlünk az Affidea For Men Férfiegészség-központban!

Magyarország első férfiakra specializálódott egészségközpontjában – exkluzív környezetben – elhivatott és felkészült szakemberekkel és személyre szabott, magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokkal várunk a budai régió új központjában, a Sasadi úton. Szolgáltatási palettánkon a férfiak urológiai betegségeinek szűrése és gyógyítása mellett több szakorvosi területen kínálunk testre szabott prevenciós és betegellátási szolgáltatásokat. Szűrőcsomagjainkat a férfiak életkori sajátosságainak figyelembevételével alakítottuk ki.

Miért?

Mert tudjuk, hogy az egészségnél semmi sem fontosabb, de azt is megértettük, hogy a hétköznapokban nem könnyű odafigyelni arra, hogy a legjobb formánkat megőrizzük. A mindennapok fokozott terhelése és a családfenntartóként gyakran rájuk háruló kiemelt felelősség miatt sok férfi érzi úgy, hogy egy pillanatra sem állhat le. Ezért még akkor sem mennek orvoshoz, amikor már egészségügyi panaszokkal küzdenek. A mi küldetésünk az, hogy ezen változtassunk!

Hogyan?

Európai piacvezető képalkotó diagnosztikai szolgáltatóként, illetve a férfi-szűrővizsgálatok vezető hazai specialistájaként tisztában vagyunk azzal, hogy a férfiak egészségügyi problémáinak megelőzéséhez és korai felismeréséhez

 • • professzionális, modern környezetben és eszközökkel elvégzett,
 • • testre szabott, diszkrét, minőségi,
 • • több szakorvosi területet is felölelő komplex szűrővizsgálatok szükségesek –
 • • várakozás, felesleges vizsgálatok, időpocsékolás és mellébeszélés nélkül.

Válassz a szűrőcsomagjaink közül
és legyél te is AZ ÉV EMBERE!

Az év embere szűrőcsomagok

STANDARD – A 18 és 39 év közötti férfiaknak kialakított szűrőcsomagunk a korosztály számára legfontosabb vizsgálatokkal ad képet ügyfeleink egészségi állapotáról. Segítségével felismerhetők az alapvető fejlődési rendellenességek, a húgyúti és a férfi nemi szervek gyulladása, valamint kizárhatók a súlyosabb megbetegedések is.

EXTRA – Extra szűrőcsomagunk segítségével az alapvető fejlődési rendellenességek feltárása, a húgyúti és a férfi nemi szervek állapotának felmérése mellett az olyan fontosabb hormonok szintjéről is képet kaphatunk, mint például a tesztoszteron.

SUPERIOR – Superior szűrőcsomagunk olyan komplex képet ad ügyfeleink egészségi állapotáról, amelynek segítségével fény derülhet az ebben a korban leggyakrabban előforduló elváltozásokra. Az átfogó szakorvosi vizsgálatokkal feltérképezhető a pajzsmirigy, valamint a kismedencei szervek állapota is.
Az Év Embere szűrőcsomag 18 és 39 év közötti férfiak számára STANDARD EXTRA SUPERIOR
Urológiai szakorvosi vizsgálat
Húgyúti és scrotalis ultrahang
Laborvizsgálat
Labor plusz (totál tesztoszteron, SHBG, free tesztoszteron, LH, FSH, HCG, NSE, LDH, A FP)  
Bőrgyógyászat    
Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang    
Has és kismedence ultrahang    
Belgyógyászat + EKG    
Kedvezményes ár*: 44 000 Ft 76 000 Ft 144 900 Ft

* Más kedvezménnyel nem összevonható
STANDARD – Standard szűrőcsomagunk képet ad az általános egészségi állapotról korosztályt érintő legfontosabb rizikófaktorok figyelembevételével. A laborvizsgálaton teljes vérkép készül, mérjük a vese- és májfunkciókat, illetve a koleszterin- és vércukorszintet egyaránt. A csomag urológiai ultrahangvizsgálatot is tartalmaz.

EXTRA – Ez a szűrőcsomag átfogó képet ad a test általános állapotáról, felderíti a cukorbetegségre való hajlamot, valamint kizárja mindazokat a szív- és érrendszeri rizikótényezőket, amelyek a potenciazavar kialakulását okozzák.

SUPERIOR – Superior szűrőcsomagunk komplex képet nyújt ügyfeleink egészségi állapotáról, felderíthetők a Magyarországon gyakori pajzsmirigybetegségek, segítségével kizárható a tüneteket még nem okozó tüdő- vagy prosztatadaganat, idoben felismerhetők a bor rosszindulatú elváltozásai, valamint az ebben az életkorban gyakori szív- és érrendszeri betegségek is.
Az Év Embere szűrőcsomag 40 és 59 év közötti férfiak számára STANDARD EXTRA SUPERIOR
Urológiai szakorvosi vizsgálat
Urológiai ultrahang
Laborvizsgálat
Labor plusz (totál tesztoszteron, SHBG, free tesztoszteron)  
Kardiológiai kivizsgálás (vizsgálat, terheléses EKG, szívultrahang)  
Nyaki erek ultrahangvizsgálata  
Belgyógyászat + EKG    
Székletvér    
Alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálat    
Has és kismedence ultrahang    
Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang    
Szemészet    
Bőrgyógyászat    
Kedvezményes ár*: 46 000 Ft 109 000 Ft 232 900 Ft

* Más kedvezménnyel nem összevonható
STANDARD – A 60 éves kor feletti férfiakra szabott átfogó szuréssel a húgyutak és nemi szervek gyulladásos és súlyosabb betegségei zárhatók ki különös hangsúllyal a prosztatadaganatra. A vizsgálatok során a potenciazavarok kialakulásában szerepet játszó szív- és érrendszeri rizikótényezőket, a legfontosabb hormonszinteket, illetve a cukorbetegségre való hajlamot is ellenorizzük.

EXTRA – Extra szűrőcsomagunk a hagyományos urológiai szakorvosi vizsgálaton kívül urológiai ultrahangvizsgálatot, komplex laborvizsgálatot, valamint átfogó kardiológiai szakorvosi és diagnosztikai vizsgálatokat tartalmaz, melyek segítségével diagnosztizálhatók a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

SUPERIOR – Superior szűrőcsomagunk átfogó képet nyújt a páciens egészségi állapotáról, a komplex szakorvosi vizsgálatok teljes körű urológiai, szív- és érrendszeri, szemészeti és Bőrgyógyászati kivizsgálást biztosítanak, amelyek segítségével kiszurhetők a korosztályt érintő leggyakoribb súlyos megbetegedések.
Az Év Embere szűrőcsomag 60 év feletti férfiak számára STANDARD EXTRA SUPERIOR
Urológiai szakorvosi vizsgálat
Urológiai ultrahang
Laborvizsgálat
Kardiológiai kivizsgálás (vizsgálat, terheléses EKG, szívultrahang)  
Nyaki erek ultrahangvizsgálata  
Uroflow vizsgálat
Prosztata MR-vizsgálat  
Belgyógyászat + EKG    
Székletvér    
Alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálat    
Has és kismedence ultrahang    
Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang    
Szemészet    
Bőrgyógyászat    
Kedvezményes ár*: 61 000 Ft 148 000 Ft 265 090 Ft

* Más kedvezménnyel nem összevonható

Potencia szűrőcsomag

Standard
Urológiai szakorvosi vizsgálat
Urológiai UH
Laborvizsgálat
Kardiológiai kivizsgálás (vizsgálat, terheléses EKG, szív-UH)
Nyaki erek ultrahangvizsgálata
Ár 109.000 Ft
Töltsd ki potenciatesztünket

Szakrendelések az Affidea for Men
férfiegészség-központban:

Urológia

Mi az urológiai szakrendelés célja?

A fájdalommal járó alhasi/gáttáji panaszok, vizeletürítési gondok, szexuális és nemzőképességi zavarok esetén érdemes urológus szakorvost felkeresni, hogy feltárhassa a probléma okát.

Melyek az urak leggyakoribb urológiai panaszai?

A nemi szervekből sugárzó fájdalom, potenciazavarok, vizelési gondok, végbéltájon, izomfájdalmak, a férfi nemiszerveken észlelt elváltozások.

Kinek szükséges a prosztatavizsgálat?

A 40 év feletti férfiaknál megnő a prosztataproblémák száma, amelyek idővel akár rosszindulatú daganathoz is vezethetnek. Az esetleges elváltozások komplex laborvizsgálattal, illetve az urológus szakorvos által elvégzett, gyors, intim és szakszerű fizikális vizsgálattal, valamint szükség esetén modern képalkotó diagnosztikai vizsgálattal nagy biztonsággal felderíthetők.

Fáj a fizikális vizsgálat?

A férfiak számára a leginkább riasztó, végbélen keresztül végzett betapintásos prosztatavizsgálat mindössze öt másodpercig tart, amelyet férfiegészség-központunk specialistái kellő empátiával kíméletesen végzik el. Egészségközpontunkban a teljes körű kivizsgáláshoz odafigyelést és nyugodt, diszkrét környezetet biztosítunk.

Szakorvos: Dr. Merth Gábor
Hétfő 14:00-20:00
Kedd 14:00-20:00
Szerda 14:00-20:00
Csütörtök 14:00-20:00
Péntek 13:00-14:00

Sportorvoslás

Szakorvos: Dr. Márkus György
Szerda 12:00-14:00
Csütörtök 8:00-10:00

Belgyógyászat

Mi a belgyógyászati rendelés célja?

A leggyakrabban előforduló egészségügyi probléma, amikor bizonytalan tünetekkel nem tudja a páciens, hová forduljon. Ekkor érdemes felkeresni egy belgyógyászt, aki feltárja a probléma lehetséges okait.

Miből áll a belgyógyászati szakorvosi vizsgálat?

Egyéni és családi anamnézis (kórtörténet) felvétele, vérnyomás- és pulzusmérés, testsúly és testmagasság rögzítése, BMI számítása, fizikális vizsgálat, nyugalmi EKG, további szükséges vizsgálatok kezdeményezése.

Milyen egyéb szakvizsgálatra lehet szükség? Hol lehet ezeket elvégezni?

A diagnosztika legfontosabb eszközei – a laborvizsgálatok, ultrahangvizsgálat, terheléses EKG, stb. –helyben, az Affidea For Men Férfiegészség-központban elérhetők. Ha szükséges, további modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatok (MR, CT stb.) elvégzésére az Affidea fővárosi négy privát központjában soron kívül lehetséges.

Így gyorsan kézhez kapod a vizsgálatok eredményét, amelyet egy szakorvosi konzultáción részletesen áttekinthetsz, és a kérdéseidet is felteheted. Az eredmények figyelembevételével a konzultáció során az orvossal közösen határozhattok a következő szűrés időpontjáról vagy a gyógyuláshoz szükséges terápia további lépéseiről.

Szakorvos: Dr. Szendrey Gábor
Kedd 8:00-12:00

Bőrgyógyászat

Mi a bőrgyógyászati szakrendelés célja?

A bőrgyógyászat a bőr megbetegedéseivel, illetve azok gyógyításával foglalkozik. Bőrünk elsődleges védelmi vonalunk, ezért az elváltozások időben történő felismerése és kezelése kiemelten fontos.

Kinek javasolt a bőrgyógyászati vizsgálat?

Panaszmentesség esetén is mindenkinek javasolt évente a bőrrák (melanoma) szűrése és a testfelszín dermatoszkópos vizsgálata.

Ennek kapcsán milyen egyéb vizsgálatra lehet szükség?

A szűrés során észlelt kóros anyajegyek, egyéb elváltozások sebészeti eltávolítását és szövettani vizsgálatát is a helyszínen biztosítjuk.

Szakorvos: Dr. Kassay Erzsébet
Kedd 8:00-12:00

Fül-orr-gégészet

Mi a fül-orr-gégészeti rendelés célja?

Szakrendelésünkön a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei, valamint a szaglással és ízérzéssel kapcsolatos panaszok kivizsgálását, valamint kezelését végezzük.

Hogyan történik a vizsgálat?

A páciens panaszainak, kórtörténetének rögzítése után következik az általános fül-orr-gégészeti vizsgálat, amely az orr elülső és hátsó tükrözését, a szájüreg, a torokmandula, a garat, a hallójárat és a dobhártya megtekintését, a gége indirekt vizsgálatát, a nyaki nyirokcsomók betapintását jelenti.

Szakorvosok: Dr. Garay Zsolt
Szerda 8:00-9:30

Kardiológia

Mi a kardiológiai szakrendelés célja?

A kardiológia a szívbetegségek szűrésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Az Affidea For Men Férfiegészség-központban komplex kardiológiai szűrést (nyugalmi és terheléses EKG-vizsgálat, szívultrahang, 24 órás Holter-vizsgálat, 24 órás ABPM-vizsgálat) és szakellátást biztosítunk.

Szakorvos: Dr. György Margit
Szerda 8:00-14:00

Repülőorvoslás

Kinek ajánljuk a repülőorvosi szolgáltatásokat?

A repülőorvosi vizsgálatokat azoknak kínáljuk, akiknek a foglalkozásuk vagy hobbijuk miatt ilyen speciális alkalmassági vizsgálat szükséges (hivatásos pilóták, légi társasági pilóták, légi forgalmi irányítók, légiutas-kísérők, privát pilóták, ejtőernyősök, siklóernyősök, ballonrepülők, sárkányrepülők stb.).

Az Affidea For Men Férfiegészség-központban – kedvező áron – lehetőség van egyes kiegészítő vizsgálatok (pl. kardiológia, laborvizsgálatok stb.) elvégzésére is.

Szakorvos: Dr. Ungváry Lilla
Hétfő: 8:00-12:00
Csütörtök: 8:00-12:00

Laborvizsgálatok

Ultrahang-diagnosztika

Mi az ultrahangvizsgálat célja?

Az ultrahangvizsgálat elterjedt – fájdalom- és sugárzásmentes – képalkotó diagnosztikai eszköz, amelynek nincs semmilyen egészségkárosító hatása. Férfiegészség-központunk az általános ultrahang-berendezésen túl szívultrahang-berendezéssel is rendelkezik.

Kiemelt vizsgálati területeink:

szívultrahang – teljes hasi ultrahang – kismedence-ultrahang – pajzsmirigyultrahang – prosztata- és hereultrahang – nyaki ultrahang – ízületi ultrahang – veseultrahang.

Szakorvos: Dr. Gergely Mária
Szerda 8:00-12:00

Gyógymasszázs

Masszőr: Baráth Ákos
Hétfő 8:00-16:00
Kedd 12:00-20:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 8:00-16:00

Trigger pont masszázs

Mi a triggerpontmasszázs célja?

A triggerpontmasszázs direkt és gyors fájdalomcsillapítási módszert kínál pácienseink panaszának csökkentésére. A terápiát elsősorban az úgynevezett kisugárzó fájdalom kezelésére használjuk a fájó területnek azokon a pontjain, amelyek a fájdalmat okozzák. Leggyakrabban az érintett területen az izmok begörcsölnek, tónusuk fokozódik, mely kellemetlen kisugárzású diszkomfort érzéssel, fájdalommal jár nemcsak az adott izomban, hanem attól távolabb is. A triggerpontmasszázs fájdalomcsillapító hatású gyógyszerek, gyulladáscsökkentő készítmények használata nélküli megoldást kínál a problémára.

Hogyan működik a triggerpontmasszázs?

Krónikus tónusfokozódás esetén az izomrostok megrövidülnek, majd szerkezetüket tekintve becsomósodnak. Ezáltal még rövidebbek lesznek, ami egyfajta öngerjesztő folyamatot eredményez, mely az izmok fájdalmával párosul. A triggerpontmasszázs során a fenti izomcsomókat lokalizáljuk, majd hosszan tartó erős nyomással oldjuk fel, mellyel az izomrostok az eredeti hosszukba kerülnek, és a bennük lévő feszültség is jelentősen csökken.

Milyen panaszokra javasolt?

A stressz miatti izomtónus-fokozódás, a hosszú ideig tartó ülés, de akár a krónikus gyulladásos folyamatok, gerincbántalmak is okozhatják az izmok fájdalmát. A triggerpontmasszázs tehát bármilyen izomfájdalom, de gerincproblémák és akár krónikus kismedencei bántalmak esetén is hatásos módszere a fájdalomcsillapításnak.

Hogyan zajlik a kezelés?

Egy-egy kezelés 3 alkalomból áll, melyeket hetente ismétlünk. Egy-egy alkalom nagyjából 60-70 percet vesz igénybe.

Masszőr: Baráth Ákos
Hétfő 8:00-16:00
Kedd 12:00-20:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 8:00-16:00

Sebészet

Szakorvos: Dr. Varga Zsombor
Csütörtök 15:00-20:00

Lökéshullám-terápia

Mi az alacsony intenzitású fókuszált lökéshullám-kezelés célja?

A fájdalommentes és bármikor ismételhető eljárás célja a krónikus kismedencei fájdalom szindróma, a potenciazavarok és a Peyronie-betegség kezelése.

Hogyan működik a lökéshullám-terápia?

Az eljárás nem tüneti, hanem oki kezelést nyújt. A lökéshullámok pozitív biokémiai változásokat indítanak el a szervezetben. Az elektromágneses úton létrehozott fókuszált impulzusoknak köszönhetően a kezelt területen érképződés figyelhető meg, ami a tápanyag- és az oxigénellátás javulása révén segíti a szövetek regenerációját, és az idegrostokra gyakorolt hatása csillapítja a fájdalmat.

Milyen panaszokra javasolt?

Potenciazavar esetén az alacsony intenzitású lökéshullám-kezelés egyértelműen javítja a szexuális funkciókat. A legtöbb potenciazavar ugyanis az erek anatómiai és/vagy működésbeli zavara miatt alakul ki. Cukorbetegek ér- és idegkárosodása esetén is határozottan javítja az endotél választ, amely a megfelelő merevedés alapja. A kezelés eredménye, hogy az enyhe potenciazavaroknál a későbbiekben nem szükséges potencianövelőket szedni. A súlyosabb, már refrakter helyzetekben, amikor a potencianövelő szerek már hatástalanok, a kezelés sikere, hogy a gyógyszerek ismét hatásosak lehetnek.

A CPPS – a kismedencei fájdalom szindróma – legjellemzőbb tünete a medencefenékből, a kismedencéből sugárzó fájdalom. A kismedencei szervek működési zavaraként vizelési, székelési és szexuális problémák jelentkezhetnek, melyeket gyakran tévesztenek össze más krónikus betegségekkel. A lökéshullám-terápia javíthatja a kismedencei szervek funkcionális tulajdonságait, a görcsös kismedencei izmok tónusát, valamint a kismedencei idegek modulálásával csökkenti a fájdalmakat. A funkcionális paraméterek, például a vizelési panaszok mérséklődnek, ettől jobb lesz a beteg életminősége.

Peyronie-betegség olyan progresszív kórkép, amelynek hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb csomók állnak. A betegség előrehaladtával megjelenhet a fájdalom is, illetve merevedési zavarokhoz, valamint a pénisz olyan fokú görbületéhez, deformitásához vezethet, amely a szexuális életet is akadályozhatja. A betegség akut fázisában nincs hatásos gyógyszer, de az eljárás stabilizálja a már meglévő kóros görbületet, azaz a betegség nem fejlődik tovább, és jelentős a fájdalomcsillapító hatása is.

Hogyan zajlik a kezelés?

A terápiás csomag 8-10 alkalmas több alkalmas az adott kórképtől függően, és alakalomként alkalmas 15-20 perces kezelésből áll.

Kriston Intim Torna

Mi az intim torna?

Az intim torna a gáti izmokkal végzett nyújtó-lazító és erősítő gyakorlatokat jelenti, amelyekkel rövid időn belül nagyon komplex eredményeket érhetünk el. Az intim torna speciális mozdulatait pácienseink kellemes és diszkrét környezetben 12 órás kiscsoportos tanfolyamon sajátíthatják el. A tanfolyam elvégzését követően napi 15-20 perces gyakorlás javasolt.

Milyen panaszok esetén javasolt az intim torna?

A rendszeresen végzett gyakorlatok jótékonyan hatnak a szexuális funkciókra: a merevedésre és a magömlésre egyaránt, javítják a végbéltáji, székelési panaszokat és kórképeket, mint a puffadás, székrekedés és a fájdalmas székelés. Kiváló természetes fájdalomcsillapító módszer a kismedencei fájdalom szindróma (krónikus prosztatagyulladás) kezelésére. Nagyon eredményes az urológiai és proktológiai műtétek utáni rehabilitációban, például a radikális prosztataeltávolítás, valamint az aranyérműtétek után.

Az intim torna a vizelet- és székletinkontinencia egyik leghatásosabb ellenszere. Meghatározott sporttevékenységeknél – mint a kerékpározás, a testsúlyépítés – segít a gáti, kismedencei panaszok megelőzésében, megszünteti a már kialakult tüneteket.

Hogyan tanulhatom meg a férfiak intim tornáját?

Az oktatás és betanítás 4 x 3 órában történik. A tanfolyam elvégzéséhez egy derékalj, kényelmes öltözet és szilárd elhatározás szükséges. A résztvevők megtanulják a gát különböző izmainak anatómiáját és funkcióját, illetve azokat a gyakorlatokat, amelyekkel az adott izmokat megdolgoztathatják. Az oktatás általános ismeretekkel indul, majd személyenként, egyénre szabottan a különböző panaszok, problémák kezelésével folytatódik.

Férfi intim torna-oktató: Baráth Ákos

Nyiroködéma-kezelés

Mi az a nyiroködéma?

A nyiroködéma a nyirokrendszer megbetegedése. Nem ritka, a lakosság 0,5-1,5 %-t érinti. Nyiroködéma akkor alakul ki, ha a nyirokrendszer (nyirokerek, nyirokcsomók) elégtelenné válik arra, hogy a nyirokfolyadékot a szövetekből a szívbe továbbítsa. Ennek következtében a szövetfolyadék felhalmozódik a szövetekben. Ez a vizenyő vagy ödéma. A nyiroködéma lehet elsődleges és másodlagos. Az elsőleges nyiroködéma azért alakul ki, mert veleszületetten elégtelen a nyirokrendszer működése. A másodlagos nyiroködéma akkor alakul ki, ha a nyirokrendszer megsérül és nem képes a feladatát ellátni. Leggyakrabban műtét következtében sérül a nyirokrendszer pl. visszérműtét, baleset, térdműtét stb. A visszerek megbetegedése, azaz a vénás keringési elégtelenségben is kialakulhat nyiroködéma.

Ugyancsak gyakori daganat eltávolítása, besugárzása után. Mellműtét után a karban, hasműtét után az alsó végtagokban és a nemiszervek területén keletkezhet nyiroködéma. Az ödéma kialakulhat nemcsak a végtagokon, hanem a test bármely részén pl.arc, mellkas, nemiszervek területén is.

Mi a szakrendelés célja?

Szakrendelésünk célja, hogy a nyiroködémás betegek (alsó végtag, felső végtag, a testen bárhol jelentkező ödéma) szakszerű ödémamentesítő kezelését végezzük, és ezáltal megszüntessük az életvitelt akadályozó és a munkaképességet zavaró kóros tüneteket. Kezelés nélkül a nyiroködéma állapota súlyosbodik, mozgáskorlátozottság, nyirokfolyás, sebek alakulhatnak ki. Szükség esetén a betegség rendszeres gondozását végezzük és tanácsadással segítjük az ödémamentes állapot fenntartását.

Kinek javasolt a kezelés?

Mindazon pácienseknek, akik a felsorolt tüneteket tapasztalják. Rajtuk kívül mindenkinek, akik tartósan nehézláb-érzéstől szenvednek, akiknél indokolt a nyirokkeringés és a vénás keringés javítása. De alkalmazható a visszértágulat vagy a seprűvénák kialakulásának megelőzésére is.

Melyek a nyiroködéma tünetei?

A nyiroködéma jellemző tünetei közé tartozik:

 • az érintett végtag megvastagodása;
 • az ujjak tövében, a csuklónál és a bokánál úgynevezett csecsemőráncok kialakulása;
 • a kéz, a boka és a lábfejek cipószerű megdagadása;
 • az ujjak megvastagodása az érintett végtagon;
 • kagyló alakban hajlott köröm;
 • szemölcsös, durva tapintatú bőr kialakulása;
 • fájdalmas bőrfeszülés;
 • az ödémás terület megtartja az ujjbenyomatot;
 • a végtagok hajlítása, mozgatása nehézkessé válik;
 • kialakuló és visszatérő orbánc;
 • nyirokfolyás, seb kialakulása.

A kezelés menete

A nyiroködéma mentesítő komplex kezelés célja a szövetekben rekedt nyirokfolyadék elvezetése és visszajuttatása a vérkeringésbe. A kezelést a nyiroködéma kezelésben jártas szakorvos javaslata alapján, szakképzett nyirokterapeuta végzi a nemzetközileg elfogadott irányelv alapján

A kezelésnek két szakasza van: 1.szakasz: az intenzív kezelés:

 • kézi nyirokdrenázs (nyirokelvezetést jelent): speciális fogásrendszerrel visszajuttatni szövetekben felhalmozódott, pangó nyirokfolyadékot a központi nyirokrendszerbe.
 • kompressziós pólyák szakszerű alkalmazásának betanítása
 • bőrápolás: a bőr védelmi funkciójának a visszaállítására
 • torna: az izompumpa aktiválása segíti a vér-, és nyirokkeringést

Egy kezelési program az állapottól függően 3-5 alkalomból áll. Az állapottól függően a kezelést többször is meg kell/lehet ismételni.

2.szakasz: a fenntartó kezelés:

 • a betegnek vagy hozzátartozójának a megtanítása a kompressziós pólya szakszerű alkalmazására, amelyet otthonában használ a nyirokkeringés aktivitásának folyamatosan fenntartása érdekében
 • torna, a mozgás az izompumpa aktiválásával javítja a nyirokkeringést
 • bőrápolás, amely fontos a hám egészséges működésének a fenntartásához
 • orvosi gyógyharisnya alkalmazása, amely az ödémamentes végtagon fenntartja és támogatja a nyirokkeringést

Kontroll és tanácsadás is szükséges. Fél évente új kompressziós pólyakészlet és gyógyharisnya felírása javasolt. Egy kezelési program – állapottól függően – 3-5 alkalomból áll. Ellenőrzés félévente javasolt.

Mikor nem javasolt a nyiroködéma-kezelés?

 • kezeletlen magas vérnyomás esetén
 • fertőző bőrbetegségek esetén
 • előrehaladott terhesség ideje alatt
 • akut szívelégtelenség esetén
 • légzési elégtelenség esetén
 • gyulladásos ödéma, orbánc, gombás bőrfertőzés esetén
 • a beteg együttműködésének hiányában
Szakorvos: prof. dr. Daróczy Judit
Affidea For Men Férfiegészség-központ árlista

Érdekelnek az újdonságok,
feliratkozom a hírlevélre!


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum

Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!