Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

PÉTERFY SÁNDOR UTCAI KÓRHÁZ ÉS BALESETI KÖZPONT – Gyakran Ismétlődő Kérdések

Legfontosabb járványügyi tudnivalók

• A vizsgálatra érkezők, az időpontot személyesen kérők és az elkészült leletekért személyesen érkezők beléptetése a Péterfy Kórház és Rendelőintezeti részlegünkön a Péterfy Sándos utca – Rottenbiller utca sarkán (a taxi állomásnál) ill. a Manninger Jenő Országos Traumtaológia Intézetben működő részlegünknél Gázláng u. 3. szám alatti AFFIDEA bejáratokon keresztül történik.
• A kórházak felé lévő belső bejárataink csak a kórházi betegkísérők és dolgozók számára használhatók.
• Vizsgáló egységeinknél a maszk viselése mindenkinek kötelező
• A belépés után kérjünk várakozzanak a bejárati előtérben. A beléptetést, járványügyi szűrést ott lévő dolgozóink végzik. Ők segítenek kitölteni a Kockázatfelmérő kérdőívet, testhőmérsékletet mérnek és ellátják a vizsgálatra érkezőket a szükséges előzetesen kitöltendő űrlapokkal. Sorszámot is a munkatársaink adnak.
• Kérjük használja a kihelyezett kéz fertőtlenítő pontokat. A váróteremben, padokon tartsa be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat (1,5m).
• Az egy légtérben jelenlévők számának csökkentése érdekében kísérőket csak indokolt esetben tudunk beengedni. Az indokolt esetek: önállóan cselekvésképtelen személy, fiatalkorú, mozgásában korlátozott személyek.
• MR vizsgálati időpontot személyesen csak a Manninger Jenő Országos Traumatológia Intézetben működő részlegünkön tudunk adni. A járványügyi helyzetre tekintettel javasoljuk az időpont kérésre az e-mailes megkeresést peterfy@affidea.hu címen. Az e-mailben érkező megkeresésekre egy munkanapon belül válaszolunk. Telefonon a +36 1 2997782, +36 1 2997786, +36 30 2314482 számokon kérhet időpontot. A megnövekedett érdeklődés miatt telefonos megkeresés esetén hosszabb várakozási idővel kell számolni, megértésüket kérjük.

Milyen kérdések merülhetnek fel a weboldalról indított telefonhívások esetén?

• A weboldalon található telefonszámokra kattintva, azok minden SIM kártyával rendelkező eszközről indítva megfelelően működnek.
• A SIM kártyával nem rendelkező eszközök (pl.: kábeles internet elérésű asztali gép, WiFi hálózaton működő notebook, tablet) esetében azok telefonálásra is alkalmas (az eszközön már telepített) szoftver összetevőt keresnek (pl.: Skype, Viber, Messenger, WhatsApp).
• A telepített alkalmazások hiányában a hívási kísérlet hibajelzésre futhat. Ezen alkalmazások fogadása telefonszámainkon jelenleg nem lehetséges.
• Kérjük, hogy az ilyen típusú hívásokat lehetőség szerinti kerüljék el.

Hogyan tudok vizsgálati időpontot kérni ?

• Elektronikus úton a peterfy@affidea.hu email címen
A gyorsabb ügyintézés érdekében ezt a formát javasoljuk.
• Személyesen, a Manninger Jenő Országos Traumtaológia Intézetben és a Péterfy Kórház és Rendelőintézetben működő részlegeink recepcióján.

Hogyan tudok elektronikus formában időpontot kérni ?


A gyorsabb ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy a peterfy@affidea.hu email címen kérjen időpontot.
Az emailes megkeresésekre lehetőség szerint 1 munkanapon belül válaszolunk.
Az emailben kérjük tüntesse fel az alábbiakat
Név
TAJ szám
Milyen testtájék (has, has-kismedence, mellkas, stb) vizsgálatát kéri
Milyen típusú radiológiai vizsgálatra (CT, MR, ultrahang, mammográfia, emlő mintavétel) kér időpontot.
A szükséges információkat a beutaló orvosa által kiállított beutalón megtalálhatja. Ha lehetősége van rá kérjük az emailhez csatolja a beutaló fényképét, scannelt másolatát. A becsatolt beutaló jelentősen megkönnyíti az időpont foglalás folyamtát.
Telefonos elérhetőségét is kérjük adja meg, hogy kollégáink az időponttal kapcsolatos pontosításokkal, tudnivalókkal kapcsolatban szükség esetén felvehessék Önnel a kapcsolatot.

Egyedi foglalási eljárások

◦ Az angiográfiás, intervenciós, mintavételi vizsgálatokra (kivéve emlő mintavétel) időpontkérés telefonon: + 36 1 5054234 vagy +36 30 1355339 mobil számon lehetséges. Ha időpont foglalásra érkezett, akkor a járványügyi szűrést követően nem kell sorszámot húzni, közvetlenül a 11. sz. ajtónál lehet jelentkezni.

◦ Az izotópos vizsgálatokra vizsgálati időpontkérés + 36 1 5054231 telefonon lehetséges. Ha időpont foglalásra érkezett, akkor a járványügyi szűrést követően nem kell sorszámot húzni, közvetlenül a 14. sz. helyiségben lehet jelentkezni.

◦ Az általános röntgen vizsgálatokat (mellkas, has, medence, orrmelléküreg) háziorvosi vagy szakorvosi beutaló ellenében végzünk. Ezekre a vizsgálatokra nem kell időpontot foglalni, azokat lehetőségek szerint még aznap elvégezzük normál rendelési időben (08.00-15.00 óra között). Megnövekedett betegforgalom, vagy speciális vizsgálatok esetén azonban fent tartjuk a jogot, hogy az ilyen vizsgálatokat előjegyzés alapján egy későbbi, lehetőség szerint néhány napon belüli időpontban végezzük el.

◦ Kontrasztanyagos röntgen vizsgálatokra és átvilágításra időpontkérés szükséges. Ezeket a vizsgálatokat minden nap reggel 8.00 órától végezzük. Vizsgálatokra időpontot emailben peterfy@affidea.hu, telefonon +36 1 5054232, +36 1 5054233, vagy személyesen a Péterfy Kórház és Rendelőintezeti részlegünkön kérhet.

MR vizsgálatokra időpontot emailben peterfy@affidea.hu, telefonon, a +36 30 2314482 telefonszámon, vagy személyesen Manninger Jenő Országos Traumtaológia Intézetben működő részlegünkön kérhet.

◦ MR vizsgálatot beépített pacemaker és defibrillátor (ICD) esetén nem végzünk. Ennek fennállása esetén konzultáljon a beutaló orvosával ezen vizsgálatnak egy CT vizsgálattal való helyettesítését illetően.

◦ Mammográfia vizsgálatnál a legutolsó vizsgálat óta 365+1 napnak el kell telnie. Kivétel, ha egy műtét után a kezelő orvosa ezt előírja.

Mit kell tennem, ha van már foglalt időpontom ?

• A járványügyi helyzet miatt a CT és MR vizsgálatra előjegyzett betegeinket időpontja előtt 1-2 nappal pontos egyeztetés céljából recepciónk telefonon keresi meg.
• Ha van már foglalt időpontja, akkor kérjük, hogy a vizsgálati időpontja előtt legalább 20 perccel, vagy a recepciónkkal a vizsgálat előtt telefonon, vagy emailben egyeztettet időpontra érkezzen.
• Kérjük Önöket az előre egyeztettet időpontok lehetőség szerinti betartására, ezáltal is segítve az Önök biztonságos ellátását.
• Péterfy Kórház és Rendelőintézetben működő részlegünkön sorszámhúzó berendezés segíti a betegirányítást. A kapott sorszám megjelenését kövesse a központi kijelzőnkön. Az ügyfelek recepcióhoz való behívása a sorszámok alapján, a húzás időrendjében történik. Kórházi, vagy akut betegeink adminisztrációja soron kívül történik.
• A vizsgálat előtt szükséges adminisztrációhoz, adat egyeztetéshez jelentkezzen be a recepción. A recepción felhívják a figyelmét, hogy a sorszámot milyen esetekben kell megőriznie
• Ha először érkezik az Affideahoz vizsgálatra, akkor Adatvédelmi Nyilatkozat (GDPR) kitöltése szükséges. Az MR, CT izotóp és intervenciós vizsgálatok, mammográfiás vizsgálatok előtt olvassa el és töltse ki a recepción kapott Betegtájékoztató és Belelegyező nyilatkozatot. Kiskorú betegek vizsgálatakor felnőtt kisérő szükséges.
• A szükséges vizsgálati Tájékoztató és Belelegyező nyilatkozatokat itt megtalálja, ezeket előre kinyomtathatja és kitöltheti, ezzel is rövidítve az adminisztrációs időt. Esetleges kérdéseinek megválaszolásra a vizsgálat előtt recepciós kollégáink Örömmel állnak rendelkezésére.

• A vizsgálatok nem érkezési sorrendben, hanem az előjegyzett időpontok sorrendjében történnek. A kórházból érkező akut betegek elsőbbséget élveznek, ellátásuk következtében a vizsgálatok kezdési időpontjában előfordulhatnak késések, melyről lehetőség szerint felvilágosítást adunk. Minden előjegyzett vizsgálat elvégzésre kerül.
• Ha a kapott időpontját le szeretné mondani, kérjük, hogy ezt lehetőség szerint emailben tegye meg a kapott vizsgálati idő előtt 48 órával a peterfy@affidea.hu mail címen.

Mit kell magammal vinnem a vizsgálatokra ?

• TAJ kártyát, lakcímkártyát, személyazonosító igazolványt
• A beutaló orvos szakszerű beutalóját – az ambuláns kezelőlap nem elegendő a vizsgálat elvégzéséhez – és az időpontfoglaláshoz sem. (A megfelelő beutaló dokumentum fejlécében címzésében rendszerint szerepel a „beutaló” vagy „vizsgálatkérő” kifejezés).
• A vizsgálattal összefüggő korábbi vizsgálati leleteket, és lehetőség szerint a korábbi képalkotó vizsgálatok képi anyagát is hozza magával
• TAJ kártya, lakcímkártya, személyazonosító igazolvány és orvosi beutaló nélkül az egészségügyi törvény rendelkezései értelmében NEAK (OEP) által finanszírozott vizsgálatot nem áll módunkban elvégezni

Mikor válik térítésessé egy vizsgálat ?

Ha nem rendelkezik érvényes TAJ kártyával, külföldieknél EU egészségbiztosítási igazolvánnyal, vagy orvosi beutalóval, akkor az egyszerűbb vizsgálatokat térítés ellenében tudjuk elvégezni. A fizetés bankkártyával, készpénzzel, vagy Szép Kártyával történhet.
A vizsgálati díj összegéről számlát állítunk ki.
Ionizáló sugárzással járó vizsgálatokat (röntgen, CT, izotóp vizsgálat, mammographia) térítéses ellátás keretében is csak orvosi javaslat ellenében áll módunkban elvégezni.

Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra ?

•Ismerje meg vizsgálati tájékoztató anyagainkat.
CT és MR vizsgálatok esetében szükséges egy 4 hétnél nem régebbi vesefunkciós értékeket (GFR, Kreatinin) kimutató vérvizsgálati laboreredmény
• CT vizsgálatok előtt bizonyos gyógyszereket nem lehet bevenni, erről telefonon, emailen, vagy a recepción az időpontfoglalás során kaphatnak tájékoztatást.
• CT kolonoszkópiás vizsgálatok előtt szükséges a bélrendszer tisztítása, amihez személyesen a recepciónkon vehető át a bárium por. Az előkészítési folyamatról szintén a recepción kapnak tájékoztatást
• Izotópos vizsgálatokról az időpont egyeztetésekor ad tájékoztatást az izotópasszisztens
A vizsgálatra való megjelenéskor ki kell tölteni a vizsgálatokhoz tartozó részletes állapotfelmérő kérdőíveket, nyilatkozatokat. A nyilatkozatok kitöltésének visszautasítása esetén a vizsgálatot nem áll módunkban elvégezni.

A vizsgálat elvégzését kizáró, illetve késleltető okok

• Étel fogyasztása éhgyomorra történő vizsgálatok előtt, ekkor a vizsgálatokat csak 4 órával később a szabad helyek függvényében, vagy egy másik időpontban tudjuk elvégezni

• MR vizsgálatoknál: mágnesezhető anyagú implantátum megléte, 6 héten belüli műtét, friss tetoválás a vizsgált testtájékon

• Sugaras vizsgálatoknál a fennálló terhesség

• Nem megfelelő gyógyszer bevétele közvetlenül a vizsgálat előtt

• Nem megfelelő előkészület a CT kolonoszkópiás vizsgálatok előtt

Milyen lehetőségem van a vizsgálati eredmények átvételére ?

• A leletek elkészültének várható időpontjáról és átvételi módjáról – a vizsgálati típusoktól függően – a recepciónkon kaphat aktuális tájékoztatást.
• Leleteit és vizsgálati képanyagait azok elkészültét követően a leggyorsabban Affidea Páciensportál szolgáltatásunkban érheti el. Felhő alapú szolgáltatásunknak köszönhetően Ön regisztrációt követően bármikor hozzáférhet az Affidea által végzett vizsgálati leleteihez, képanyagaihoz. Azokat megoszthatja kezelőorvosával. Szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat.
• Az Affidea Páciens Portál regisztrációját vizsgálat előtt kérje recepciónktól. Amennyiben már regisztrált felhasználó, úgy a további vizsgálatok képi anyag és lelete automatikusan elérhető lesz az Ön számára a rendszerben.

• Amennyiben az Affidea Páciensportál technikai okokból nem hozható létre az Ön számára úgy lehetősége van leletét elektronikus formában titkosított emialben kérnie. Ezen igényét jelezze a recepciónál. A titkosított email jelszava 8 karakter, ne használjon se szóközt, sem pedig pontot a számok beírásánál. Amennyiben leletét emailben kéri, a vizsgálati képanyagot a vizsgálat vége után CD-n kaphatja meg. Tájékoztatjuk, hogy a napi vizsgálati mennyiségtől függően a CD elkészítése a vizsgálat után egyes esetekben további 30-40 perc várakozással járhat.
• Amennyiben a vizsgálati eredményeket postai úton szeretné megkapni, akkor kérjük, hogy a vizsgálatra hozzon magával egy A5 méretű, saját névre megcímzett, bélyeggel ellátott borítékot és adja át a recepción a regisztráció alkalmával. A postázással járó időbeli késésekért az Affidea nem tud felelőséget vállalni.

• A járvány helyzetre való tekintettel a személyes leletkiadás helyett kérjük válassza a fenti lehetőségek valamelyikét.
• A leletek személyes átvétele azok elkészülését követő 30 napon belül lehetséges TAJ és lakcím kártyájával személyesen, vagy meghatalmazással hétköznap 10:00 – 18:00 között a recepciókon. A szükséges meghatalamazás formanyomtatvány a recepciókon kérhető. A felesleges várakozás elkerülése érdekében javasoljuk a csúcsidőn kívüli, 12:00-18:00 közötti lelet átvételt.
• Az elveszett leletekről, vagy megsérült CD-ről lehetőség van később másolat készítésére, a lelet másolatért díjat számolhatunk fel.

Van lehetőség saját, felhőalapú szolgáltatásra ?

• Leleteit és vizsgálati képanyagai azok elkészültét követően a leggyorsabban Affidea Páciensportál szolgáltatásunkban érheti el. Felhő alapú szolgáltatásunknak köszönhetően Ön regisztrációt követően bármikor hozzáférhet az Affidea által végzett vizsgálati leleteihez, képanyagaihoz. Azokat megoszthatja kezelőorvosával. Szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat, vagy kérjen tájékoztatást a vizsgálatra való jelentkezés alkalmával a recepción.

A Péterfy Sándor Utcai Kórház és Rendelőíntézetből és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetből történő beutalás esetén kezelőorvosa az ön leleteihez és képanyagához a kórházi infromatikai rendszeren keresztül hozzáfér.

A vizsgálati leletek a Péterfy Sándor Utcai Kórház és Rendelőíntézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet kórházi informatikai rendszere által az EESZT rendszerén keresztül is elérhetőek. ehhez Önnek kell az ügyfélkapuján keresztül a megfelelő jogosultságokat biztosítania.