Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat +36 1 803 6464

Orvosaink

Dr. Hritz István

Rendelési hely

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

Szakterület

Gasztroenterológia

Bemutatkozás

Gasztroenterológus, intervenciós endoszkópos, belgyógyász. Fő érdeklődési területe az emésztőszervi endoszkópia, ezen belül az elengedhetetlen diagnosztikus, szűrő és követő vizsgálatok mellett a terápiás és palliatív tápcsatornai minimálisan invazív intervenciós beavatkozások, beleértve a tápcsatornai rákmegelőző elváltozások teljes egészében történő eltávolítását (pl. polypectomia, mucosa resectio), valamint a sebészileg inoperábilisnak minősült elváltozások palliációját (pl. endoszkópos tágítás, öntáguló fémstent implantatio), az endoszkópos ultrahang (EUH) vizsgálatokat, valamint az operatív bilio-pancreatikus endoszkópiát (ERCP).

A European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE) endoszkópos „hands-on” oktatója, az ESGE Oktatási- és Irányelvek bizottságának, valamint a World Endoscopy Organization (WEO) Standards of Practice and Publications bizottságának tagja, a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának (FIGAMU) volt elnöke, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) és az MGT Endoszkópos Szekciójának vezetőségi tagja.

PhD oktatóként (Szegedi Tudományegyetem) kutatási témája az akut és krónikus hasnyálmirigy gyulladás kórokának és klinikai lefolyásának vizsgálata. A Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának témavezetője (téma: Endoszkópos intervenciók a hasnyálmirigy és epeutak betegségeinek diagnosztikájában és kezelésében). A Semmelweis Egyetem Gasztroenterológia- és EUH vizsgálatok grémiumának elnöke, az akut gasztroenterológiai ellátásért felelős elnöki biztosa, az Intervenciós Endoszkópos Centrum részleg vezető egyetemi docense.

Számos külföldi és magyar nyelvű tudományos közlemény szerzője, hazai és nemzetközi szakmai rendezvények rendszeres meghívott előadója.

Tudományos publikációk jegyzéke

Tanulmányok, végzettségek

2001-SemmelweisEgyetem, Általános Orvostudományi Kar-általános orvos

Szakképesítés:
• 2010-Gasztroenterológia
• 2013-Belgyógyászat
• 2015-endoszkópos ultrahang licenc

Tudományos fokozat: 2008 (PhD)

Szakmai tapasztalatok

Ambuláns és fekvőbeteg ellátás, emésztőszervi endoszkópia, kutatás

Szakterületek, specializációk

Gasztroenterológia, intervenciós endoszkópia

Nyelvtudás

Angol
Magyar

Rendelési hely

Affidea Bank Center Diagnosztikai és Gasztroenterológiai Központ

Tovább a központ oldalára
Online időpontfoglalás
Vissza a kereső oldalra