Menedzserszűrés

 
 
VIZSGÁLATOK Basic Csomag Business Csomag Premium Csomag Executive Csomag
Laborvizsgálat : ( teljes vérkép, Vesefunkciók: CN, Kreatinin, eGFR; Na, K, Ca, P; Májfunkciók: GOT, GPT, GGT, ALP; LDH, Összes Bilirubin, Konjugált Bilirubin; Összfehérje, Abumin; Vérzsírok: Koleszterin, Triglicerid, HDL, LDL; Húgysav, Süllyedés ) + TSH+ vércukor x x x x
Vizelet + üledék vizsgálat x x x x
Székletvér (humán vér specifikus) x x x x
Mellkas röntgen x x x x
50 év alatt mellkas RTG / 50 év felett tüdő LDCT x x x x
Tüdő LDCT x x x x
Belgyógyászat x x x x
Nyugalmi EKG x x x x
Has-kismedence ultrahang x x x x
Hölgyeknek Nőgyógyászat + citológia + hüvelyi ultrahang x x x x
Hölgyeknek 40 év alatt emlő Ultrahang; 40 év felett komplex mammográfia x x x x
Hölgyeknek komplex mammográfia x x x x
Férfiaknak Urológia + PSA 40 év felett x x x x
Szemészet x x x x
Kardiológia + szív ultrahang x x x x
Kardiológia + szív ultrahang + nyugalmi és terheléses EKG x x x x
Bőrgyógyászat x x x x
Fogászati szűrés + fogászati panoráma röntgen x x x x
Mozgásszervi szűrés: Ortopédia VAGY reumatológia x x x x
Ultrahang pajzsmirigy + nyaki lágyrész x x x x
Carotis Doppler ultrahang x x x x
Fül-orr-gégészet x x x x
Gastroenterológia x x x x
MR vizsgálat teljes test x x x x
Összegző vélemény x x x x
Ár 50.000 Ft 120.000 Ft 170.000 Ft 350.000 Ft

Az egyes vizsgálatok célja, tartalma


* Kiegészítő vizsgálatként javasoljuk 50 éves kor felett, illetve családi rizikófaktorok megléte esetén a gastroscopoia és colonoscopia vizsgálatok elvégzését. Ezen vizsgálatok értéke 140.000 Ft, amely a szűrőcsomag árán felül fizetendő. Amennyiben a vizsgálatok elvégzésre kerülnek és negatív leletet kap a páciens, kontroll vizsgálta 10 év múlva javasolt.

Belgyógyászat:

 • Tartalma: a belgyógyászati vizsgálat során sor kerül az anamnézis (egyéni és családi anamnézis)pontos felvételére, a szedett gyógyszerek, ismert allergia, gyógyszerérzékenység, életmódbeli szokások, panaszok megismerésére. Fizikális vizsgálat , vérnyomásmérés és BMI számítás történik.
 • Célja: A belgyógyászati vizsgálat során általános képet kaphatunk a páciens egészségügyi állapotáról. Fény derülhet számos még panaszt nem okozó betegségre, pl. vérszegénységre, pajzsmirigy betegségre, tüdőbetegségre, magas vérnyomásra, gyomor- és bélrendszeri betegségre, gyulladásra, visszérre, stb. A leletek értékelése után ha szükséges további diagnosztikai, vagy szakorvosi vizsgálatokat javasol.

Bőrgyógyászat:

 • Tartalma: előzmények megismerése-anamnézis, panaszok, szedett gyógyszerek, ismert allergia, fizikális vizsgálat-a bőrfelület, körmök, és a hajas fejbőr megtekintése, szükség esetén bőrmikroszkópos vizsgálat elvégzése
 • Célja: Gyulladásokra, a bőr fertőző betegségeire, jó- és rosszindulatú elváltozásokra, napkárosodásra derülhet fény.

Kétirányú mellkas röntgen:

 • Tartalma: a mellkasról PA (posterior-anterior) felvétel és egy oldalirányú felvétel készül.
 • Célja: Fontos információt adhat a tüdő, a szív, a mellhártya és a mellkasfali szervek betegségeiben. Fény derülhet anatómiai és gyulladásos elváltozásokra, krónikus tüdőbetegségre és (korlátozott módon) tüdődaganatra. A vizsgálat során a pangásos szívelégtelenség is felismerésre kerülhet.

Mellkas CT:

 • Tartalma: A CT vizsgálat során harántmetszeti képeket készítünk pár másodperces légzésvisszatartással. A vizsgálat közben a CT vizsgálóasztala mozog, a páciens a hátán fekszik. A vizsgálati képek a tüdőcsúcstól a mellékvese aljáig készülnek.
 • Célja: a mellkasi szervek (tüdő, szív, nagyerek) betegségeinek felismerésében, követésében hasznos vizsgálóeljárás. Nem csupán a daganatos betegségek felfedezésében nyújt segítséget, hanem egyéb tüdőbetegség diagnosztizálásában is.
  A tüdő állapotáról a mellkasröntgennél részletesebb képet ad a mellkas CT-vizsgálat, mely harántmetszeti szeletekben a csupán néhány milliméteres tüdőállományi elváltozást is észlelni képes.
  Szűrésekben ma már alacsony sugárdózissal készítjük az ilyen típusú tüdő vizsgálatot. Célszerű elvégeztetni minden, magas rizikójú csoportba tartozó (aktív és passzív dohányos, illetve terhelő családi előtörténettel bíró) páciens részére.

Hasi-kismedencei UH vizsgálat:

 • Tartalma: A hasi-kismedencei ultrahangvizsgálat során, a rekeszizomtól a szeméremcsontig minden szervet megvizsgálunk. Képet kapunk a máj, epehólyag, epe utak, hasnyálmirigy és lép alakjáról, szerkezetéről. Jól vizsgálhatók a vesék és a hasi verőerek is. A belek fala megítélhető, de a gyomor és bélpanaszok tisztázására az ultrahang vizsgálat egymagában nem elegendő. A kismedencében a húgyhólyag, a méh és petefészkek, illetve a prosztata vizsgálható.
 • Célja: Anatómiai eltérések, fejlődési rendellenességek, illetve betegségek ( főként gyulladások, köves megbetegedések, jóindulatú elváltozások, daganatok) ismerhetők fel vele. Eredménye után további vizsgálatok elvégzése válhat szükségessé.

Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang

 • Tartalma: A pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, valamint a nagy nyálmirigyek és a nyaki nyirokcsomók vizsgálatára szolgáló eljárás.
 • Célja: Felismerhetők a pajzsmirigyben esetlegesen jelen levő gyulladásos folyamatok, göbök, ciszták, megnagyobbodás, a kóros nyirokcsomók, illetve gyulladás. A vizsgálat kiterjed nem csak a pajzsmirigy vizsgálatára, hanem a környező lágyrész, a nyálmirigyek és nyaki nyirokcsomók vizsgálatára is.

Kardiológia

 • Tartalma: a kardiológiai vizsgálatkor a páciens anamnézis-egyéni és családi anamnézisének áttekintése, a szedett gyógyszerek, esetleges ismert allergia és gyógyszerérzékenység megismerése, életmódbeli szokások átbeszélése, panaszok kikérdezése történik. Fizikális állapot felmérése, vérnyomásmérés, BMI számítás mellett, a mellkas átkopogtatása, szív- és tüdőhangok meghallgatása. Ezek után EKG (elektrokardiográfiai vizsgálat) is készül.
 • Célja: A vizsgálat során a szív- és érrendszeri rizikó felmérése történik, valamint szívritmuszavarok, magas vérnyomás, szívelégtelenség, koszorúér betegség diagnosztizálható.

Szív ultrahang

 • Tartalma: A vizsgálat teljesen fájdalommentes, körülbelül 20 percet vesz igénybe. Fekvő állapotban történik, UH készülék segítségével.
 • Célja: A szív üregeinek méretét, szerkezeti felépítését, a billentyűk záródását, a falak mozgását, a vér áramlását vizsgáljuk, mellyel elsősorban lezajlott infarktus, billentyűbetegségek, magas vérnyomás jelei állapíthatók meg.

Terheléses EKG

 • Tartalma: A terheléses EKG során elektródákat csatlakoztatunk a mellkasra és vérnyomásmérő eszközt az egyik karra. A terhelés történhet kerékpáron, illetve futópadon. A kerékpár/futópad ellenállásának, sebességének növelésével fokozatosan terheljük a pácienst.
 • Célja: A szív funkcionális vizsgálata, melynek során figyeljük azt, hogy milyen hatással van a fizikai terhelés a szívre, valamint a terhelésre adott vérnyomásválaszt, az esetleges ritmuszavart vizsgáljuk. A vizsgálat alkalmas a koszorúér betegség szűrésére is.

EKG

 • Célja: A szív elektromos működését vizsgáljuk vele, ritmuszavarokat diagnosztizálhatunk, illetve koszorúér betegség jeleit is láthatjuk. Néhány kardiológiai és nem kardiológiai betegség is okozhat EKG eltérést.

Labor

 • Tartalma: A vizsgálat során a vérkép, májfunkció, vesefunkció, ionok, vizelet, süllyedés, fehérjék, húgysav, zsírok, vércukor, TSH vizsgálattal általános képet kaphatunk egészségi állapotunkról.
 • Célja: Fény derülhet pl. vérszegénységre, májbetegségre, vesebetegségre, cukorbetegségre, pajzsmirigybetegségre, gyulladásra, mely esetekben további vizsgálatok lehetnek szükségesek.

Székletvér

 • Célja: A vizsgálat során humán vér kimutatása történik a székletből, mely a tápcsatorna bármely részéről származhat, oka lehet gyulladás, jó- és rosszindulatú elváltozás egyaránt. Pozitív tesz esetén az ok tisztázására további vizsgálatok elvégzése szükséges.

Urológia + PSA

 • Tartalma: előzmények felvétele-anamnézis, panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat-külső nemi szervek megtekintése, a here áttapintása, rectalis digitalis prostata vizsgálat (tapintás). A PSA szint meghatározása vérből történik. Az antigén gyulladás, daganat esetén emelkedhet meg, az urológiai vizsgálattal együtt értékelhető.
 • Célja: Anatómiai eltérések, sérvek, gyulladás, daganatok ismerhetők fel a vizsgálattal.

Nőgyógyászat

 • Tartalma: a nőgyógyászati vizsgálat a kórelőzmények felvételével kezdődik, ahol kitérünk az anamnézis, a panaszok és a szedett gyógyszerek megismerésére. Ezt követi a fizikális vizsgálat( bimanuális -kétkezes) vizsgálat, a méhnyakrák szűrés és hüvelyi ultrahang vizsgálat.
 • Célja: A nőgyógyászati vizsgálat a női nemi szervek megbetegedéseinek kiszűrésére, myoma, cysta, gyulladás, daganat, megállapítására, valamint a menopausa utáni állapot vizsgálatára alkalmas.

Ortopédia/reumatológia

 • Tartalma: előzmények felvétele-anamnézis, panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat-testtartás, járás, gerinc, lábboltozat, ízületek alakjának, mozgásának, az izomfunkciónak a vizsgálata
 • Célja: Tartási problémák, ízületi eltérések, izom betegségek derülhetnek ki

Szemészet

 • Tartalma: előzmények felvétele-anamnézis, panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat-a szem megtekintése, látásvizsgálat, szükség esetén a színlátás vizsgálata, szemcsarnok vizsgálata, szemfenék vizsgálat, manuális szemnyomás vizsgálat
 • Célja: Látászavar, egyéb szembetegségek, valamint a szemfenék vizsgálattal cukorbetegség, illetve magas vérnyomás diagnosztizálható.

Fogászat

 • Tartalma: fogsor átvizsgálása, panoráma röntgen készítése
 • Célja: góckutatás, a szükséges fogászati beavatkozások felmérése

Komplex emlővizsgálat

 • Tartalma: a komplex mammográfia összetett vizsgálat. Az emlők, a hónalji és a környező nyirokcsomók területének áttapintása, emlő ultrahang és röntgen-mammográfia képezik.
 • Célja: a komplex mammográfia szűrővizsgálat, amely 40 éves kor felett 1-2 évente ajánlott. Az emlő jó- és rosszindulatú elváltozásainak, daganatainak kiszűrés ére szolgáló diagnosztikai módszer.

Colonoscopia

 • A szűrővizsgálat elvégzése 50 éves kor felett javasolt, negatív vizsgálat esetén 10 év múlva szükséges kontroll vizsgálat. Amennyiben jóindulatú elváltozást találnak, a mintából vett szövettan eredménye dönti el, hogy egy vagy több év múlva szükséges a kontroll vizsgálat. Azoknál a pácienseknél, akiknek a családjában előfordult vastagbéldaganat vagy komoly vastagbélgyulladás, javasolt már 40 éves kor felett a vastagbéltükrözés elvégzése.
 • A colonoscopia sikeres elvégzésének feltétele a néhány napos előkészítés, melynek során a vastagbél megfelelően kitisztul, és jól vizsgálhatóvá válik. A beavatkozással idejében felismerhetők a daganatok, illetve a daganatot megelőző állapotok is. A vizsgálat kétféleképpen végezhető: eszközös, vagy virtuális módon (CT). Az eszközös vizsgálat kellemetlenesetleges kellemetlenségét ma már többféle módon lehet csökkenteni (akár altatásban is végezhető). , de idejében felismerhetők vele a daganatok, illetve a daganatot megelőző állapotok. Az eszközös vizsgálat mellett szűrésre virtuális, CT-kolonoszkópia is rendelkezésre áll, mely nagy segítség hosszú, kanyargós, vagy megtört vastagbél-lefutás esetén. Utóbbi esetben, ha a vizsgálat polipot, vagy egyéb elváltozást talál, az eszközös vizsgálatot is el kell végezni utána – mintavétel, vagy eltávolítás céljából – de ebben az esetben már elegendő csak az elváltozásig haladni.
 • A vizsgálat kellemetlen, de idejében felismerhetők vele a daganatok, illetve a daganatot megelőző állapotok.

Gastroscopia:

 • Gyomorrák szűrésre jelenleg nincsen protokoll. Mivel gyakran alattomosan, panaszmentesen fejlődik ki, javasolt gastroscopia (gyomor-tükrözés) elvégzése is, így idejében felismerhetők a gyulladások, fekélyek, daganatok, valamint a reflux betegség. (A gyomor-tükrözésnek nincs a vastagbélnél említett, virtuális vizsgálati alternatívája.)

Összegző vélemény készítése

 • Az összegző vélemény során röviden összefoglaljuk minden egyes vizsgálat eredményét, a diagnózisokat, szükség esetén javaslatot teszünk további vizsgálatokra, és életmódtanácsokkal látjuk el a pácienseket.