Menedzserszűrés

 
 

VIZSGÁLATOK Basic Csomag Business Csomag Premium Csomag Executive Csomag
Laborvizsgálat (teljes vérkép, vesefunkciók: karbamid, kreatinin, eGFR; Na, K, Ca, P; májfunkciók: GOT, GPT, GGT, ALP; LDH, összes bilirubin, konjugált bilirubin; összfehérje, albumin; vérzsírok: koleszterin, triglicerid, HDL, LDL; húgysav, süllyedés, TSH, vércukor) x x x x
Vizelet- és üledékvizsgálat x x x x
Székletvér (humánvér-specifikus) x x x x
Belgyógyászat és nyugalmi EKG x x x x
Kétirányú mellkasröntgen x x x x
50 év alatt mellkas röntgen / 50 év felett tüdő LDCT (Executive csomagban a páciens választása szerint) x x x x
Hasi- és kismedencei ultrahang x x x x
Nőgyógyászati szakvizsgálat (citológia és hüvelyi ultrahang) x x x x
40 év alatt emlő ultrahang; 40 év felett komplex emlővizsgálat x x x x
Urológiai szakvizsgálat (50 év felett PSA) x x x x
Szemészeti szakvizsgálat x x x x
Kardiológia (szívultrahang és nyugalmi EKG) x x x x
Kardiológia (szívultrahang és terheléses EKG) x x x x
Bőrgyógyászati szakvizsgálat x x x x
Fül-orr-gégészeti szakvizsgálat x x x x
Mozgásszervi szűrés: ortopédia VAGY reumatológia x x x x
Nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang x x x x
Carotis Doppler ultrahang x x x x
Teljes test MR vizsgálat x x x x
Összegző vélemény x x x x
Ár 50.000 Ft 120.000 Ft 170.000 Ft 360.000 Ft

Az egyes vizsgálatok célja, tartalma


* Kiegészítő vizsgálatként javasoljuk 50 éves kor felett, illetve családi rizikófaktorok megléte esetén a gastroscopoia és colonoscopia vizsgálatok elvégzését. Ezen vizsgálatok értéke 140.000 Ft, amely a szűrőcsomag árán felül fizetendő. Amennyiben a vizsgálatok elvégzésre kerülnek és negatív leletet kap a páciens, kontroll vizsgálta 10 év múlva javasolt.

Labor

 • Tartalma: a vizsgálat során a vérkép, májfunkció, vesefunkció, ionok, vizelet, süllyedés, fehérjék, húgysav, zsírok, vércukor, TSH vizsgálatával általános képet kaphatunk egészségi állapotunkról.
 • Célja: fény derülhet pl. vérszegénységre, májbetegségre, vesebetegségre, cukorbetegségre, pajzsmirigybetegségre, -gyulladásra, mely esetekben további vizsgálatok lehetnek szükségesek.

Székletvér

 • Célja: a vizsgálat során humán vér kimutatása történik a székletből, amely a tápcsatorna bármely részéről származhat. Oka lehet gyulladás, jó- és rosszindulatú elváltozás egyaránt. Pozitív teszt esetén az ok tisztázására további vizsgálatok elvégzése szükséges.

Belgyógyászat:

 • Tartalma: a belgyógyászati vizsgálaton sor kerül az anamnézis (egyéni és családi anamnézis) pontos felvételére, a szedett gyógyszerek, ismert allergia, gyógyszerérzékenység, életmódbeli szokások, panaszok megismerésére. Fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés és BMI-számítás történik.
 • Célja: a belgyógyászati vizsgálat során általános képet kaphatunk a páciens egészségi állapotáról. Fény derülhet számos – még panaszt nem okozó – betegségre, pl. vérszegénységre, pajzsmirigy-, tüdőbetegségre, magas vérnyomásra, gyomor- és bélrendszeri betegségre, gyulladásra, visszérre stb. A leletek értékelése után, ha szükséges, további diagnosztikai vagy szakorvosi vizsgálatokat javasol.

Kétirányú mellkasröntgen:

 • Tartalma: a mellkasról PA (posterior-anterior) felvétel és egy oldalirányú felvétel készül.
 • Célja: fontos információt adhat a tüdő, a szív, a mellhártya és a mellkasfali szervek betegségeiről. Fény derülhet anatómiai és gyulladásos elváltozásokra, krónikus tüdőbetegségre és daganatokra. A vizsgálattal a pangásos szívelégtelenséget is felismerhetjük.

Tüdő Low Dose CT:

 • Tartalma: CT-vizsgálat során harántmetszeti képeket készítünk pár másodperces légzésvisszatartással. A vizsgálat közben a CT vizsgálóasztala mozog, a páciens a hátán fekszik. A vizsgálati képek a tüdőcsúcstól a rekeszizomig készülnek.
 • Célja: a tüdő LDCT (alacsony sugárterhelésű) vizsgálata a tüdő betegségeinek felismerésére a legérzékenyebb diagnosztikus módszer. A tüdődaganatok felfedezésében nyújtott segítségen kívül egyéb tüdőbetegség diagnosztizálásában is alapvető eljárás.
  A tüdő állapotáról a mellkasröntgennél részletesebb képet ad, amely harántmetszeti szeletekben a csupán néhány milliméteres tüdőállományi elváltozást is észlelni képes.
  Célszerű elvégeztetni minden magas rizikójú csoportba tartozó (aktív és passzív dohányos, illetve családi előtörténettel bíró) páciens részére.

Hasi-kismedencei UH-vizsgálat:

 • Tartalma: a hasi-kismedencei ultrahangvizsgálat során a rekeszizomtól a szeméremcsontig minden szervet megvizsgálunk. Képet kapunk a máj, az epehólyag, az epeutak, a hasnyálmirigy és a lép alakjáról, szerkezetéről. Jól vizsgálhatók a vesék és a hasi verőerek is. A belek fala megítélhető, de a gyomor- és bélpanaszok tisztázására az ultrahangvizsgálat egymagában nem elegendő. A kismedencében a húgyhólyag, a méh és petefészkek, illetve a prosztata vizsgálható.
 • Célja: gyulladások, jóindulatú elváltozások, daganatok ismerhetők fel vele, és utána további vizsgálatok elvégzése válhat szükségessé.

Nőgyógyászat

 • Tartalma: a nőgyógyászati vizsgálat a kórelőzmények felvételével kezdődik, ahol kitérünk az anamnézis, a panaszok és a szedett gyógyszerek megismerésére. Ezt követi a fizikális vizsgálat (bimanuális), a méhnyakrákszűrés és a hüvelyi ultrahangvizsgálat.
 • Célja: a nőgyógyászati vizsgálat a női nemi szervek megbetegedéseinek kiszűrésére, myoma, ciszta, gyulladás, daganat megállapítására, valamint a menopausa utáni állapot vizsgálatára alkalmas.

Komplex emlővizsgálat

 • Tartalma: a komplex mammográfia összetett vizsgálat. Az emlő, a hónalji és a környező nyirokcsomók áttapintása, emlőultrahang és -mammográfia.
 • Célja: a komplex mammográfia szűrővizsgálat, amely 40 éves kor felett évente ajánlott. Az emlő jó- és rosszindulatú elváltozásainak, daganatainak kiszűrésére szolgáló diagnosztikai módszer.

Urológia + PSA

 • Tartalma: előzmények felvétele (anamnézis), panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat, külső nemi szervek megtekintése, a here áttapintása, rectalis prosztatavizsgálat. A PSA-szint meghatározása vérből történik. Az prosztata specifikus antigén gyulladás, daganat esetén emelkedhet meg, az urológiai vizsgálattal együtt értékelhető.
 • Célja: anatómiai eltérések, sérvek, gyulladás, daganatok ismerhetők fel a vizsgálattal.

Szemészet

 • Tartalma: előzmények felvétele (anamnézis), panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat: a szem megtekintése, látásvizsgálat, szükség esetén a színlátás vizsgálata, szemcsarnok vizsgálata, szemfenékvizsgálat, manuális szemnyomásvizsgálat.
 • Célja: látászavar, egyéb szembetegségek, valamint a szemfenékvizsgálattal a cukorbetegség, illetve a magas vérnyomás diagnosztizálható.

Kardiológia

 • Tartalma: a kardiológiai vizsgálatkor a páciens egyéni és családi anamnézisének áttekintése, a szedett gyógyszerek, esetleges ismert allergia és gyógyszerérzékenység megismerése, életmódbeli szokások átbeszélése, panaszok kikérdezése történik. Fizikális állapot felmérése, vérnyomásmérés, BMI-számítás mellett a mellkas átkopogtatása, szív- és tüdőhangok meghallgatása. Ezek után EKG (elektrokardiográfiai vizsgálat) is készül.
 • Célja: a vizsgálat során a szív- és érrendszeri rizikó felmérése történik, valamint szívritmuszavarok, magas vérnyomás, szívelégtelenség, koszorúérbetegség diagnosztizálható.

Szívultrahang

 • Tartalma: a vizsgálat teljesen fájdalommentes, körülbelül 20 percet vesz igénybe. Fekvő állapotban történik UH-készülék segítségével, mely káros hatásokkal nem jár.
 • Célja: a szív üregeinek méretét, szerkezeti felépítését, a billentyűk záródását, a falak mozgását, a vér áramlását vizsgáljuk, mellyel elsősorban lezajlott infarktus, billentyűbetegségek, magas vérnyomás jelei állapíthatók meg.

Nyugalmi EKG

 • Célja: a szív elektromos működését vizsgáljuk vele, ritmuszavarokat diagnosztizálhatunk, illetve koszorúér-betegség jeleit is láthatjuk. Néhány kardiológiai és nem kardiológiai betegség is okozhat EKG-eltérést.

Terheléses EKG

 • Tartalma: a terheléses EKG során elektródákat csatlakoztatunk a mellkasra és vérnyomásmérő eszközt az egyik karra. A terhelés történhet kerékpáron, illetve futópadon. A kerékpár / futópad ellenállásának, sebességének növelésével fokozatosan terheljük a pácienst.
 • Célja: a szív funkcionális vizsgálata, melynek során azt figyeljük, hogy milyen hatással van a fizikai terhelés a szívre, valamint a terhelésre adott vérnyomásválaszt, az esetleges ritmuszavart vizsgáljuk. A vizsgálat alkalmas a koszorúér-betegség szűrésére is.

Bőrgyógyászat:

 • Tartalma: előzmények megismerése, anamnézis, panaszok, szedett gyógyszerek, ismert allergia, fizikális vizsgálat a bőrfelület, körmök és a hajas fejbőr megtekintése, szükség esetén dermatoszkóp vizsgálat elvégzése.
 • Célja: gyulladásokra, a bőr fertőző betegségeire, jó- és rosszindulatú elváltozásokra, napkárosodásra derülhet fény.

Fül-orr-gégészet

A vizsgálat során az anamnézis felvételét követően, a fülek, az orr, valamint a gége átvizsgálása történik kisebb eszközök, tükrök segítségével.
Allergia, reflux, gyulladás, jóindulatú elváltozások, daganatok ismerhetőek fel a vizsgálat során.

Ortopédia / reumatológia

 • Tartalma: előzmények felvétele (anamnézis), panaszok, szedett gyógyszerek, fizikális vizsgálat (testtartás, járás, gerinc, lábboltozat, ízületek alakjának, mozgásának), az izomfunkciók vizsgálata.
 • Célja: testtartási problémák, ízületi eltérések, izombetegségek derülhetnek ki.

Pajzsmirigy- és nyakilágyrész-ultrahang

 • Tartalma: a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, valamint a nyaki nyirokcsomók vizsgálatára szolgáló eljárás, melynek során jól vizsgálható a pajzsmirigy lebenyeinek szerkezete és mérete.
 • Célja: felismerhetők a pajzsmirigyben esetlegesen jelen levő gyulladásos folyamatok, göbök, ciszták, megnagyobbodás, a kóros nyirokcsomók, illetve gyulladás. A vizsgálat kiterjed nemcsak a pajzsmirigy vizsgálatára, hanem a környező lágyrész, a nyálmirigy és nyaki nyirokcsomók vizsgálatára is.

Nyaki ér UH vizsgálat

Ultrahang segítségével vizsgálható a fő nyaki verőér, mérhető az érfal vastagsága, valamint az esetleges meszes felrakódások, érelzáródás.

Teljes test MR vizsgálat

Általános, a teljes testre kiterjedő szűrő, natív MR vizsgálat, mely a koponya, a gerinc, a mellkas (kivéve tüdő), a has és kismedence és a végtagok ábrázolásával sugárterhelés nélkül ad teljes morfológiai képet az aktuális állapotról.
A teljes test MR vizsgálat során esetleg felmerülő eltérések további tisztázása későbbi időpontban, az adott régió speciális vizsgálatával lehetséges.

A vizsgálat átlagosan 60-75 percet vesz igénybe.

Összegző vélemény készítése

Az összegző véleményben röviden összefoglaljuk minden egyes vizsgálat eredményét, a diagnózisokat, szükség esetén javaslatot teszünk további vizsgálatokra, és életmódtanácsokkal látjuk el a pácienseket.