Képalkotó szűrőcsomag fiatal hölgyeknek

 
 


A fiatal hölgyek számára összeállított szűrőcsomagok olyan kivizsgálásokat tartalmaznak, melyek figyelembe veszik a női szervezet sajátosságait, a hölgyek korát és életmódját.

A standard csomagba foglalt vizsgálatok során ultrahang vizsgálattal felmérjük a hasi és kismedencei szervek (máj, vesék, hasnyálmirigy, méh, petefészkek, húgyhólyag, lép, hasi és kismedencei nyirokcsomók), a pajzsmirigy és hagyományos röntgen vizsgálattal a mellkas (tüdő) aktuális állapotát, mindezt laborvizsgálatokkal kiegészítve (májfunkció, vesefunkció, vérzsírok, vércukor, teljes vérkép, ionok, vas, trasnszferrin, TSH, vizeletvizsgálat). A pajzsmirigy ultrahang és a labor vizsgálatát (TSH) a pajzsmirigy működésének ellenőrzésére, szűrésére, ismert pajzsmirigy betegségeknél a terápia kontrollálására terveztük a csomagba, hiszen manapság igen sok, hosszú évekig tünetmentes pajzsmirigy beteg van.

Extra szűrőcsomagunk a standard szűrőcsomaghoz képest tartalmazza a hüvelyi ultrahangot és a nyaki erek color Doppler ultrahang vizsgálatát is:
A hüvelyi ultrahang segítségével pontosabb képet kaphatunk a méh, a petefészkek és környezetük állapotáról.

A Doppler ultrahang vizsgálat az artériák állapotának vizsgálatára a leghatékonyabb szűrővizsgálat, amire dohányzás, stressz, elhízás, magas vérnyomás betegség és cukorbetegség esetén van szükség, hiszen ezekben az állapotokban az erek gyakran érintettek lehetnek.

Sok fiatal nő dohányzik, de nem gondolnak arra, hogy a tüdődaganat előfordulása dohányosoknál milyen magas, ezért nagyon fontos a tüdő állapotának követése. A dohányzás miatt nő a krónikus bronchitis, a tüdőtágulat és a tüdőrák kialakulásának kockázata. A tüdőrákos betegek kb. 80%-a dohányzik.

Dohányosoknak szóló csomagunkat a fentiek mellett alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálattal egészítettük ki. Ez egy olyan vizsgálat, ami az eredeti sugárdózis 1/3 részével készül, a tüdőszövetre koncentrálva. A vizsgálat során egyetlen légvétellel a tüdő egészéről vékonyrétegű metszeti képek készíthetők, így a néhány milliméteres gócok is felismerhetők, elhelyezkedésük, méretük pontosan megítélhető. Mivel a sugárnyaláb több irányból érkezik, ezért a hagyományos röntgen számára nehezen „látható” helyeket, a legrejtettebb területeket (bordák mögötti területek, tüdőcsúcs, mellkas bemenet) is képes vizsgálni.

  Standard Extra Extra dohányos
Ultrasound examination of the abdomen and pelvis x x x
Thyroid and soft tissue ultrasound x x x
Chest X-ray, two directions x x x
Routine laboratory examination, TSH, urinalysis, transferrin x x x
Carotid arteries Doppler ultrasound x x x
Transvaginal ultrasound x x x
Chest CT, low radiation dose x x x
In which Affidea center is this screening package available? Bank Center, Mammut II., Váci Greens, Megyeri út Bank Center, Mammut II., Megyeri út Mammut II.

Képalkotó szűrőcsomag fiatal hölgyeknek


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!