Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Korszerű MR-készüléket kapott a Péterfy Kórház az Affidea Diagnosztikától

Korszerű MR-készüléket kapott a Péterfy Kórház az Affidea Diagnosztikától

2017. 11. 14.

Korszerű, Signa Voyager típusú MR-készülékkel gazdagodott a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ. A gépen elvégezhető az összes, a klinikai gyakorlatban szükséges képalkotó vizsgálat, ráadásul nem csak pontosabb képet ad elődjénél, de a páciensek számára is kényelmesebb a használata.

Az orvosi képalkotás hatalmas léptékben fejlődött az utóbbi néhány évtizedben: az első röntgensugarakkal készült képek még éppen arra voltak alkalmasak, hogy egy csonttörés helyét azonosíthassák velük, míg a mai, humán diagnosztikában alkalmazott legmodernebb készülékek felbontása már alkalmas a szöveti differenciálásra. Ezek a szerkezetek elengedhetetlenek szinte az összes komolyabb betegség diagnosztizálásához daganatos betegségektől a különböző keringési problémákig. A képalkotó diagnosztikában legnagyobb magyar magánszolgáltatónak számító Affidea Diagnosztika fontosnak tartja, hogy központjaiban a legkorszerűbb berendezései várják a hozzájuk forduló pácienseket. Ennek szellemében a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Intézetben található telephelyén a cég új, az eddig használtnál több szempontból is modernebb, GE Signa Voyager típusú MR-készüléket állít a betegek szolgálatába.

Pontosabb kép, komfortosabb vizsgálat

Az 1,5 Teslás MR készülék a traumatológia teljes idegsebészeti MR feladatait képes ellátni a koponya, az ízületek és a lágyrészek diagnosztikájáig. Feladatát több szempontból is jobban el tudja látni, mint korábbi – Siemens Magnetom Avanto Q típusú – elődje. A total digital imaging (TDI) technológiának köszönhetően a korábbihoz képest sokkal élesebb képek megjelenítése lehetséges, ezáltal sokkal több információ nyerhető belőlük, illetve jobb a mágnes homogenitása, amely szintén élesebb képeket eredményez. A berendezés tágabb vizsgálóterének köszönhetően az átlagostól eltérő testalkatú betegek ellátása is biztosítható. A korábbi, 60 cm-es átmérőtől nagyobb, 70 cm-es mágnesnyílás nem csak kényelmesebb használatot biztosít, de lehetővé teszi a nagyobb testkörfogatú páciensek vizsgálatát is. A gép előtere és az operátori helyiség is nagyobb, ami tovább javítja a páciensek komfortérzetét. Emellett a szerkezet lehetővé teszi a kontrasztanyag nélküli, angiográfiás vizsgálatokat is, amelyek így a kontrasztanyagra érzékenyek számára sem okoznak komolyabb panaszokat.

Magyarországon összesen száznégy CT- és hatvanöt MR-készülék üzemel, ebből tizenkét CT-t és kilenc MR-t az Affidea működtet, ezzel a legnagyobb hazai magánszolgáltatónak számít a képalkotó diagnosztika terén. A cég a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központban található telephelyénösszesen 24.414 MR-vizsgálatot végzett el a 2016-ban, illetve idén novemberig is közel húszezerszer vizsgálatnál tartanak. Az Affidea az elmúlt 26 évben 16 milliárd forintot ruházott be a hazai egészségügybe, csak a 2017-es évben 1,3 milliárd forint értékben eszközöltek fejlesztéseket.

A vizsgálatok 40 %-át gerincbetegségekkel összefüggésben végezték, és óriási segítség volt a gerincsebészeti osztályunknak, 15%-ban végtagi, ízületi diagnosztika történt, ami baleseti sebészeink munkáját tette hatékonyabbá, emellett jelentős számú hasi-kismedencei daganatokkal kapcsolatos vizsgálat zajlott – hangsúlyozta Dr. Sásdi Antal, a Péterfy Kórház főigazgatója.

Leitner György, az Affidea Diagnosztika vezérigazgatója hangsúlyozta: „Az elmúlt három évben 800 millió Ft beruházást hajtottunk végre a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központban található központunkban, az idei beruházási érték 514 millió Ft volt. Az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatójaként cégünk felelősséggel viseltetik a legfontosabb népegészségügyi mutatók javításáért. Az új MR teljes mértékben ki tudja szolgálni a Baleseti Központ idegsebészeti feladatait, így betegek ezreinél segítheti a gyors és pontos diagnózis felállítását és a mielőbbi gyógyulást.”

A fejlesztés illeszkedik a Péterfy Kórház stratégiai ellátás-fejlesztéseinek sorába.

Az Affidea-ról

Az Affidea Diagnosztika az elmúlt huszonöt év alatt a legnagyobb hazai képalkotó diagnosztikai szolgáltatóvá nőtte ki magát. A cég 1991 óta van jelen hazánkban, úttörő munkát vállalva az orvosi képalkotás innovatív fejlesztéseinek honosításában. Országszerte 12 központban várja a pácienseket, a fővárosi telephelyek mellett Szegeden, Győrött, Orosházán és Debrecenben üzemelteti a kórházakkal szorosan együttműködve radiológiai, illetve izotóp diagnosztikát.

Az elmúlt negyed évszázad során több mint 12 millió vizsgálatot végzett el a cég és 16 milliárd forint beruházást hajtottak végre telephelyeiken

További cikkeink

Most kezdődik a kullancsszezon

2023. 04. 08. elolvasom

Ezt kell tudni a prosztatarák szűrésről és kezeléséről!

2023. 06. 27. elolvasom

Az egészséges felnőttkor a csecsemő ultrahanggal szűréssel kezdődik

2022. 05. 18. elolvasom

Megosztás