Fejfájás feltáró szűrőcsomag

 
 


Rendszeresen fáj a feje? Sokszor már a gyógyszer sem hatásos? Ne vegye félvállról a fájdalmat, vegye Ön is igénybe a fejfájás okát feltáró szűrőcsomagunkat, hogy az akár komolyabb problémákat is időben felfedezhessük! Képalkotó szűrőcsomagunk segít felderíteni, hogy fejfájása mögött található-e morfológiai elváltozás.

A fejfájás olyan tünet, amit mindenki ismer, legyen nő vagy férfi, fiatal vagy idősebb, fizikai vagy irodai munkát végző, frontérzékeny vagy sem. Ártalmatlan okozói is lehetnek, amilyen a fokozott stressz, a fáradtság, a hirtelen időjárás-változás, a túl kevés folyadékbevitel. Más idézi elő gyermekeknél és felnőtteknél. A kicsiknél főként fül-orr-gégészeti, szemészeti, fogászati probléma, vérszegénység okozza, de – szerencsére ritkán – esetleg egy komolyabb agyi sérülés, vagy betegség is lehet a hátterében. A tinédzsereknél is gyanakodni kell hasonló háttérbetegségekre, de náluk már számolni kell a magas vérnyomással, a vércukorszint ingadozásával, az elégtelen érfejlődés miatt kialakult vérzésekkel, esetleg droghasználattal is.

Felnőtteknél és időseknél gyakrabban jelentkezik elsődleges fejfájás, háttérbetegségek közül a magas vérnyomás, a szem és az agy betegségei tehetők elsődlegesen felelőssé. Ha nem áll betegség a fejfájás hátterében, elsődleges fejfájásról beszélünk, ami lehet tenziós-, Cluster-fejfájás vagy migrén.
Az agy tumoros elváltozása korai stádiumban ritkán okoz fejfájást, a vizsgálatok gyakrabban derítenek fényt fejlődési rendellenességekre: érgomolyagra, érzsákra, amely azonban akár agyvérzést is okozhat.

Szűrőcsomagjaink összeállításánál figyelembe vettük, hogy a krónikus fejfájások 15-20%-a sorolható a nyaki gerincből eredő fejfájások közé. Ezért a fejfájás okát feltáró képalkotó csomagjaink a koponya vizsgálatán túl a nyaki gerinc vizsgálatát is tartalmazzák.
Képalkotó szűrőcsomagunk segít felderíteni, hogy fejfájása mögött található-e morfológiai elváltozás.

  Standard Extra Superior
Cervical spine X-ray, 2 directions x x x
Native Skull MR x x x
Additional native MR angiographic examination x x x
Carotid arteries Doppler ultrasound x x x
Cervical spine MR native scan x x x
Skull MR native & contrasted x x x
Additional not native MR angiographic examination x x x
Routine laboratory, TSH, transferrin x x x
In which Affidea center is this screening package available? Bank Center, Váci Greens, Szeged, Debrecen Bank Center, Váci Greens, Szeged, Debrecen, Győr Bank Center, Váci Greens

Fejfájás feltáró szűrőcsomag


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!