Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464
Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea

Magánegészségügyi csoportot épít az Affidea

2018. 02. 06.

A piacvezető diagnosztikai vállalat megvásárolta a Főnix-Med teljes vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási portfólióját

  • A tranzakció a magánegészségügyi szektor eddigi legnagyobb szakmai befektetése
  • Az Affidea-csoport a magánegészségügyi piac meghatározó szereplője: 1100 munkavállaló és közreműködő, több mint 100 szolgáltatási helyszín

Magyarország piacvezető képalkotó diagnosztikai vállalata, az Affidea Diagnosztika Kft. bejelentette, hogy 2018. február 1-jén megvásárolta a Főnix-Med Zrt. 100%-os részvénypakettjét, és ezzel a Főnix-Med Zrt. és leányvállalata, a Főnix Medical Center Kft. kizárólagos tulajdonosává vált. A Főnix-Med-érdekeltségek megvásárlása az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott tranzakció a magyar magánegészségügyi piacon. Az Affidea 2018 során teljeskörűen integrálja a Főnix-Med vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási szolgáltatási portfólióját, és ezzel a képalkotó diagnosztikán túlmutatóan is a szektor egyik meghatározó szereplőjévé válik.

Több hónapos tárgyalássorozat után, 2018. február 1-jén az Affidea tulajdonába került a Főnix-Med Zrt. és leányvállalata, a Főnix Medical Center Kft. A GVH-hoz is bejelentett tranzakció eredményeképpen a Főnix-Med érdekeltségeivel kiegészülő Affidea-csoport mostantól – a hazai piacon egyedülálló módon – korszerű képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, mintegy 30 szakorvosi területen járóbeteg-szakellátást és országos lefedettségű vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat egyaránt kínál ügyfeleinek.

A bejelentés kapcsán Giuseppe Recchi, a nemzetközi Affidea Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: „A Főnix-Med megvásárlása is bizonyítja az elkötelezettségünket, hogy – korszerű képalkotó diagnosztikai tevékenységünk megerősítése mellett – pácienseinknek magas szintű járóbeteg-ellátási szolgáltatásokat nyújtsunk egész Európában. Célunk, hogy minden piacunkon javítsunk az egészségügyi ökoszisztémán, és hozzájáruljunk egy egészségesebb társadalom kialakulásához. Ehhez stabil alapot nyújt orvosszakmai hátterünk, kipróbált és bevált protokolljaink, és kiemelkedő ügyfélélményt biztosító működésünk.”

„A meglévő és az új szolgáltatások szinergiájából Magyarország vezető, komplex magánegészségügyi vállalata született meg. A tranzakciónak köszönhetően jelentősen kiszélesedő szolgáltatási portfólióból a Főnix-Med és az Affidea ügyfelei egyaránt profitálnak” – fogalmazott Leitner György, az Affidea Diagnosztika Kft. ügyvezető igazgatója, aki a továbbiakban a Főnix-Med Zrt. vezérigazgatói feladatait is ellátja.
Hozzátette: a Főnix-Med megvásárlása az Affidea első olyan hazai befektetése, amelyik kívül esik a képalkotó diagnosztika területén, egyben pedig az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott akvizíció a magyar magánegészségügyi piacon. A Főnix-Med részvénycsomagját az Opinion-csoport értékesítette, a tranzakció pontos értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Főnix-Med Magyarország egyik meghatározó vállalat-egészségügyi specialistája. Jelentős számú közép- és nagyvállalat foglalkozás-egészségügyi és vállalat-egészségügyi szolgáltató partnereként 600 munkatársával – országszerte mintegy 100 telephelyen – évente több mint 100.000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja.

„A megállapodásnak köszönhetően új dimenzióba kerül a Főnix-Med működése. A 2002-es zrt.-vé alakulás óta eltelt időben sokan és sokat dolgoztunk egy versenyképes, széles körű járóbeteg-ellátást nyújtó vállalat létrehozásán. Mára kijelenthetjük, hogy a vevői igények időben történő felismerésének és innovatív megoldásainknak köszönhetően ez a célunk teljesült. Örömmel tölt el, hogy vállalati értékeink – piaci pozíciónk, ügyfélkörünk és kollégáink szakértelme – olyan szakmai befektető figyelmét keltette fel, amelyről közismert, hogy nemcsak a komplex szolgáltatásfejlesztésben érdekelt, de az ügyfél-elégedettség növelése és a transzparens működés mellett is elkötelezett” – nyilatkozta dr. Takács Zoltán, a Főnix-Med Zrt. korábbi igazgatósági tagja, az Opinion-csoport képviselője.

Az Affideát 26 évvel ezelőtt Magyarországon alapították, és jelenleg is innen irányítják. A képalkotó diagnosztikára specializálódott nemzetközi vállalatcsoport nemcsak Magyarország, de Európa piacvezető – képalkotó diagnosztikai szolgálatatásokra specializálódó – magánegészségügyi szolgáltatója is: 16 országban 230 telephelyen a kontinens legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eszközparkját üzemelteti.
A csoport hazai leányvállalata, az Affidea Diagnosztika Kft. jelenleg 12 hazai telephelyen több mint 500 munkavállalót foglalkoztat, köztük a hazai radiológus orvosok mintegy hatodát. Központjaiban több mint 1 millió diagnosztikai vizsgálatot végeznek el évente.

A 2018 során teljeskörűen integrálódó Affidea és Főnix-Med együttműködése 10 évvel ezelőtt kezdődött, majd 2017 nyarán a közösen megnyitott Váci Greens Egészségközponttal új szintre lépett: a magánügyfelek az egészségközpont megnyitása óta egy helyen vehették igénybe a két vállalat egymást kiegészítő egészségügyi szolgáltatásait.
Az egészségközpontban jelenleg csúcskategóriás diagnosztikai és 16 szakterületre kiterjedő járóbeteg-ellátást, illetve különböző prevenciós szűréseket is kínálnak a vállalati és magánügyfeleknek – mostantól az Affidea-csoport égisze alatt.

A tranzakcióban érintett mindkét vállalat a 12 meghatározó magánegészségügyi szolgáltatót tömörítő szakmai érdekvédelmi szervezet, a PRIMUS Egyesület tagja.

További cikkeink

Affidea Diagnosztika: új név, új programok

2016. 11. 09. elolvasom

A HPV okozta torokrák a fiatal férfiakat érinti leginkább!

2021. 03. 14. elolvasom

Mellrák – a mammográfia vezérelt mintavétel hiánypótló diagnosztikai lehetőség

2021. 05. 14. elolvasom

Megosztás