MR-vizsgálatok már a Mammut II.-ben is

By Tuesday September 22nd, 2015News

Gyors, pontos végtag diagnosztika a megújult Diagnoscan Magyarország központban

2015 augusztusában Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, a Diagnoscan Magyarország felújította, kibővítette a Mammut II.-ben található privát központját.

A Diagnoscan Magyarország 2011-ben elsőként telepített CT-berendezést nem kórházi környezetbe, a Mammut II. negyedik emeletére. A központ azóta is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a privát ellátásra évről évre nő az igény. Az elmúlt hónap során a központ átalakult, megszépült és a szolgáltatások köre is kibővült.

A CT-, ultrahang-, röntgen-, mammográfiás vizsgálat, valamint a csontsűrűségmérés mellett immáron végtagi MR-vizsgálatok is elérhetők a központban. A telepített O-SCAN 0.3T berendezés egy nyitott MR, ami egyedi, ergonomikus kialakítású, harmadik generációs, kompakt, végtagok MR-vizsgálatára alkalmas vizsgáló készülék. Kialakításánál fogva maximális komfortot biztosít a páciensnek és alkalmas klausztrofóbiás betegek vizsgálatára is.

„Sokan félnek az MR-vizsgálattól, mivel a páciensnek egy viszonylag szűk térben, mozdulatlanul kell feküdnie a vizsgálat alatt, ami egyesekben bezártság érzetet kelthet. A Mammut központunkba telepített berendezés ezzel szemben nyitott, így a klausztrofóbiás páciensek számára az itt elvégezhető végtagi és ízületi vizsgálatok nem jelentenek lelki megterhelést, ugyanis csak a vizsgált végtagot kell a berendezésbe helyezni.” – mondta dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezető orvosigazgatója. „Az ízületi fájdalmak, sport-, porc-, szalag-, csontsérülések, ízületi tok szövetsérülések, artritis, reuma, valamint a köszvény felderítése a berendezéssel gyorsan és pontosan elvégezhető, így nagy segítséget jelent az ortopéd-, reumatológus- és sportorvosok számára. Kiválóan vizsgálhatók vele a végtagok és az ízületek, elsősorban a térd, lábszár, boka, lábfej, csukló, alkar, könyök és kéz régiók.” – hangsúlyozza a főorvosnő.

Leitner György, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mammut II. központunk szolgáltatási köre kibővülhetett, így most már az MR-vizsgálat itt is elérhető térítéses ellátást igénylő pácienseink számára. Az elmúlt években az a tapasztalatunk, hogy az egészségügyben nagymértékben nő a kereslet a térítéses vizsgálatok iránt, így a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok iránt is. Érezzük ezt az elvárást pácienseink részéről is. És amellett, hogy a közfinanszírozott ellátásban végzett vizsgálatok továbbra is kiemelt fontosságúak, egye nagyobb teret tervezünk engedni a privát vizsgálatoknak.”

Az MR-vizsgálatok Diagnoscan Magyarország Mammut II. központjában 2015. szeptember 21-től elérhetők.
The alt text for this image is the same as the title. In most cases, that means that the alt attribute has been automatically provided from the image file name.Végtagi MR-vizsgálat


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!