Egészségmegőrzés 40 felett hölgyeknek

 
 


A 40 év feletti hölgyeknek szóló csomagjainkban alapvető a komplex emlővizsgálat, amely az emlő diagnosztikában gold-standard mammográfiás röntgen vizsgálat mellett az emlő és nyirokrégiók ultrahangos és fizikális vizsgálatát foglalja magában. A standard csomagban emellett a mellkast, a pajzsmirigyet és a hasi-kismedence tájékot (máj, eperendszer, vesék, hasnyálmirigy, méh, petefészkek, húgyhólyag, lép, hasi és kismedencei nyirokcsomók) is vizsgáljuk.
Extra szűrőcsomagunkban a szűrővizsgálatokat tovább bővítettük a nyaki erek color Doppler ultrahangos vizsgálatával, illetve low-dose (alacsony sugárdózisú) mellkas CT-vizsgálattal. A kor előrehaladtával egyre inkább nő az artériák elmeszesedésének kockázata. Tüneteket a páciensek már csak akkor tapasztalnak, mikor az erek beszűkülése oly mértékű lesz, hogy a vérkeringés jelentősen romlik. Az ekkor jelentkező tünetek attól is függnek, hogy mely erek érintettek.
A nyaki ér color Doppler ultrahang vizsgálattal megvizsgálható, hogy a nyaki erekben milyen sebességgel áramlik a vér, és felfedezhető az esetleges szűkület, aminek hatása lehet az agy vérellátására. A standard csomaghoz képest ebben a programban alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálatot is végzünk, mely segítségével sokkal nagyobb eséllyel szűrhetők ki és fedezhetők fel a tüdő daganatos megbetegedései. A vizsgálat során az eredeti sugárdózis 1/3 részével készítünk képet, a tüdőszövetre koncentrálva. A vizsgálat során egyetlen légvétellel a tüdő egészéről vékonyrétegű metszeti képek készíthetők, így a néhány milliméteres gócok is felismerhetők, elhelyezkedésük, méretük pontosan megítélhető. Mivel a sugárnyaláb több irányból érkezik, ezért a hagyományos röntgen számára nehezen „látható” helyeket, a legrejtettebb területeket (bordák mögötti területek, tüdőcsúcs, mellkas bemenet) is képes vizsgálni.

Superior szűrőcsomagunkat további vizsgálatként rutin labor vizsgálattal (májfunkció, vesefunkció, vérzsírok, vércukor, teljes vérkép, ionok, vas, transzferrin, TSH, vizelet vizsgálat) és csontsűrűségméréssel (DEXA) egészítettük ki. Mivel testünk folyamatosan változik, így természetes jelenség, ha a csontjaink egy idő után veszítenek rugalmasságukból. Ezt a csomagunkat azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik csontjaik állapotáért is aggódnak. Továbbá ajánlott csonttörésen átesett, menopauza körüli életkorban levő hölgyeknek, vagy akiknek a családjában csontritkulásra visszavezethető törés fordult elő.

Superior Plus csomagunkban a szűrővizsgálatokat tovább bővítettük a CT-kolonoszkópia vizsgálattal, hiszen a vastag- és végbéldaganat kockázata az életkorral nő. Különösen akkor fontos ennek a vizsgálatnak az elvégzése, ha a családban korábban már másnak is volt hasonló megbetegedése. Sok súlyos betegség csak akkor okoz tünetet, amikor már késő. Ilyen a vastagbél daganat is. CT-kolonoszkópia vizsgálattal azonban a vastagbélben található apró elváltozások kimutathatók, így a komoly betegség (a rosszindulatú daganat) mellett akár annak megelőző állapota, a polip is időben felfedezhető. Emellett a vizsgálat során egyidejűleg jól látható a vastagbél falának környezete, valamint a hasüregben elhelyezkedő többi szerv (máj, vesék, hasnyálmirigy, húgyhólyag, lép, mellékvesék és a kismedencei szervek), így megítélhető azok állapota is.

  Standard Extra Superior Superior Plus
Complex breast examination x x x x
Ultrasound examination of the abdomen and pelvis x x x x
Thyroid and soft tissue ultrasound x x x x
Chest X-ray, two directions x x x x
Carotid arteries Doppler ultrasound x x x x
Routine laboratory, TSH, tumor markers, transferrin x x x x
Chest CT, low-dose x x x x
Bone density measurement (DEXA) x x x x
CT colonoscopy with preparation x x x x
In which Affidea center is this screening package available? Bank Center, Mammut II., Váci Greens, Megyeri út, Szeged, Debrecen Mammut II., Váci Greens, Szeged, Debrecen, Győr Mammut II. Mammut II.

Egészségmegőrzés 40 felett hölgyeknek


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!