Egészségmegőrzés 40 felett férfiaknak

 
 


A standard szűrőcsomagunk tartalmazza a pajzsmirigyet és a hasi-, kismedencei szerveket vizsgáló ultrahang vizsgálatot, a nyaki artériák color Doppler ultrahang vizsgálatát és a kétirányú mellkas röntgen vizsgálatot. 40 éves kor felett egyre nagyobb az artériák elmeszesedésének rizikója és a következményes agyi stroke kialakulásának lehetősége, különösen, ha valaki dohányzik, túlsúlyos vagy magas vérnyomással küzd. Tüneteket a páciensek már csak akkor tapasztalnak, mikor az erek beszűkülése oly mértékű lesz, hogy a vérkeringés jelentősen romlik. Az ekkor jelentkező tünetek attól is függnek, hogy mely erek érintettek. A nyaki erek color Doppler ultrahang vizsgálatával megítélhető, hogy van-e kezdődő érelmeszesedés, megfelelő-e a véráramlás az erekben általában, illetve az agyat ellátó erekben. Ezzel a vizsgálattal következtethetünk a szervezet egyéb artériáinak (agyi erek, szív-koszorúerek) állapotára is.
Extra szűrőcsomagunkban a szűrővizsgálatokat a low-dose (alacsony sugárdózisú) mellkas CT-vizsgálattal egészítettük ki, aminek segítségével nagy eséllyel szűrhetők ki és fedezhetők fel a tüdő daganatos megbetegedései. Az alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálat egy olyan vizsgálat, ami az eredeti sugárdózis 1/3 részével készül, a tüdőszövetre koncentrálva. A vizsgálat során egyetlen légvétellel a tüdő egészéről vékonyrétegű metszeti képek készíthetők, így a néhány milliméteres gócok is felismerhetők, elhelyezkedésük, méretük pontosan megítélhető. Mivel a sugárnyaláb több irányból érkezik, ezért a hagyományos röntgen számára nehezen „látható” helyeket, a legrejtettebb területeket (bordák mögötti területek, tüdőcsúcs, mellkas bemenet) is képes vizsgálni.
Superior szűrőcsomagunk az előző csomaghoz képest tartalmazza még a herék ultrahang vizsgálatát, illetve rutin labor és prosztata tumor-marker vizsgálatát – hogy a betegségeket még időben felfedezhessük. A vér- és vizeletvizsgálat segítségével további információkat kaphatunk a test állapotáról (májfunkció, vesefunkció, vérzsírok, vércukor, teljes vérkép, ionok, PSA). A PSA érték a prosztata specifikus antigén nevű fehérje mennyiségét mutatja a vérben. Érzékeny jelzője a prosztata daganatoknak és gyulladásos folyamatoknak is. Ismert daganat esetén megemelkedése kiújulás vagy áttétképződés gyanúját veti fel.
Superior plus szűrőcsomagunk az előzőeken túl tartalmazza a vastagbelek CT-vizsgálatát is. A CT-kolonoszkópia nagy előnye az eszközös vastagbél tükrözéshez képest, hogy jóval kisebb a bélsérülések kockázata, és kevesebb kellemetlenséggel jár, így altatás nélkül is elvégezhető. Mindemellett míg az eszközös vastagbél tükrözés csak a vastagbél belső felületéről ad információt, addig a CT-kolonoszkópia a többi hasi- és kismedencei szerveket (májat, lépet, veséket, mellékveséket, húgyhólyagot, prosztatát) is ábrázolja. A férfiak számára 40 év felett különösen fontos ez a kivizsgálás, hiszen ebben a korban nagyobb eséllyel alakulhat ki bélrendszerükben rosszindulatú daganat. A vizsgálattal az akár milliméteres elváltozás, így a komoly betegségek (a rosszindulatú daganat) mellett annak megelőző állapota, a polip is időben felfedezhető. Ez utóbbi esetén szükséges az endoszkópos beavatkozás elvégzése is, annak eltávolítására.

  Standard Extra Superior Superior Plus
Pajzsmirigy és lágyrész UH x x x x
Has-kismedence UH x x x x
Nyaki erek Doppler UH x x x x
Mellkas RTG, kétirányú x x x x
Mellkas CT, alacsony sugárdózisú x x x x
Here UH x x x x
Rutin labor, PSA vizsgálat, vizeletvizsgálat tumor markerek x x x x
Vastagbél CT-vizsgálat (CT-kolonoszkópia) előkészítéssel x x x x
Melyik Affidea központban tudja igénybe venni? Bank Center, Mammut II., Váci Greens, Megyeri út, Szeged, Győr Mammut II., Váci Greens, Szeged, Debrecen, Győr Mammut II., Váci Greens Mammut II.

Egészségmegőrzés 40 felett férfiaknak


Kapcsolat

Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!