Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat - magánrendelés +36 1 803 6464

Megbízható PCR tesztes COVID-19 SZŰRÉS az Affidea magánegészségügyi központjaiban

Amit a PCR (reverz transzkripáz kvantitatív polimeráz láncreakció) tesztről érdemes tudni:

 • 1. A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki a vizsgált mintából.
 • 2. Az Affideánál jelenleg elérhető teszt a vírus genetikai állományának N gén-szakaszát vizsgálja, mely vizsgálat a legmagasabb érzékenységű.
 • 3. A mintavétel az Affidea magánegészségügyi központjaiban történik, a teszteket egy minősített mikrobiológiai laboratóriumban végzik.
 • 4. A mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani, dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni.
 • 5. A mintát a felső légutakból vesszük (orrból és garatból) speciális személyzet, védőfelszerelésben.
 • 6. Eredmény a minta laboratóriumba érkezésétől számítva kapacitás függően 1 munkanapon belül várható. Az Ön által megadott emailcímre küldi a mikrobiológiai laboratórium.
 • 7. A mintavétel során számítani kell köhögésre, hányingerre, esetleg hányásra. Segítség lehet, ha száján keresztül vesz mély levegőket.
 • 8. Minden pozitív eredményt jelentünk a jogszabályban előírtaknak megfelelően a NNK-nak.
 • 9. Amennyiben angol nyelvű igazolásra lenne szüksége kérjük, időpontfoglaláskor jelezze.
 • 10. Újdonság: Az Affidea központokban elvégzett koronavírus PCR tesztek 2022. január 5-től változatlan áron, már tartalmazzák az influenza A és B PCR vizsgálatok elvégzését is.
  Az influenza A és B vizsgálattal kibővített PCR tesztek elérhetősége visszavonásig érvényes. Az aktuálisan elérhető tesztekkel kapcsolatban tájékozódjon előzetesen honlapunkon, vagy az Affidea privát telefonos ügyfélszolgálatán, ahol időpontot is foglalhat!
Ár:
19.500 Ft17.500 Ft*

*A PCR teszt teljes díja a következő elemeket tartalmazza – Vizsgálati díj: 15.000 Ft, Mintavételi díj: 2.500 Ft – Összesen: 17.500 Ft

Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudja milyen Covid-19 tesztre van szüksége!

Miért az Affideánál?

Vezető magánegészségügyi szolgáltató
Szigorú orvosszakmai és járványmegelőző protokoll
Mikrobiológiai laboratóriumban vizsgált és tárolt minták
Teszteredmény e-mailben, 1 munkanapon belül
Központi helyszín, parkolási lehetőség
Telefonos bejelentkezés, rövid várakozási idő
Kérésre házhoz megyünk

Gyakori kérdésekKinek érdemes elvégeztetnie a tesztet?

A teszt alkalmas a tünetmentes és a tünetes pácienseknél is a fertőzés igazolására.

Mit kell tudnom az PCR-tesztről?
 • A mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani, dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni.
 • A mintát a felső légutakból vesszük (orrból és garatból), védőfelszerelésben.
 • A mintavétel után az eredményt a következő munkanapon e-mailen kapja meg.
 • Amennyiben angol nyelvű igazolásra lenne szüksége kérjük, időpontfoglaláskor jelezze.

FONTOS!
A PCR alkalmas karantén alóli felszabadításra, a műtét előtti kivizsgáláshoz, és a legtöbb utazáshoz.

Hol tudok bejelentkezni?

Ügyfeleinkhez rugalmasan igazodva, az Affidea call center telefonszámán tudunk időpontot biztosítani és segíteni a kérdések megválaszolásában: (1) 803-6462

Hol történik a tesztelés?

Az Affidea magánegészségügyi központjaiban.

A gyermekemet is elhozhatom a szűrésre?

Jelenleg 16 éves kor alatt nem végzünk COVID-19 tesztet. 16-18 év közötti pácienseink COVID-19 szűrővizsgálatának elvégzéséhez pedig a szülő vagy törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.

Kísérővel érkezem, ő is bejöhet a szűrésre?

A járvány miatt egészségközpontunk közös területeire – a várókba – kizárólag a vizsgálatra érkező páciensek léphetnek be, kísérőik és családtagjaik nem. Indokolt esetben (fogyatékkal élő, kiskorú páciens vizsgálatakor), természetesen, a kísérőnek is belépést biztosítunk, illetve kollégáink is szívesen átvállalják az ebből adódó többletfeladatokat.

Mikorra érkezzek?

Kérjük, hogy 15 perccel a megadott vizsgálati időpont előtt érkezzen, hogy az esetleges torlódást elkerülhessük. Pácienseink előre egyeztetett időpontra, egymás után érkeznek, ezért késés esetén nem tudjuk garantálni a vizsgálat elvégzését.

Milyen dokumentumokra lesz szükségem a szűrésen?

Kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, és TAJ-kártyáját.

Mivel készüljek a vizsgálatra?

A maszk használata központjainkban kötelező, ezért kérjük, ha teheti, maszkban érkezzen.

Éhgyomorra kell érkezni a vérvételre?

Igen, a mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani. Emellett nem lehet dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni.

Mennyibe kerül?

PCR teszt – Vizsgálati díj: 15.000 Ft, Mintavételi díj: 2.500 Ft – Összesen: 17.500 Ft

Hogyan fizethetek?

Készpénzben és bankkártyával is, de a készpénzforgalomból adódó többletkockázat miatt kérjük és javasoljuk a bankkártyás fizetést.

Hogyan történik a tesztelés?

Pácienseinket előzetes telefonos bejelentkezés alapján egyeztetett időpontban fogadjuk az Affidea magánegészségügyi központjaiban.

A bejelentkezés és rövid adminisztráció után az előírás szerinti védőruházatot és védőfelszerelést viselő munkatársaink mintát vesznek a felső légutakból (orr és garat).

Mit jelent, ha a teszt pozitív?

Fertőzés igazolható, akár korai, akár aktív, akár késői szakaszban tart a betegség, még biztosan fertőzőképes, így karantén szükséges.

Mit jelent a negatív eredmény?
 • nagy valószínűséggel nem áll fenn fertőzés
 • a fertőzés korai szakaszában jár, ezért az eredmény még negatív
 • gyógyulási szakaszban van, és nem fertőz
Működik a járvány alatt az Affidea?

Az Affidea Központjaiban szolgáltatásaink továbbra is elérhetőek. Az endoszkópia és spirometria vizsgálatokat alapos indokkal végzünk, minden esetben 48 órán belüli negatív PCR vagy antigén-teszt bemutatásával.

Pácienseinket arra kérjük, hogy ne jelentkezzenek be vizsgálatra az alábbiak fennállása esetén:

 • koronavírusra utaló panaszai vannak (hasfájás, zavartság, hányás, fáradékonyság, gyengeség, fulladás, fejfájás, nehézlégzés, láz, hasmenés, száraz köhögés, szaglás és ízlelés elvesztése),
 • hatósági karanténban van
 • kontakt személlyel való érintkezés miatt önkéntes karanténban van,
 • szoros kontaktba került bizonyítottan koronavírussal fertőzött személlyel.

A külföldről érkező pácienseink esetében, vizsgálatot csak két negatív PCR-teszt bemutatását követően végzünk el. Felszabadító PCR elvégzésére a külföldről haza érkező pácienseinket is várjuk, amennyiben az előszűrési folyamatunkon sikeresen átestek.

Felhívjuk továbbá a kedves pácienseink figyelmét, hogy a diplomáciai és üzleti út miatti karanténmentesség az Affidea Magyarország központjaiban nem érvényes.

Az Affidea Magyarország központjai minden koronavírus intézkedést elvégez annak érdekében, hogy a pácienseket biztonságos környezetben tudja. Érkezéskor kérdőíves előszűréssel, lázméréssel fogadunk mindenkit. A maszk és a fertőtlenítőszer használata pedig minden, az épületben tartózkodó személy számára kötelező.