Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat +36 1 803 6464

Megbízható kombinált tesztcsomag az Affidea Váci Greens Egészségközpontban

A kombinált tesztcsomag elvégzésével megtudhatja, hogy:

  • 1. tünetmentesen vagy tünetek jelentkezésével fennáll-e a koronavírus-fertőzés,
  • 2. vagy átesett-e a fertőzésen,
  • 3. illetve, hogy a fertőzés melyik szakaszában jár éppen.
Ár:
15.000 Ft
Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudja milyen Covid-19 tesztre van szüksége!

Helyszín: Affidea Váci Greens Egészségközpont
1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Gyakori kérdésekKinek érdemes elvégeztetnie a kombinált tesztet?

A teszt alkalmas lehet a tünetmentes pácienseknél az esetleges fertőzés igazolására, azaz alkalmas a fertőzés teljes spektrumának szűrésére, valamint a fertőzés fázisának meghatározására. A tesztcsomag ugyan nem váltja ki a hatóság által kért PCR vizsgálatot, de családi látogatások (karácsonyi ünnepek) előtt, illetve a mindennapi munkahelyi és iskolai érintkezések következményeként kialakuló esetleges tünetmentes fertőzés kizárására igen. A teszt eredménye gyorsan, mindössze 15 perc alatt kézhez vehető.

Mit kell tudnom a kombinált tesztről?
  • A mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani, dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni.
  • Az antigén-teszthez a mintát a felső légutakból (orrból és garatból), valamit ujjbegyből vesszük speciális személyzettel, védőfelszerelésben. Az ellenanyag teszthez szükséges vérmintát ujjbegyből vesszük.
  • Amennyiben angol nyelvű igazolásra lenne szüksége kérjük, időpontfoglaláskor jelezze.

FONTOS!
A kombinált nem alkalmas a hatóság által kért PCR vizsgálatok kiváltására (pl. karantén alóli felszabadítás, műtét előtti kivizsgálás)!

Hol tudok bejelentkezni?

Ügyfeleinkhez rugalmasan igazodva, az Affidea call center telefonszámán tudunk időpontot biztosítani és segíteni a kérdések megválaszolásában: (1) 803-6462

Hol történik a tesztelés?

Az Affidea Váci Greens Egészségközpontban (1138 Budapest, Föveny u. 4-6.).

Hogyan tudok eljutni ide?

A Váci Greens komplexumot a Váci út, a Föveny utca, a Madarász Viktor utca és a Fiastyúk utca fogja közre. A városközpontból érkezve a Váci útról az Opel Schiller után a Föveny utcára bekanyarodva érhető el központunk.
Újpest irányából érkezve a Váci útról A Fiastyúk utcán balra bekanyarodva, az első keresztutcán (Madarász Viktor u.) jobbra befordulva érhető el a központ.

Mit jelent a negatív eredmény?

A gyermekemet is elhozhatom a szűrésre?
Jelenleg 16 éves kor alatt nem végzünk COVID-19 tesztet. 16-18 év közötti pácienseink COVID-19 szűrővizsgálatának elvégzéséhez pedig a szülő vagy törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.

Kísérővel érkezem, ő is bejöhet a szűrésre?

A járvány miatt egészségközpontunk közös területeire – a várókba – kizárólag a vizsgálatra érkező páciensek léphetnek be, kísérőik és családtagjaik nem. Indokolt esetben (fogyatékkal élő, kiskorú páciens vizsgálatakor), természetesen, a kísérőnek is belépést biztosítunk, illetve kollégáink is szívesen átvállalják az ebből adódó többletfeladatokat.

Mikorra érkezzek?

Kérjük, hogy 15 perccel a megadott vizsgálati időpont előtt érkezzen, hogy az esetleges torlódást elkerülhessük. Pácienseink előre egyeztetett időpontra, egymás után érkeznek, ezért késés esetén nem tudjuk garantálni a vizsgálat elvégzését.

Milyen dokumentumokra lesz szükségem a szűrésen?

Kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, és TAJ-kártyáját.

Mivel készüljek a vizsgálatra?

A maszk használata központjainkban kötelező, ezért kérjük, ha teheti, maszkban érkezzen.

Éhgyomorra kell érkezni a tesztre?

Igen, a mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani. Emellett nem lehet dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni.

Mennyibe kerül?

A megbízható orvosszakmai protokollra épülő teszt 15.000 forintba kerül. Amennyiben az ellenanyag teszt eredménye pozitív, úgy a pácienstől vénás vérvétel útján savós mintát veszünk, amit mikrobiológiai laborba küldünk. Ennek kiegészítő költsége 8.000 forint.

Hogyan fizethetek?

Készpénzben és bankkártyával is, de a készpénzforgalomból adódó többletkockázat miatt kérjük és javasoljuk a bankkártyás fizetést.

Hogyan történik a tesztelés?

Pácienseinket előzetes telefonos bejelentkezés alapján egyeztetett időpontban fogadjuk az Affidea Váci Greens Egészségközpontban.
A bejelentkezés és rövid adminisztráció után az előírás szerinti védőruházatot és védőfelszerelést viselő munkatársaink mintát vesznek a felső légutakból (orr és garat), valamint az ujjbegyből vérmintát.
A vérvétel után páciensünk megvárhatja az eredményt, melyet 15 perc alatt kézhez kap. Amennyiben az ellenanyag IgM teszt eredménye pozitív, úgy a pácienstől vénás vérvétel útján savós mintát veszünk, amit mikrobiológiai laborba küldünk. Ennek kiegészítő költsége 8.000 forint.

Mit jelent a teszt eredménye?

Működik a járvány alatt az Affidea?

Az Affidea Központjaiban szolgáltatásaink továbbra is elérhetőek. Az endoszkópia és spirometria vizsgálatokat alapos indokkal végzünk, minden esetben 48 órán belüli negatív PCR vagy antigén-teszt bemutatásával.

Pácienseinket arra kérjük, hogy ne jelentkezzenek be vizsgálatra az alábbiak fennállása esetén:

  • koronavírusra utaló panaszai vannak (hasfájás, zavartság, hányás, fáradékonyság, gyengeség, fulladás, fejfájás, nehézlégzés, láz, hasmenés, száraz köhögés, szaglás és ízlelés elvesztése),
  • hatósági karanténban van
  • kontakt személlyel való érintkezés miatt önkéntes karanténban van,
  • szoros kontaktba került bizonyítottan koronavírussal fertőzött személlyel.

A külföldről érkező pácienseink esetében, vizsgálatot csak két negatív PCR-teszt bemutatását követően végzünk el. Felszabadító PCR elvégzésére a külföldről haza érkező pácienseinket is várjuk, amennyiben az előszűrési folyamatunkon sikeresen átestek.

Felhívjuk továbbá a kedves pácienseink figyelmét, hogy a diplomáciai és üzleti út miatti karanténmentesség az Affidea Magyarország központjaiban nem érvényes.

Az Affidea Magyarország központjai minden koronavírus intézkedést elvégez annak érdekében, hogy a pácienseket biztonságos környezetben tudja. Érkezéskor kérdőíves előszűréssel, lázméréssel fogadunk mindenkit. A maszk és a fertőtlenítőszer használata pedig minden, az épületben tartózkodó személy számára kötelező.

COVID-19-el kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

COVID-19-el kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató egészségügyi világkockázat hatásainak mérséklésével kapcsolatban kezelt adatokról

Az Affidea Magyarország Kft. (a továbbiakban: Affidea) által a – a WHO (World Heath Organisation – Egészségügyi Világ-szervezet) által egészségügyi világkockázatnak nyilvánított – koronavírusjárvány (COVID-19) hatásainak csökkentését célzó intézkedésekkel kapcsolatban rögzített személyes adatokat az Európai Parlament és Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679. számú rendeletében és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően az alábbiak szerint kezeli.

Adatkezelő:

Affidea Magyarország Kft.

Székhelye: 1083 Budapest, Bókay János utca 44-46. 8. emelet

Az Affidea adatvédelmi tisztviselője Zámoli Krisztina Gabriella (e-mail: dpo.hu@affidea.hu).

A kezelt adatok köre:

Az Affidea egészségügyi központjaiba belépő személyek estében a belépési feltételként megszabott nyilatkozatban meg-adott adatok, név, születési idő, továbbá egyes a nyilatkozatot megelőző 14 napra vonatkozó külföldi utazásra, illetve valószínűsített vagy megerősített új koronavírussal fertőzött beteggel történő érintkezésre vonatkozó, valamint a koronavírus fertőzés jeleit érzékelő adatok.

Az adatkezelés jogalapja:

Az adatokat az Affidea az adatkezelő és az érintettek, valamint az Affidea munkavállalói jogos érdeke alapján, népegészségügyet érintő közérdekből kezeli. Az Affidea járóbeteg-és, foglalkozás egészségügyi vizsgálatok elvégzése mellett sürgősségi diagnosztikai vizsgálatokat végez a betegellátás stratégiai betegellátó intézményeiben. Az Affidea a betegellátási rendszer stabilitása szempontjából kiemelt jelentőségű egészségügyi intézményként jelentős számú állandó munkavállalót foglalkoztat. Az állandó munkavállalókon kívül több szolgáltató munkavállalói rendelkeznek állandó vagy eseti belépési jogosultsággal az Affidea betegellátó központjaiba.

Tekintettel a WHO által is megállapított egészségügyi kockázatra, az Affidea és az érintettek jogos érdeke azon személyek kiszűrése, akik a közelmúltban külföldön jártak, valamint fertőzött területről érkező személyekkel kerültek kapcsolatba. Az érintettek által megadott személyes adatok egészségügyi ellátás céljából is az Affidea kezelésében állnak, így a jelen tájékoztatóban meghatározott célból történő kezelésük nem emeli jelentősen az érintett jogai korlátozásának mértékét. Az adatok a megadott tartózkodási adatokkal törtnő kiegészítése csak kis mértékben emelik az adatok körét. Az érintett, a személyes adatai védelméhez fűződő joga ilyen mértékű korlátozása szükséges és arányos, tekintettel arra, hogy a korlátozás mértéke nem jelentős, különleges személyes adatok gyűjtésére nem kerül sor, és az érintett személy jogainak korlátozása nem mérhető össze érdemben az Affidea kiemelt jelentőségű feladataihoz szükséges személyi állománya védelmével.

Az adatkezelés célja, az adatkezelés ideje:

Az adatokat az Affidea a WHO által meghatározott egészségügyi világkockázat az Affidea munkavállalóira és pácienseire gyakorolt hatásainak mérséklése érdekében kezeli. Ez alapján az Affidea betegellátó központjaiba történő belépést megtagadhatja. Az adatokat az Affidea az egészségügyi dokumentációk tárolása az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény alapján, az egészségügyi dokumentáció részeként, az adatfelvételtől számított 30 évig kezeli.

Adattovábbítás:

Nem történik adattovábbítás EU-n kívülre.

Adatbiztonsági intézkedések:

Az Affidea az elektronikus formában nyilvántartott személyes adatokat az egészségügyi ellátás során használt szerveren tárolja. Az Affidea megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatokat védje – többek között – a jogosulatlan hozzáféréstől vagy megváltoztatástól.

Az adatkezeléssel kapcsolatosan Önt megillető jogok:

Az adatvédelmi jogszabályok értelmében Önt az alábbi jogok illetik meg.

1. A személyes adataihoz való hozzáférés. Ez azt jelenti, hogy jogosult felvilágosítást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatait az Affidea kezeli-e és miként, ideértve az adatkezelés céljait, a címzetteket, akikkel az adatait közölték, vagy a forrást, ahonnan az adatot az Affidea megkapta, a megőrzési időtartamot, az adatkezeléssel kapcsolatos bármely jogát, továbbá az automatizált döntéshozatalra, profilalkotásra vonatkozó információkat, harmadik országba vagy nemzetközi szervezetnek való továbbítás esetén pedig az ezzel kapcsolatos garanciákra vonatkozó információkat. A hozzáférés joga gyakorlása során Ön arra is jogosult, hogy az adatok másolatát kérje.

2. A személyes adatok helyesbítése. Ez azt jelenti, hogy kérheti személyes adatai helyesbítését vagy kiegészítését, ha azokat pontatlannak vagy hiányosnak találja. Amennyiben kétség merül fel a helyesbített adat kapcsán, felhívhatjuk Önt, hogy a pontosított adatot megfelelő módon – elsősorban okirattal – bizonyítsa számunkra.

3. A személyes adatok törlése. Ez azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között kérheti személyes adatai törlését. Adatok törlésének akkor van helye, amennyiben (i) az adott személyes adatra már nincs szükségünk abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük; (ii) olyan adatkezelésről van szó, amely az Ön hozzájárulásán alapult, de a hozzájárulást Ön visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; (iii) olyan adatkezelésről van szó, amely az Affidea vagy harmadik személy jogos érdekén alapult, de Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, és – közvetlen üzletszerzés célú adatkezelés elleni tiltakozást kivéve – nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; (iv) a személyes adatokat jogellenesen kezeltük, vagy (v) jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges a személyes adatok törlése.

4. A személyes adatok kezelésének korlátozása. Ez azt jelenti, hogy kérheti személyes adatai kezelésének a „letiltását”. Erre vonatkozó jogszerű kérése esetén főszabályként a továbbiakban csak tárolhatjuk személyes adatait, de egyebekben nem folytathatjuk a kezelésüket. Adatkezelés korlátozásának akkor van helye, amennyiben (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát; (ii) az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; (iii) már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy (iv) Ön tiltakozott az adatkezelés ellen – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Affidea jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

5. Adathordozhatósághoz való jog. Ennek értelmében Ön jogosult kérni, hogy Önnek vagy más adatkezelőnek adjuk át azokat a személyes adatait, amelyeket hozzájárulás alapján vagy szerződéses jogalapon bocsátott rendelkezésünkre és automatizáltan (pl. számítógépes rendszerben) kezelünk. Az adathordozhatóság körében tett intézkedés nem jelenti az adatok törlését, csak akkor, ha egyidejűleg Ön megalapozott törlési kérelemmel is él.

6. Jogorvoslathoz való jog. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak általunk történő kezelése megsérti az adatvédelmi jogszabályokat, panaszát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál jelezheti (honlap: http://naih.hu/; cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), ugyanakkor természetesen bízunk benne, hogy először nekünk jelzi majd a problémáját. Joga van továbbá a szokásos tartózkodási helye, munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti európai uniós tagállamban létrehozott, felügyeleti hatóságnál is panaszt tenni, és – panasztételi jogától függetlenül – fenti jogsérelem esetén bírósághoz is fordulhat.

Ha bármilyen kérdése merül fel vagy további tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Adatvédelmi tisztségviselőnkkel (postacíme: 1083 Budapest, Bókay János utca 44-46.; e-mail címe: dpo.hu@affidea.hu)

A Tájékoztató módosításának lehetősége:

Az Affidea fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan, előzetes értesítés nélkül módosítsa. Az Affidea az érintett kérésére e-mailben megküldi a mindenkor hatályos Tájékoztatót.