Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

Megbízható gyorstesztes COVID-19 SZŰRÉS az Affidea Váci Greens Egészségközpontban

A gyorstesztes szerológiai szűréssel megtudhatja, hogy:

  • 1. tünetmentesen vagy atípusos tünetekkel átesett-e a koronavírus-fertőzésen, azaz túl van-e a veszélyen, vagy
  • 2. a tünetmentesen akut vagy aktív fertőzési stádiumban van, ami miatt karanténba kell vonulnia.
Ár:
17.900 Ft
A szerológiai tesztek több információtartalommal rendelkeznek, ha PCR vizsgálattal kombinálva veszik igénybe.
A COVID-19 szerológiai vizsgálat és a COVID-19 PCR vizsgálat kombinációját is kérheti központunkban.

Válasszon kiegészítő
laborvizsgálatot a COVID–19-szűrés
mellé az Affideánál!

  • 1. Mostantól a COVID–19 szerológiai vizsgálattal együtt esedékes laborvizsgálatát is elvégeztetheti!
  • 2. Válasszon két laborcsomagunk közül, melynek során egy vérvétellel megismerheti COVID-státuszát, illetve ellenőrizheti rendszeresen vizsgált laborértékeit, és általános képet kaphat egészségi állapotáról.
  • 3. A komplex vérvétel és COVID–19 szűrővizsgálat mindössze 15 percet vesz igénybe. Mivel a vérképhez éhgyomri vizsgálat szükséges, a laborcsomagot is választó ügyfeleinknek reggeli vagy délelőtti időpontot biztosítunk (8-12 óra között).
  • 4. A vizsgálat eredményeit (COVID–19-lelet, vérkép) 1 munkanapon belül kiküldjük.

Miért az Affideánál?

Vezető magánegészségügyi szolgáltató
Szigorú orvosszakmai és járványmegelőző protokoll
Vénás vérből kinyert vérsavóval elvégzett teszt
Semmelweis Egyetem által használt, megbízható gyorsteszt
Mikrobiológiai laboratóriumban vizsgált és tárolt minták
Teszteredmény e-mailben, egy munkanapon belül
Központi helyszín, parkolási lehetőség
Telefonos bejelentkezés, rövid várakozási idő
Kedvező ár

Helyszín: Affidea Váci Greens Egészségközpont
1138 Budapest, Föveny u. 4-6.

Gyakori kérdésekKinek érdemes elvégeztetnie a tesztet?

Mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy tünetmentesen vagy atípusos tünetekkel átesett a COVID–19-fertőzésen. Ugyanis ha a szerológiai teszt eredményét egy PCR-teszt is megerősíti, akkor a páciens gyógyultnak és munkaképesnek tekinthető. A laboreredményből az is kiderül, ha valaki tünetmentesen éppen akut, vagy aktív fertőzési stádiumban van, és ezért – mások védelmében – karanténba kell vonulnia.

Mit kell tudnom a különböző koronavírustesztekről?

A koronavírus-fertőzés jelenleg két módon igazolható. Az egyik módszer a komplexebb PCR-teszt, amelyikkel már a fertőződést követő 2-5. naptól kimutatható a SARS-CoV-2-vírus örökítőanyaga az orr- és garatváladékból.

A másik, az egyszerűbb módszerrel a fertőzést követően a szervezet által a vírus ellen termelt védekezőmolekulák, antitestek mutathatók ki: a fertőzés után 5-9 nappal a korai ellenanyag, az IgM, a fertőzés után 12-14 nappal pedig a késői ellenanyag, az IgG.

Az Affidea mindkét módszert kínálja pácienseinek.

Az egyszerűbb gyorsteszt vizsgálattípus esetében a sokkal pontosabb eredményt biztosító, vénás mintavételt használunk ujjbegyes mintavétel helyett. Ez a mintavétel az ellenanyagot nagyobb koncentrációban tartalmazó, vénás vér centrifugálása után nyert vérsavóból mutatja ki az eredményt. Míg a komplexebb PRC tesztet orr és garatváladék mintából végezzük.

Önmagukban a szerológiai tesztek (így a rapid antitest vizsgálatok is) korlátozott információtartalommal rendelkeznek csak, PCR vizsgálattal kombinálva viszont lényegesen több információhoz juthatunk.

Hol tudok bejelentkezni?

Ügyfeleinkhez rugalmasan igazodva, az Affidea call center telefonszámán tudunk időpontot biztosítani és segíteni a kérdések megválaszolásában: (1) 803-6464

Hol történik a tesztelés?

Az Affidea Váci Greens Egészségközpontban ( 1138 Budapest, Föveny u. 4-6.).

Hogyan tudok eljutni ide?

A Váci Greens komplexumot a Váci út, a Föveny utca, a Madarász Viktor utca és a Fiastyúk utca fogja közre. A városközpontból érkezve a Váci útról az Opel Schiller után a Föveny utcára bekanyarodva érhető el központunk.
Újpest irányából érkezve a Váci útról A Fiastyúk utcán balra bekanyarodva, az első keresztutcán (Madarász Viktor u.) jobbra befordulva érhető el a központ.

A gyermekemet is elhozhatom a szűrésre?

Jelenleg 16 éves kor alatt nem végzünk COVID-19 tesztet. 16-18 év közötti pácienseink COVID-19 szűrővizsgálatának elvégzéséhez pedig a szülő vagy törvényes képviselő hozzájárulása szükséges.

Kísérővel érkezem, ő is bejöhet a szűrésre?

A járvány miatt egészségközpontunk közös területeire – a várókba – kizárólag a vizsgálatra érkező páciensek léphetnek be, kísérőik és családtagjaik nem. Indokolt esetben (fogyatékkal élő, kiskorú páciens vizsgálatakor), természetesen, a kísérőnek is belépést biztosítunk, illetve kollégáink is szívesen átvállalják az ebből adódó többletfeladatokat.

Mikorra érkezzek?

Kérjük, hogy 15 perccel a megadott vizsgálati időpont előtt érkezzen, hogy az esetleges torlódást elkerülhessük. Pácienseink előre egyeztetett időpontra, egymás után érkeznek, ezért késés esetén nem tudjuk garantálni a vizsgálat elvégzését.

Milyen dokumentumokra lesz szükségem a szűrésen?

Kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, és TAJ-kártyáját.

Mivel készüljek a vizsgálatra?

A maszk használata központjainkban kötelező, ezért kérjük, ha teheti, maszkban érkezzen.

Éhgyomorra kell érkezni a vérvételre?

A teszt elvégzéséhez nem szükséges éhgyomorra érkezni.

Mennyibe kerül?

A megbízható orvosszakmai protokollra épülő, vénás vérből kinyert vérsavóból, mikrobiológiai laboratóriumban elvégzett teszt 17 900 forintba kerül.

Hogyan fizethetek?

Készpénzben és bankkártyával is, de a készpénzforgalomból adódó többletkockázat miatt kérjük és javasoljuk a bankkártyás fizetést.

Hogyan történik a tesztelés?

Pácienseinket előzetes telefonos bejelentkezés alapján egyeztetett időpontban fogadjuk az Affidea Váci Greens Egészségközpontban.
A bejelentkezés és rövid adminisztráció után minden pácienstől vénás vért vesznek az előírás szerinti védőruházatot és védőfelszerelést viselő munkatársaink.
A tesztre érkezők között a járványhelyzetnek megfelelő protokollal idő- és térbeli távolságot tartunk, valamint minden bejelentkezőnek kézfertőtlenítőt, orvosi maszkot és eldobható tollat biztosítunk.
A vérvétel után páciensünk távozhat is, a teszt eredményét egy munkanapon belül e-mailben küldjük el.

Mi történik a levett vérmintával?

A levett vérmintát a helyszínen centrifugáljuk, ezzel a vér alakos elemeit és a vérsavót elválasztjuk egymástól. Ez azért fontos, mert a vérsavóból készített tesztek nagyobb pontosságot garantálnak, mint az ujjbegyvérből, illetve teljes vénás vérből készítettek.

A vérsavómintákat ezután a mikrobiológiai laboratóriumba szállítjuk, ahol megtörténik a tesztelés. A mikrobiológus által kiadott és hitelesített leletet arra az e-mail-címre küldjük el, amit páciensünk megadott.

Mikor kapom meg az eredményt, és hogyan?

A COVID–19-szűrés eredményéről egy munkanapon belül e-mailben értesítjük ügyfeleinket. Az e-mail csatolmányában található pdf-leletet születési dátuma megadásával tudja megnyitni. Kérjük, a számokat folyamatosan egymás után, pont és szóköz nélkül írja be (ÉÉÉÉHHNN).

Nem jött meg az eredmény, mit tegyek?

Ha nem kapja az eredményt másnap, kérjük, írjon e-mailt a vacigreenslabor@affidea.hu e-mail-címre.

Mi lehet a teszt eredménye, és az mit jelent?

Ha nem érti az eredményt, vagy kérdése van, kérjük, írjon e-mailt a vacigreenslabor@affidea.hu e-mail-címre, vagy hívja bizalommal Teledoktor szolgáltatásunkat az (1) 803-6464-es számon (3. menüpont).

Mennyire megbízható az Affidea által végzett teszt?

A vizsgálat eredménye azt mutatja meg, hogy a páciensnél az IgM- és/vagy IgG-molekula kimutatható koncentrációban van-e jelen. (Egyes esetekben előfordulhat, hogy jelen van, de a kimutatható határ alatt marad, illetve az is megtörténhet, hogy a koronavírus-fertőzés következtében az adott személynél ugyan termelődik antitest, de az eltér a többségnél megtalálható formától, így a teszttel nem kimutatható.)

A fentiek miatt fontos tisztában lenni azzal, hogy a szerológiateszten a pozitív eredményeknek van érdemi információtartalmuk. A pozitívak nagy valószínűséggel fertőzöttek, vagy a közelmúltban átestek a fertőzésen.

Az Affideánál elvégzett vizsgálat nagyon fontos jellemzője, hogy az vénás vérből készült vérsavóval történik, nem ujjbegyvérből. A kiértékelést mikrobiológiai laboratóriumban mikrobiológus szakember végzi el.

Nagyon fontos a vizsgálat ismételhetősége: az összes levett mintát a labor fagyasztva tárolja, így utólag is elvégezhetők lesznek olyan vizsgálatok, amelyek ma még nem elérhetők.

Az Affidea által használt COVID–19 IgG/IgM gyorsteszteket – COVID–19 IgG/IgM Rapid Test (WB/S/P)-ICOV4212 – számos hazai laboratórium (magán, közfinanszírozott, egyetemi intézmény) is alkalmazza, erről tanúsítvánnyal is rendelkezünk.

Működik a járvány alatt az Affidea?

Az Affidea a kormány által kihirdetett vészhelyzet alatt is folytatja működését: pácienseink ebben a nehéz időszakban is számíthatnak ránk. Az ellátás zavartalansága és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt és számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének és biztonságának megóvására.

A részletekért, kérjük, kattintson ide.

COVID-19-el kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

COVID-19-el kapcsolatos adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató egészségügyi világkockázat hatásainak mérséklésével kapcsolatban kezelt adatokról

Az Affidea Magyarország Kft. (a továbbiakban: Affidea) által a – a WHO (World Heath Organisation – Egészségügyi Világ-szervezet) által egészségügyi világkockázatnak nyilvánított – koronavírusjárvány (COVID-19) hatásainak csökkentését célzó intézkedésekkel kapcsolatban rögzített személyes adatokat az Európai Parlament és Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679. számú rendeletében és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően az alábbiak szerint kezeli.

Adatkezelő:

Affidea Magyarország Kft.

Székhelye: 1083 Budapest, Bókay János utca 44-46. 8. emelet

Az Affidea adatvédelmi tisztviselője Zámoli Krisztina Gabriella (e-mail: dpo.hu@affidea.hu).

A kezelt adatok köre:

Az Affidea egészségügyi központjaiba belépő személyek estében a belépési feltételként megszabott nyilatkozatban meg-adott adatok, név, születési idő, továbbá egyes a nyilatkozatot megelőző 14 napra vonatkozó külföldi utazásra, illetve valószínűsített vagy megerősített új koronavírussal fertőzött beteggel történő érintkezésre vonatkozó, valamint a koronavírus fertőzés jeleit érzékelő adatok.

Az adatkezelés jogalapja:

Az adatokat az Affidea az adatkezelő és az érintettek, valamint az Affidea munkavállalói jogos érdeke alapján, népegészségügyet érintő közérdekből kezeli. Az Affidea járóbeteg-és, foglalkozás egészségügyi vizsgálatok elvégzése mellett sürgősségi diagnosztikai vizsgálatokat végez a betegellátás stratégiai betegellátó intézményeiben. Az Affidea a betegellátási rendszer stabilitása szempontjából kiemelt jelentőségű egészségügyi intézményként jelentős számú állandó munkavállalót foglalkoztat. Az állandó munkavállalókon kívül több szolgáltató munkavállalói rendelkeznek állandó vagy eseti belépési jogosultsággal az Affidea betegellátó központjaiba.

Tekintettel a WHO által is megállapított egészségügyi kockázatra, az Affidea és az érintettek jogos érdeke azon személyek kiszűrése, akik a közelmúltban külföldön jártak, valamint fertőzött területről érkező személyekkel kerültek kapcsolatba. Az érintettek által megadott személyes adatok egészségügyi ellátás céljából is az Affidea kezelésében állnak, így a jelen tájékoztatóban meghatározott célból történő kezelésük nem emeli jelentősen az érintett jogai korlátozásának mértékét. Az adatok a megadott tartózkodási adatokkal törtnő kiegészítése csak kis mértékben emelik az adatok körét. Az érintett, a személyes adatai védelméhez fűződő joga ilyen mértékű korlátozása szükséges és arányos, tekintettel arra, hogy a korlátozás mértéke nem jelentős, különleges személyes adatok gyűjtésére nem kerül sor, és az érintett személy jogainak korlátozása nem mérhető össze érdemben az Affidea kiemelt jelentőségű feladataihoz szükséges személyi állománya védelmével.

Az adatkezelés célja, az adatkezelés ideje:

Az adatokat az Affidea a WHO által meghatározott egészségügyi világkockázat az Affidea munkavállalóira és pácienseire gyakorolt hatásainak mérséklése érdekében kezeli. Ez alapján az Affidea betegellátó központjaiba történő belépést megtagadhatja. Az adatokat az Affidea az egészségügyi dokumentációk tárolása az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény alapján, az egészségügyi dokumentáció részeként, az adatfelvételtől számított 30 évig kezeli.

Adattovábbítás:

Nem történik adattovábbítás EU-n kívülre.

Adatbiztonsági intézkedések:

Az Affidea az elektronikus formában nyilvántartott személyes adatokat az egészségügyi ellátás során használt szerveren tárolja. Az Affidea megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatokat védje – többek között – a jogosulatlan hozzáféréstől vagy megváltoztatástól.

Az adatkezeléssel kapcsolatosan Önt megillető jogok:

Az adatvédelmi jogszabályok értelmében Önt az alábbi jogok illetik meg.

1. A személyes adataihoz való hozzáférés. Ez azt jelenti, hogy jogosult felvilágosítást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatait az Affidea kezeli-e és miként, ideértve az adatkezelés céljait, a címzetteket, akikkel az adatait közölték, vagy a forrást, ahonnan az adatot az Affidea megkapta, a megőrzési időtartamot, az adatkezeléssel kapcsolatos bármely jogát, továbbá az automatizált döntéshozatalra, profilalkotásra vonatkozó információkat, harmadik országba vagy nemzetközi szervezetnek való továbbítás esetén pedig az ezzel kapcsolatos garanciákra vonatkozó információkat. A hozzáférés joga gyakorlása során Ön arra is jogosult, hogy az adatok másolatát kérje.

2. A személyes adatok helyesbítése. Ez azt jelenti, hogy kérheti személyes adatai helyesbítését vagy kiegészítését, ha azokat pontatlannak vagy hiányosnak találja. Amennyiben kétség merül fel a helyesbített adat kapcsán, felhívhatjuk Önt, hogy a pontosított adatot megfelelő módon – elsősorban okirattal – bizonyítsa számunkra.

3. A személyes adatok törlése. Ez azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között kérheti személyes adatai törlését. Adatok törlésének akkor van helye, amennyiben (i) az adott személyes adatra már nincs szükségünk abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük; (ii) olyan adatkezelésről van szó, amely az Ön hozzájárulásán alapult, de a hozzájárulást Ön visszavonta és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; (iii) olyan adatkezelésről van szó, amely az Affidea vagy harmadik személy jogos érdekén alapult, de Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, és – közvetlen üzletszerzés célú adatkezelés elleni tiltakozást kivéve – nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; (iv) a személyes adatokat jogellenesen kezeltük, vagy (v) jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges a személyes adatok törlése.

4. A személyes adatok kezelésének korlátozása. Ez azt jelenti, hogy kérheti személyes adatai kezelésének a „letiltását”. Erre vonatkozó jogszerű kérése esetén főszabályként a továbbiakban csak tárolhatjuk személyes adatait, de egyebekben nem folytathatjuk a kezelésüket. Adatkezelés korlátozásának akkor van helye, amennyiben (i) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát; (ii) az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; (iii) már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy (iv) Ön tiltakozott az adatkezelés ellen – ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Affidea jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

5. Adathordozhatósághoz való jog. Ennek értelmében Ön jogosult kérni, hogy Önnek vagy más adatkezelőnek adjuk át azokat a személyes adatait, amelyeket hozzájárulás alapján vagy szerződéses jogalapon bocsátott rendelkezésünkre és automatizáltan (pl. számítógépes rendszerben) kezelünk. Az adathordozhatóság körében tett intézkedés nem jelenti az adatok törlését, csak akkor, ha egyidejűleg Ön megalapozott törlési kérelemmel is él.

6. Jogorvoslathoz való jog. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak általunk történő kezelése megsérti az adatvédelmi jogszabályokat, panaszát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál jelezheti (honlap: http://naih.hu/; cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), ugyanakkor természetesen bízunk benne, hogy először nekünk jelzi majd a problémáját. Joga van továbbá a szokásos tartózkodási helye, munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti európai uniós tagállamban létrehozott, felügyeleti hatóságnál is panaszt tenni, és – panasztételi jogától függetlenül – fenti jogsérelem esetén bírósághoz is fordulhat.

Ha bármilyen kérdése merül fel vagy további tájékoztatást szeretne kapni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Adatvédelmi tisztségviselőnkkel (postacíme: 1083 Budapest, Bókay János utca 44-46.; e-mail címe: dpo.hu@affidea.hu)

A Tájékoztató módosításának lehetősége:

Az Affidea fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan, előzetes értesítés nélkül módosítsa. Az Affidea az érintett kérésére e-mailben megküldi a mindenkor hatályos Tájékoztatót.