Affidea Koronavírus-tájékoztató

By 2020 március 6, péntekHírek

Kedves Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Affidea a kormány által kihirdetett vészhelyzet alatt is folytatja működését: ebben a nehéz időszakban is számíthatnak ránk. Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, és számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére.

Ezek értelmében, jelenleg:

A közfinanszírozott Affidea-központok – Budapesten: Szent Margit Kórház, Honvédkórház II. Telephely (korábbi MÁV-kórház), Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, Nyírő Gyula Kórház, Győrben: Petz Aladár Kórház, és Szegeden: SZTE-SZGYAKK – változatlan nyitvatartással és ügyeleti renddel végzik a járó- és fekvőbetegek képalkotó vizsgálatait.

Új vizsgálati időpontot csak azoknak a pácienseknek adunk ki, akiknek a vizsgálata sürgős, és a járványügyi helyzet ellenére nem halasztható.
Privát központjaink az alábbi működési rend szerint üzemelnek:

A járványhelyzet miatt privát képalkotó diagnosztikai vizsgálatainkra pácienseink csak meglévő szakorvosi beutalóval foglalhatnak időpontot, call centerünk (1) 803-6464-es telefonszámán. (1-es menüpont)

Beutaló nélkül képalkotó diagnosztikai vizsgálatot, illetve privát szakorvosi vizsgálatot pácienseink jelenleg kizárólag Teledoktor szolgáltatásunkon keresztül, belgyógyász vagy radiológus kollégánk szakvéleménye alapján foglalhatnak, ugyancsak call centerünk (1) 803-6464-es telefonszámán (3-as menüpont).

A szakorvosi beutalóval vagy a Teledoktoron keresztül foglalható privát szolgáltatásaink a következők:

Affidea Váci Greens Egészségközpont (1138 Budapest, Föveny u. 4–6.)
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 8:00–16:00
Képalkotó diagnosztikai vizsgálatok szakorvosi beutalóval vagy Teledoktor szolgálatatásunkon keresztül: röntgen, ultrahang, mammográfia, MR- és CT-vizsgálat.
Szakrendelések Teledoktor szolgálatatáson keresztül: belgyógyászat, kardiológia, ortopédia / reumatológia, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, urológia, laboratóriumi vizsgálatok.

Affidea Bank Center Egészségközpont (1054 Budapest, Szabadság tér 7.)
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig, 8:00–16:00
COVID-19 ellenanyag szűrés

Affidea Győr
Telefonos egyeztetés alapján
Igénybe vehető képalkotó diagnosztikai vizsgálat: CT, MR és mammográfia

Affidea Szeged
Telefonos egyeztetés alapján
Igénybe vehető képalkotó diagnosztikai vizsgálat: CT és MR vizsgálatok

Az Affidea Mammut Egészségközpontunk és az Affidea For Men Férfiegészség-központunk további döntésig zárva tart. A korábban itt elérhető szolgáltatásokat a működő központjainkba csoportosítottuk át.

***

Fontos biztonsági információk az előjegyzett vizsgálatokhoz

 

Közös érdekünk a biztonság!

Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását ott, ahol a vizsgálatot előjegyezték, vagy privát vizsgálat esetén call centerünk (1) 803-6464-es telefonszámán.

Légúti megbetegedés (köhögés vagy légszomj) és / vagy lázas állapot esetén– pácienseink és dolgozóink biztonsága érdekében – privát központjainkban nem végzünk vizsgálatot a veszélyhelyzet ideje alatt.

 

Vizsgálat előtt

 

• Minden előjegyzett (közfinanszírozott és privát) páciensünket a vizsgálatot megelőző napon telefonon felhívjuk, hogy a WHO, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ által összeállított kérdőív alapján felmérjük nála a koronavírus-fertőzés kockázatát. Ha ez alapján felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor erről tájékoztatjuk, és megkérjük, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot háziorvosával telefonon.

Ilyen esetben az aktuális vizsgálati előjegyzést töröljük, és igazolt vírusmentessége esetén, vagy a teljes panaszmentességét követő 14. naptól várjuk a hívását új időpont egyeztetésére.

A kérdőíves felmérést központunkba érkezésekor, a bejáratnál ismételten elvégezzük.

 

Fontos!

 

• Privát központjaink jelenleg külföldről hazaérkező pácienseket csak a visszatérésüket követő 14. nap után fogadják – állampolgárságuktól függetlenül.
• Az Affidea központjainak közös területeire (várókba) kizárólag a vizsgálatra érkező páciensek léphetnek be, tehát kísérőik és családtagjaik nem.
Indokolt esetben (például kiskorú, fogyatékkal élő páciens vizsgálatakor) központjaink továbbra is belépést biztosítanak a segítő kísérőnek, illetve kollégáink átvállalják az ebből adódó többletfeladatokat.

A járvány idején központjainkban speciális fertőtlenítési szabályok bevezetésével fokozottan figyelünk a teljes körű higiéniára.
Az Affidea központjainak bejáratánál és a várókban kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező. A váróban ugyancsak javasoljuk az arcmaszk viselését.

Nagyon köszönjük megértését, támogatását és együttműködését.

Számíthat ránk, és mi is számítunk Önre.

 

Tisztelettel:
Leitner György
Vezérigazgató
Affidea Magyarország Kft.

 

További információk:
affidea.hu
koronavirus.gov.hu

 


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!