Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2015-09-22MR-vizsgálatok már a Mammut II.-ben is

Gyors, pontos végtag diagnosztika a megújult Diagnoscan Magyarország központban

2015 augusztusában Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, a Diagnoscan Magyarország felújította, kibővítette a Mammut II.-ben található privát központját.

Végtagi MR-vizsgálat
A Diagnoscan Magyarország 2011-ben elsőként telepített CT-berendezést nem kórházi környezetbe, a Mammut II. negyedik emeletére. A központ azóta is nagy népszerűségnek örvend, hiszen a privát ellátásra évről évre nő az igény. Az elmúlt hónap során a központ átalakult, megszépült és a szolgáltatások köre is kibővült.

A CT-, ultrahang-, röntgen-, mammográfiás vizsgálat, valamint a csontsűrűségmérés mellett immáron végtagi MR-vizsgálatok is elérhetők a központban. A telepített O-SCAN 0.3T berendezés egy nyitott MR, ami egyedi, ergonomikus kialakítású, harmadik generációs, kompakt, végtagok MR-vizsgálatára alkalmas vizsgáló készülék. Kialakításánál fogva maximális komfortot biztosít a páciensnek és alkalmas klausztrofóbiás betegek vizsgálatára is.

„Sokan félnek az MR-vizsgálattól, mivel a páciensnek egy viszonylag szűk térben, mozdulatlanul kell feküdnie a vizsgálat alatt, ami egyesekben bezártság érzetet kelthet. A Mammut központunkba telepített berendezés ezzel szemben nyitott, így a klausztrofóbiás páciensek számára az itt elvégezhető végtagi és ízületi vizsgálatok nem jelentenek lelki megterhelést, ugyanis csak a vizsgált végtagot kell a berendezésbe helyezni.” – mondta dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezető orvosigazgatója. „Az ízületi fájdalmak, sport-, porc-, szalag-, csontsérülések, ízületi tok szövetsérülések, artritis, reuma, valamint a köszvény felderítése a berendezéssel gyorsan és pontosan elvégezhető, így nagy segítséget jelent az ortopéd-, reumatológus- és sportorvosok számára. Kiválóan vizsgálhatók vele a végtagok és az ízületek, elsősorban a térd, lábszár, boka, lábfej, csukló, alkar, könyök és kéz régiók.” – hangsúlyozza a főorvosnő.

Leitner György, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mammut II. központunk szolgáltatási köre kibővülhetett, így most már az MR-vizsgálat itt is elérhető térítéses ellátást igénylő pácienseink számára. Az elmúlt években az a tapasztalatunk, hogy az egészségügyben nagymértékben nő a kereslet a térítéses vizsgálatok iránt, így a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok iránt is. Érezzük ezt az elvárást pácienseink részéről is. És amellett, hogy a közfinanszírozott ellátásban végzett vizsgálatok továbbra is kiemelt fontosságúak, egyre nagyobb teret tervezünk engedni a privát vizsgálatoknak.”

Az MR-vizsgálatok Diagnoscan Magyarország Mammut II. központjában 2015. szeptember 21-től elérhetők.