Az egészségtudatos életmód a gyerekkorban kezdődik

By 2015 május 14, csütörtökHírek

A kedves doktor néni és doktor bácsi, a „mindent látó” ultrahang és a fura zselé, avagy az egészséges életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni!

A Diagnoscan Magyarország nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, aminek egyik legfontosabb eszköze a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel. A szűrővizsgálatok az egészségtudatos életmód egyik alapját jelentik. Az egészségtudatos életmódra nevelést pedig nem lehet elég korán kezdeni.

Ennek tükrében indítottuk útjára azt az izgalmas, egészségmegőrzést és prevenciót népszerűsítő programot, melynek keretében számos óvodai és iskolás csoport látogathatott el a Diagnoscan Magyarország több központjába Szegeden és Budapesten is. Legutóbbi alkalommal a Bank Center irodaházban található központunkba invitáltuk meg a kisiskolásokat, akiknek játékos formában mutattuk meg az MR-berendezést, az ultrahangot és a röntgen berendezésünket, amelyek segítségével bekukkantunk a test belsejébe. Megmutattuk, mi mindent lehet látni ezekkel a hasznos eszközökkel, és beszélgettünk arról, miért is fontos, hogy ilyen vizsgálatokat végezzünk.

Programunk célja, hogy:

  • A fehér köpeny és a kórházi környezet láttán ne legyenek félelmeik a gyerekeknek.
  • Szerezzenek pozitív élményeket az egészségügyi vizsgálatokról.
  • Már gyerekkorban tudjanak arról, hogy az egészséges és hosszú élethez az is hozzá tartozik, hogy akkor is elmegyünk a doktor bácsihoz, ha nem vagyunk betegek.
  • Lássák, hogy ezek a vizsgálatok egyáltalán nem járnak fájdalommal, „legrosszabb” esetben is csak kellemetlenek.
  • Megismerjék, hogy a modern technika, hogyan szolgálja az egészségünket.
  • Felhívjuk a figyelmet a betegségmegelőzés fontosságára, az ő tudásuknak megfelelő szinten.
  • Segítsük őket abban, hogy egészséges és egészségtudatos felnőttekké váljanak.

A látogatásokon részt vett gyerekek ma már tudják, nem kell félniük a képalkotó vizsgálatoktól, mert egyáltalán nem fájdalmasak. Azt is megtanulták, hogy ha valamikor az életük során el kell majd jönniük ilyen vizsgálatra, az azért történik, hogy minél hamarabb fény derüljön panaszuk okára.

A gyerekek csacsogtak, kérdeztek, meséltek a saját élményeikről. Láthatóan feloldódtak és jól érezték magukat. A nap végén sok élménnyel térhettetek haza és mesélhették el mindenkinek: ezektől a vizsgálatoktól egyáltalán nem kell félni. Bízunk abban, ha ezek a gyerekek felnőnek, egészségtudatos felnőttekké válnak, és jó, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzájárulhattunk.

A Diagnoscan Magyarország a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként kiemelten fontosnak tartja, hogy minden korosztály számára segítsen az egészségtudatos életmód kialakításában, valamint a betegségek megelőzésében. Ezt szem előtt tartva további óvodák és iskolák bevonásával a programot a jövőben is folytatni fogjuk.


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!