Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2013-12-12Nagy siker volt az MR vizsgálatok éjszakája

„Szakszerű csapat áll mindenki rendelkezésére”

Nagy siker volt az MR vizsgálatok éjszakája

2013. november 9-én és 16-án a Diagnoscan Magyarország soron kívüli MR vizsgálatokkal rövidítette a hazai várólistákat. A kezdeményezés országszerte öt központot érintett, és kiemelkedő sikernek örvendett.

A Diagnoscan Magyarország az MR vizsgálatok éjszakáján közel 250 hellyel csökkentette az MR várólistát. Dr. Kardos Lilla vezérigazgató elmondta: „Minden hónapban átlagosan 10 százalékkal több vizsgálatot végzünk el, mint amennyit az Országos Egészségügyi Pénztár a teljesítmény volumen-korlát keretében finanszíroz, és ez a 10% többletteljesítés csaknem térítésmentes ellátást jelent a részünkről.” Az öt helyszínen, Szegeden, Győrött, Debrecenben, a budapesti Honvédkórházban és a Péterfy Sándor utcai Kórházban az első ötven jelentkezőt, azaz összesen 250 beteget soron kívül vizsgáltak meg.

A vizsgálatokra azok a páciensek jelentkezhettek, akik a szolgáltatónál beutalóval voltak előjegyezve, és időpontot november 16-át követően kaptak: „október közepén kértem és kaptam időpontot, de csak január végére” – mesélték az MR vizsgálatok éjszakáján résztvevők. A megkérdezett páciensek nagy része az internetes hirdetések, cikkek segítségével talált rá az MR vizsgálatok éjszakájára, és mindannyian pozitív élményként hivatkoznak a kezdeményezésre. Volt, aki kifejezetten örült a soron kívüli vizsgálatnak: „háromhavonta kell kontrollra járnom, így ez az alkalom igencsak megkönnyítette az életemet.” – mesélte munkatársunknak.

A megkérdezésekből kiderült, hogy a Diagnoscan Magyarország fő előnye, hogy „szakszerű csapat áll mindenki rendelkezésére, nem kell várakozni, hiszen szervezett és koordinált az egész rendszer, kedves munkatársakkal” – mondta az egyik vizsgált páciens, aki egy budapesti helyszínen vett részt a kezdeményezésben. Volt olyan is, aki sorstársaihoz hasonlóan októberben kapott időpontot januárra: „Nagyon jó volt, hogy megszervezték az MR vizsgálatok éjszakáját, hihetetlenül pozitív élmény volt. Úgy érzem, teljesen korrekt volt a kiszolgálás, végre azt tapasztalhattam, hogy Európában vagyunk, minden úgy megy, ahogy mennie kell.

A pácienseket arról is megkérdeztük, hogy általánosságban mi a véleményük a Diagnoscan Magyarországról mint szolgáltató, és összességében egy nagyon pozitív képet kaptunk: „a rendszeres kivizsgálások miatt gyakran kell MR vizsgálatra járnom, és relatíve nagyon szeretek ide jönni, hiszen a dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek, ráadásul számos más osztállyal és rendeléssel szemben itt a betegek behívása pontosan történik, nincsenek kifejezett fennakadások” – mesélte az egyik hölgy. Egy másik páciens az MR vizsgálatok éjszakáján volt először a Diagnoscan Magyarországnál: „ez volt az első alkalom, de ez alapján csak jókat tudok mondani”.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés tehát nagy siker volt nem csupán a páciensek számára, akik ezáltal előbb elvégeztethették a diagnosztikai vizsgálatokat, hanem az egész országban.