Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2013-10-30Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidíti a várólistákat a Diagnoscan Magyarország

2013. október 29. – Jelenleg akár több hónapig is várniuk kell a betegeknek az MR vizsgálatra. Ezt a súlyos problémát enyhítheti, hogy országszerte öt központjában végez el soron kívüli MR vizsgálatokat november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika). A képalkotó diagnosztikával foglalkozó egészségügyi szolgáltató a kezdeményezésnek köszönhetően 250 hellyel csökkenti az MR várólistákat.

A korábban Euromedic Diagnosztika néven működő, Magyarországról indult, de mára már nemzetközivé nőtt egészségügyi szolgáltató idén húsz éve nyitotta meg első vidéki diagnosztikai központját Szegeden. A képalkotó diagnosztikai vizsgálatok (így az MR-, CT-, ultrahang, röntgen, csontsűrűség, mammográfia, angiográfiai vizsgálatok és izotóp diagnosztikai vizsgálatok) területén európai piacvezető társaság az évforduló alkalmából név- és stratégiaváltásról döntött: a Euromedic Diagnosztika mostantól a Diagnoscan Magyarország nevet viseli, és fokozott figyelmet kíván fordítani a helyi sajátosságokhoz igazodó, a magyar páciensek igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatások kialakítására. „Nemzetközi hátterű vállalatként is elsősorban Magyarországra, annak egyedi adottságaira, illetve a magyar emberekre kívánunk koncentrálni, legyen szó akár az állami intézményekkel kialakított együttműködéseinkről, akár magán-egészségügyi szolgáltatásainkról” – hangsúlyozta a névváltás kapcsán Dr. Kardos Lilla, a társaság vezérigazgatója.

Magyarországon a röntgen kivételével valamennyi képalkotó vizsgálatra vannak rövidebb-hosszabb várólisták. A szolgáltató központjainak adatai alapján a diagnosztikai vizsgálatok közül MR vizsgálatra adott esetben akár 86 napot, CT vizsgálatra 66 napot, UH vizsgálatra esetenként 60 napot, de még csontsűrűség vizsgálatra is 20 napot kellett várni. „Ugyan a fekvőbetegek és a sürgős esetek azonnali ellátást kapnak, a többi páciens számára is rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb pontos diagnózist kaphassanak, és ez alapján tovább haladhasson a kezelésük. Ezért minden hónapban átlagosan 10 százalékkal több vizsgálatot végzünk el, mint amennyit az Országos Egészségügyi Pénztár a teljesítmény volumen-korlát keretében finanszíroz, és ez a 10% többletteljesítés csaknem térítésmentes ellátást jelent a részünkről.” – mondta dr. Kardos Lilla.

A várakozási idő a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok közül az MR-vizsgálatok esetén a leghosszabb, ezekre akár hónapokig is várni kell. Ezért a Diagnoscan Magyarország vezetése úgy döntött, hogy egy rendkívüli, országos vizsgálatsorozat elvégzésével, az „MR-vizsgálatok éjszakáján”, lehetőségeihez mérten csökkenti az MR vizsgálatokra várakozók számát. Az ajánlat keretében öt helyszínen, Szegeden, Győrött, Debrecenben, a budapesti Honvédkórházban és a Péterfy Sándor utcai Kórházban az első ötven jelentkezőt, azaz összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen vizsgálnak meg november 9-én és 16-án éjszaka. A felhívás az MR vizsgálatokra november 16-át követően a szolgáltatónál beutalóval előjegyzett betegekre vonatkozik. Mivel az egészségügyi szolgáltató vizsgálati modalitásai jelenleg is teljes kihasználtsággal működnek, a 250 embert érintő vizsgálatot éjszakai műszakban végzik el. Ennek ellenére a várakozások szerint a helyek nagyon gyorsan be fognak telni.

Az érintettek jelentkezését a Diagnoscan Magyarország az alábbi elérhetőségeken várja:

Budapest – Péterfy Sándor utcai Kórház: 06-30-941-79-69
Budapest – MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház): 06-30-944-68-60
Debrecen: 06-30-944-69-20
Győr: 06-30-944-68-55
Szeged: 06-30-944-69-50

A Diagnoscan Magyarországról

A Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) Budapestről indult, ma pedig már az Európa 15 országában működő nemzetközi cégcsoport, az affidea tagja. Az elmúlt huszonkét évben a vállalat 13,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon különböző fejlesztésekbe, a szolgáltatások bővítésébe. Jelenleg a társaság 11 diagnosztikai központot működtet országszerte, összesen 450 munkatársa van. Szolgáltatásai a képalkotó diagnosztikai, azaz a radiológiai és izotóp diagnosztikai vizsgálatokra terjednek ki. Az elvégzett vizsgálatok megközelítőleg 95 százalékára az állami egészségügyi ellátás keretében kerül sor.