A radiológia nemzetközi napja

By 2012 október 30, keddHírek

plakat2012. november 8-án a Magyar Radiológusok Társasága a Nemzetközi Radiológiai Naphoz kapcsolódóan megemlékezést tart a röntgensugár felfedezése alkalmából, melyhez a Diagnoscan Magyarország is csatlakozott.

A rendezvény fő célkitűzése a közvélemény figyelmének felhívása a radiológiai tevékenységre, a szűrés jelentőségére.

Kiemelt téma az onkológiai ellátás, amiben a radiológiának kulcsfontosságú szerepe van. A terület különösen hangsúlyos, hiszen a daganatos betegségek a halálozásban a második helyet foglalják el, és hazánkban sajnos emelkedő tendencia érvényesül. A daganatok korai felismerése nagyban hozzájárul az eredményes terápiához.

Emellett fontos szerepe van a radiológiának az általános prevenció, a szűrés terén is: a betegségek korai felismerése alapvető fontossággal bír a megfelelő, hatékony terápia sikerében.

Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a magyarországi sikeres emlőszűrés a rendezvénnyel egyidőben 10 éves múltra tekint vissza.

November 8-án, az eseményhez kapcsolódóan a Diagnoscan Magyarország betekintést enged a nagyközönség számára a képalkotó diagnosztika működésébe, és országszerte 5 központjában nyílt napot szervez.

A Diagnoscan Magyarország nagyon sok szeretettel várja a téma iránt érdeklődőket, magánszemélyeket és a sajtó munkatársait egyaránt 2012. november 8-án az alábbi központokban:

VárosTelephelyIdőpontMegtekinthető modalitás
GyőrVasvári P. utca 2.15:00-16:00CT, MR, mammográfia
SzegedÚjklinika magasföldszint Semmelweis u. 6.14:30-15:30CT, MR, UH, röntgen, csontsűrűség
DebrecenAuguszta Klinika, Móricz Zs. krt. 22.15:00-16:00CT, röntgen, UH, angiográfia
Budapest Péterfy Sándor Utcai Kórház, VII. ker. Péterfy S. utca 8-20.15:00-16:00CT, röntgen, mammográfia, UH
BudapestMammut II. 4. emelet II. ker. Lövőház utca 2-6.15:00-16:00CT, mammográfia, UH, röntgen, csontsűrűség mérés