Időpontfoglalás
Ügyfélszolgálat +36 1 803 6464

2012-09-16Igazából nem is fáj annyira… Az időben elvégzett szűrővizsgálat életet menthet.

mammografiaSokan nem gondolnak egészségük és testük karbantartására, amíg baj nem történik a környezetükben. Pedig szűrővizsgálatokkal aktívan tehetünk egészségünk megőrzéséért és még idejében kiszűrhetőek a komolyabb betegségek!
Sajnos bármennyire is igyekszünk egészséges életet élni, tőlünk független okokból (genetika, környezeti hatások, stressz) számos betegség kialakulása fenyegethet életünk során. Ezek közül több esetben a leghatékonyabb és legolcsóbb “kezelési” mód a megelőzés: sok szenvedést, időt és pénzt takaríthatunk meg (munkából való kiesés, drága, hosszan tartó kezelések), ha mi magunk is aktívan teszünk azért, hogy az esetlegesen kialakult, de még tüneteket nem feltétlenül okozó betegségeket szűrő- vizsgálatokkal felderítsük. A leggyakoribb és legsúlyosabb, nőket érintő betegségek (pl. mellrák, csontritkulás, pajzsmirigyproblémák) szűrővizsgálatokkal korai stádiumban felismerhetők, és hatékonyan kezelhetők!
oszikampanyy

Napjainkban már nem csak az idősebb korosztálynak ajánlott a szűrés, ugyanis egyre több betegségnél tapasztalható, hogy a fiatalabb életkor felé tolódik a megjelenése. A méhnyakrák szűrése például már a húszas éveinktől fontos, emlőrákszűrés pedig akár 35-40 éves kortól is indokolt lehet. A szűrővizsgálatok nem csak a korai felismerésben segítenek, másik előnyük, hogy ha nem található eltérés, az megnyugvást ad számunkra, és csökkentheti szorongásainkat, betegségektől való félelmeinket.