affidea – nemzetközi hírek

By 2012 február 21, keddHírek

Betegfelmérés

Az affidea stratégiájának egyik kulcsfontosságú eleme, hogy meggyőződjön arról, hogy ügyfelei a lehető legjobb tapasztalatokkal bírnak. Annak érdekében, hogy a páciensek igényeit a lehető legjobban megismerjük, folyamatos betegelégedettségi felmérést végzünk iPad készülék segítségével. Az új felmérést Európa szerte 25 központunkban vezettük be, és eddig összesen 5,780 affidea páciens töltötte ki. Az eredményekből kiderül, hogy pácienseink 85%-a egy 1-7-ig terjedő skálán központjainkat 6-os vagy 7-es osztályzattal értékelte, míg pácienseink 99%-a ajánlana minket másoknak. A válaszadók 67%-a jobbnak, további 35%-a megközelítőleg ugyanolyan színvonalúnak ítélte központjainkat, mint versenytársainkét.

affidea Románia

Októbertől decemberig a affidea Románia két igen jelentős kampányt bonyolított le.  Az első kampány a gerincbetegségek megelőzését célozta, és a 9-13 éves korosztály  gerincbetegségeinek diagnosztizálására összpontosított. A kampány a helyi hatóságok valamint a Nemzeti Oktatási Minisztérium teljes együttműködésével valósult meg. A cél az volt, hogy mind a szülőkben, mind a tanárokban, mind a háziorvosokban tudatosuljon azt a tény, hogy amennyiben nem ismerik fel időben, úgy igen magas a gyermekkori  gerincbetegségek, illetve az ezzel a betegséggel együtt járó egyéb potenciális veszélyek aránya.

A kampány során az affidea Arad vizsgálati és diagnosztikai célokra helyiségek,  berendezések és szakorvosok formájában teljes körű támogatást nyújtott. A kampány sikerének köszönhetően az affidea Románia azt tervezi, hogy további három helyszínre: Bukarest-Fundeni, Constanta, illetve Petrosani is kiterjeszti kampányát.

A második kampány 2011. november 1-től 30-ig zajlott, és a tüdőrák megelőzésére hívta fel a figyelmet. Ez a kampány a Román Rákellenes Ligával és a Roche Romániával közösen valósult meg. A kampány szlogenje: „Lélegezz mélyet és gondolkodj óvatosan!”. A  kampány az emberek oktatására épült, hogy tájékoztassa őket a tüdőrák veszélyeiről, valamint arról, hogy a tüdőrák időben felismerve, a korai szakaszban diagnosztizálva gyógyítható.

A kampány célja az volt, hogy rámutasson egyrészt a szűrés fontosságára, másrészt a diagnosztikai vizsgálatoknak a rák időben történő felismerésében játszott jelentős szerepére. A kampány alatt az affidea Románia négy központjában több mint 600 ingyenes tüdőröntgen felvételt készítettek.

2011. december 1-én az affidea Románia új hűségprogramot indított el. A program célja az affidea Románia márkaismertségének növelése valamint az affidea Románia és páciensei közötti tartós kapcsolat kialakítása. A páciensek úgy tudnak csatlakozni a programhoz, ha rögzített feltételek mellett igénybe veszik az affidea meghatározott számú szolgáltatását. A programban résztvevők részére különlegesen kedvező árakat és kiváltságos foglalási időpontokat kínál a cég, valamint a csatlakozók egyúttal feliratkoznak a Euromedic Románia időszakosan megjelenő hírlevelére is.  A kampány lényeges célja a  helyi egészségügyi piacon, hogy támogassa a jelenlegi Állami Társadalombiztosítási Rendszer Privát Társadalombiztosítási Rendszerré történő átalakulását, melynek végső időpontja 2013. A kampány segítheti a közgondolkodás formálását, miszerint a jelen állapotból -„Majd konzultálok orvosommal, ha az tényleg szükséges” kiindulva a cél – „A megelőzés olcsóbb és sikeresebb is, mint a kezelés”. Az egész programot erőteljes  reklámkampány kíséri.

affidea Lengyelország

Szeptember 24-én az affidea megnyitotta negyedik Rákkezelő Központját a  lengyelországi Kozalinban. A legkorszerűbb orvosi technológiával felszerelt központban két megavoltos lineáris gyorsítót, egy 40-szeletes CT berendezést és egy HDR berendezéses brychyterápiát is üzembe helyeztek. Valamennyi berendezést a Siemens Medical Systems szállította.

Az új központ évente mintegy 3.000 rákbeteg vizsgálatának elvégzésére is képes. A vállalat szakemberei olyan multimodális terápián dolgoznak, melyet az ideális terápiákkal kombinálva alkalmazhatnak. A létesítményeket úgy tervezték, hogy úgy nyújtsanak diagnosztikai, kezelési és támogatási szolgáltatásokat a rákbetegségben szenvedők számára, hogy azok közben a lehető legteljesebb értékű életet élhessék.

Diagnoscan Magyarország – affidea csoport

1991 őszén Budapesten nyitotta meg kapuit a Diagnsocan első diagnosztikai központja. A 20 éves jubileumot egy zártkörű vacsorával ünnepelték meg a központ dolgozóinak,  valamint a magyar és a nemzetközi menedzsmentnek a részvételével.

Megújult az affidea Magyarország weblapja (www.diagnoscan.hu). Az új weblap tervezésénél elsődleges szempontok voltak a felhasználóbarát menürendszer, a minden célcsoport számára informatív tartalom és az interaktivitás.  Az új weblap nagyon jól szerepel a magyar piacon a keresők találati listáján, továbbá folyamatosan nő a weblapon keresztül érkező privát betegforgalom.

A Diagnoscan Magyarország képregény-sorozatot indított gyermekek számára, egyes modalitások bemutatására. Egyelőre az ultrahangról, a röntgenről és az MR-vizsgálatról szóló három képregény készült el, amely megtekinthető az alábbi linkre kattintva: Diagnoscan képregények.

A Diagnoscan Magyarország novemberben két új digitális mammográfiás készüléket állított üzembe a szegedi Diagnoscan Magyarország diagnosztikai központban.

affidea Bosznia-Hercegovina

Október 27-én és 28-án az affidea Bosznia sikeres orvos konferenciát rendezett, amely a „Sugárkezelés a rosszindulatú betegségek kezelésében: célok és jelentések” címet viselte. Az eseményen közel százötvenen vettek rész, többek között a lengyel és a bosnyák affidea szakemberei, valamint sokan érkeztek más bosznia-hercegovinai, horvát, szerb, montenegrói, román, német, osztrák és brit terápiás központokból és  intézményekből.

A konferencia elsődleges célja az volt, hogy rávilágítson a sugárkezelés onkológiai betegek kezelésében játszott elsődleges szerepére, valamint arra, hogy hogyan lehet a sugárkezelést akár önállóan, akár más kezelési módszerekkel kombinálva alkalmazni. A konferencián a hangsúly az IMRT-n (intenzitás modulált sugárkezelés) volt, mely a modern sugárkezelés során világszerte széles körben alkalmazott rendkívül fejlett technológia.

A konferencián bemutatásra került a Banja Luka-i affidea CTC első, 2011  szeptemberében sikeresen lezajló IMRT kezelése. A szeminárium összes résztvevője részt vehetett egy látogatáson az affidea Bosznia központjába.

Az IMRT bemutatkozása az affideát Európa legfejlettebb sugárterápiás központjai közé emelte. A konferencia sikere arra ösztönözte a bosnyák affideát, hogy folyamatosan újabb onkológiai kezelések, technikák kidolgozásán munkálkodjon, annak érdekében, hogy javuljanak a rákkezelési eljárásokat Európában.

A következő konferenciát 2013-ra tervezik, mely ezt követően minden második évben  kerülne megrendezésre.

affidea Írország

Az affidea Írország 2011. szeptemberében nyitotta meg Kilkenny központját, ezzel tovább erősítette jelenlétét az országban. Az affidea Kilkenny Írország dél-keleti régiójában nyújt gyors elérhetőséget az orvos-diagnosztikai létesítményekhez és az  egészségügyi alapellátáshoz.

Az új központ hozzájárul az affidea Írország azon céljának megvalósításához, mely lényege, hogy országszerte közelebb hozza a közösségekhez a diagnosztikai lehetőségeket és biztosítsa a lakosság számára az MRI szolgáltatás egy órán belüli elérhetőségét.

Az affidea Kilkenny központot 2011. november 18-án, pénteken nyitotta meg a Környezetvédelmi- Társadalmi és Helyi Kormányzati miniszter, Phil Hogan Úr.  Az affidea Kilkenny ezzel csatlakozott a Dublinban és Cork városában már működő másik négy diagnosztikai központhoz: affidea Charlemont (Dublin város), affidea Dundrum (Dél-Dublin), affidea Northwood (Santry, Észak-Dublin) valamint affidea Cork (Cork városközpont). A cég MRI szolgáltatásokat kínál továbbá a Sligo Általános Kórházban és a Független Ulsteri Klinikán, Belfastban.

affidea Bulgária

Októberben az affidea új multimodális központot nyitott Szófiában, amelyben a következő készülékek lettek üzembe helyezve: mammográfia, CT, röntgen, és ultrahang. Az új központ orvosi és egészségügyi tanácsadást, mammográfiai-, nőgyógyászati-, ortopédiai- valamint dermatológiai vizsgálatok elvégzését, sebészeti és belgyógyászati szakorvosi tanácsadást kínál páciensei részére. A központ egyedülálló orvosi létesítményként működik Szófia városközpontjában, ahol a betegeknek lehetőségük van teljes körű képalkotó diagnosztikai vizsgálatok, szakorvossal való konzultáció, és klinikai laboratóriumi vizsgálatok igénybevételére egyaránt. Az új központ megállapodást kötött a Nemzeti Egészségügyi Alappal és számos Magán Egészségbiztosítási Pénztárral.

Ez a harmadik affidea létesítmény, amely Szófiában nyílt, ezzel összesen 5 központ működik Bulgária-szerte: Szófián túl további egy Plevenben, egy pedig Sztara Zagórában.

Az affidea kiterjeszti jelenlétét Törökországban

Az istanbuli Unimed felvásárlásával az affidea kiterjesztette szolgáltatásait Törökországban.  Az Unimedet az általános sebészeti szakorvos, Dr. Ergün Özgüç valamint Dr. Sungur Çıvga hozta létre. 1990-ben Dr. Özgüç és Dr. Çıvga ugyanazon helyen fogadták betegeiket az isztamuli Bağdat Avenue-n. Hat év irigylésre méltó szakmai tevékenységet követően megalapították az Unimedet, hogy még versenyképesebb szolgáltatásokat nyújthassanak betegeiknek: az egyalkalmas kezeléstől kezdve a belgyógyászati és sebészeti beavatkozáson keresztül az akupunktúráig, a nőgyógyászattól az urológián keresztül a gyermekgyógyászatig. Minden szolgáltatást ultrahang és laboratóriumi szolgáltatásokkal támogatták.

A csapathoz rekordidő alatt csatlakoztak szakorvosok a legkülönbözőbb szakterületekről. A technológiai infrastruktúra fokozatos bővülése és fejlődése lehetővé tette az Unimed ugrásszerű fejlődését. Ezzel arányosan az Unimednek fizikai értelemben is bővítenie kellett területét, melyet kiegészítő épületekkel és az Unimed jelenlegi épületegyüttesének  átalakításával ért el.

Az Unimed hírneve gyorsan nőtt, és a szerződéses intézeteknek és a magán  egészségpénztáraknak köszönhetően 1993-1994-re egyre inkább egy nagyvállalati arculat képe bontakozott ki. A cég figyelemreméltó sikereket ért el a 2002-ben megnyitott melldiagnosztikai központjával.

affidea Horvátország

Az affidea Horvátország szintén terjeszkedik, 2011. decemberében nyitotta meg legújabb központját Cavka városában.

affidea Csehország

Az affidea Cseh Köztársaság egy új VIP klubot alapított partnerei és együttműködő orvosai számára. A klub tagjait érdekes társadalmi eseményekre, kiállításokra, kulturális rendezvényekre és kulináris estékre hívja.  A rendezvények részletes felsorolását a www.euromedic-cr.cz honlapon érhetők el.


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!