A CT viszi a pálmát – 3 hónap tapasztalatai

By 2011 október 3, hétfőSajtóközlemények

A budapesti Mammutban nemrégiben megnyitott Diagnoscan Magyarország Központban jártunk, Bács Éva orvosigazgatóval az elmúlt hónapok tapasztalatairól beszélgettünk

Igazgató asszony, az éppen most vizsgált páciens milyen problémával fordult hozzátok?

Jelenleg egy angol állampolgárságú, régen operált emlőtumoros beteg van itt, akinek a sokadik évi staging vizsgálata zajlik.

Lehet tudni, ez a beteg honnan szerzett tudomást a Diagnosztikai Központ működéséről?

Valaki ajánlott bennünket neki. Ezt onnan tudjuk, hogy a kitöltendő űrlapon van egy kérdés, amely arra vonatkozik, honnan szereztek rólunk tudomást.

Mi a marketing stratégiátok?

Reménykedünk benne, hogy egyrészt szájról-szájra megy majd a hírünk, másrészt bízunk a saját marketing-részlegünkben. Az ő tevékenységük folytán az elmúlt hónapban nagy intenzitással jutottak információhoz a második kerület lakosai, sőt, ha jól tudom, a tizenkettedik és az első kerületi lakosok is kaptak a szóróanyagainkból. Statisztikát szeretnénk készíteni abból, hogy milyen hatékonysága van az általunk szervezett ismertető akcióknak, a szórólapoknak, kerületi újságnak, illetve a Mammutban lévő hirdetési felületnek.

Hogyan alakult a betegszámotok a nemrégiben lezajlott nyitás óta?

A havi statisztikák átnézése után, úgy néz ki, hogy a júliusban és augusztusban mért teljesítményünkben száz százalékos az emelkedés a betegszámban. Ez jó irány, persze az üzleti eredmény ezt nem teljes mértékben tükrözi. Pácienseink ugyanis nem feltétlenül csak a drágább vizsgálatainkat keresik. Ez nem baj, hiszen öt fajta modalitással állunk rendelkezésre, és akkor vagyunk boldogok, ha mindegyik modalitást igénybe veszik.

Melyik modalitás iránt van a legnagyobb kereslet?

Úgy tűnik, hogy a CT viszi a pálmát. Érdekes, hogy nem a koponya, illetve a natív mellkas CT-vizsgálatok a legnépszerűbbek, amelyekre mi a leginkább számítottunk, hanem a mellkas-, has-kismedencei vizsgálatok, illetve a daganatos betegségek követésére való általános vizsgálataink. A virtuális kolonoszkópia iránt is nagy az érdeklődés. A daganatos páciensek kísérő vizsgálatainak emelkedése nálunk egyértelműen azt jelzi számomra, hogy pillanatnyilag az állami egészségügyben erre kevés a kapacitás.

Orvosi beutaló szükséges hozzátok?

Azok a páciensek, akik a várakozási időt akarják maguknak megspórolni az állami egészségügyben, szabályos orvosi beutalóval érkeznek hozzánk. Akik különböző szűrővizsgálatokon szeretnének részt venni, saját ötlettől vezérelve, azoknak azt tanácsoljuk, hogy vigyék el az űrlapunkat, beszéljék meg a kezelőorvosukkal milyen típusú vizsgálatot tartanak a legmegfelelőbbnek. Természetesen a megbeszélésre mi is rendelkezésre állunk.

Befogadta már az OEP a nálatok végzett vizsgálatokat?

Pillanatnyilag önköltséges kategóriába tartozik valamennyi általunk biztosított ellátás. Terveinkben az szerepelt, hogy cégünk budapesti, más telephelyekhez kötött OEP kapacitásának egy részét erre a telephelyünkre csoportosítsuk át, ami lehetőséget teremtene CT vizsgálatok igénybevételére közfinanszírozás keretében is. . Az elmúlt hónapokban ezt még nem tudtuk tető alá hozni, de bízunk benne, hogy hamarosan ezt is sikerül majd elérni.

Milyennek érzed az itteni általános közérzetet?

Úgy látom, hogy mind a betegek, mind az egészséges, szűrővizsgálatra érkező páciensek nagy örömmel fogadják a miliőt, amit a cég biztosított. A páciensek egyértelműen élvezik a kellemes, kórházra nem emlékeztető környezetet, a színvilágot, a velük való foglalkozást. Itt senkinek sem szorul össze a gyomra, ha belép.

Forrás: radiologia.hu


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!