Nem marad büntetlen az egészség tudatos elvesztegetése

By 2011 július 4, hétfőHírek

Az egészség érték, tőke, ennek a tudatos elvesztegetése ne maradjon büntetlenül, ezt célozza a népegészségügyi termékadó – jelentette ki Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Szólt arról is, hogy az általuk elkészített törvényjavaslat vonatkozott volna a zsír-, az alkoholtartalomra és a cigarettára is. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e elfogadott törvénnyel, azt válaszolta: minden lépéssel elégedett lehet az ember, hiszen korábban nem volt semmilyen szabályozás.

Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője a műsorban arról beszélt: téves a csipszadó, vagy a hamburgeradó elnevezés, a törvényben ugyanis nem nevesítettek termékeket, csak termékanyagot, nevezetesen a sót és a cukrot. Ha ezek meghaladnak egy bizonyos mennyiséget, a termék akkor esik az adó hatálya alá.


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!