ECHO TV

By 2011 június 27, hétfőMédia megjelenés

Mozgó szervek, így például a szívkoszorúér vizsgálatát is lehetővé teszi az a 128 szeletes CT-készülék (komputertomográf), amelyet a Diagnoscan Magyarország állított a betegek szolgálatába Győrött.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő diagnosztikai központba telepítették a világviszonylatban is korszerű berendezést, amely egy korábbi CT-készüléket váltott fel – mondta Kardos Lilla, a kft. vezérigazgatója a csütörtöki átadási ünnepségen.

Ismertetése szerint a csaknem egymillió eurós berendezés a kórház betegeinek, továbbá Győr-Moson-Sopron megye és a régió lakosságának magas színvonalú egészségügyi ellátásához járul hozzá.

Budapest és Miskolc után Győr a harmadik város, ahol a komputertomográfia élvonalát képviselő készülék működik, amely a korábbiaknál gyorsabb képalkotást biztosít. Ez a betegek számára kedvező, mégsem számítanak egyelőre a várólisták rövidülésére, mert a volumenkorlát behatárolja a lehetőségeket – mutatott rá a vezérigazgató.

A beutalt betegek vizsgálatát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza. A berendezéssel egyebek között a katéteres érdiagnosztikát kiváltó érvizsgálatokat, vesefeltöltéses vizsgálatokat, továbbá vékony- és vastagbél-vizsgálatokat tudnak végezni. Ez utóbbi vastagbélpolip, illetve daganat szűrése esetén, a nem kis kellemetlenséggel járó vastagbéltükrözést válthatja ki. A kardiológiai CT-vizsgálatok pedig a diagnosztikus célú szívkatéteres vizsgálatokat helyettesítik.

Szakács Imre, a Petz Aladár kórházat fenntartó megyei önkormányzat elnöke köszöntőjében kiemelte: a fejlesztés nagy segítség, mivel a fenntartó nem tud ilyen értékű berendezések vásárlására a kórháznak támogatást adni.


Visszahívást kérek

Kérem adja meg telefonszámát:

Szeretne részletesebb tájékoztatást kapni szolgáltatásainkról, vagy időpontot egyeztetne velünk? Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

✓ Helyes formátum Helytelen formátum Kérem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót!