PCR teszt a Váci Greens Egészségközpontban

Hírek | 2020. július 4.

A SARS-CoV-2 fertőzés igazolására alkalmas gold standard módszer a PCR, melynek során a vírus örökítő anyagát, az RNS-t mutatják ki. Legkorábban a fertőzéstől számított 2-5. naptól lehet pozitív a teszt eredménye a garat- és orrváladékból.

Az Affideában augusztus 12-től érhető el a PCR teszt a Váci Greens Egészségközpontban. A tesztelés célja elsősorban az utazáshoz kötött panaszmentes páciensek PCR tesztelése, de minden olyan esetben elvégezzük a vizsgálatot, amikor a páciens panaszmentes, és nem volt 14 napon belül szoros kontaktban bizonyítottan SARS-CoV-2 betegségben szenvedő beteggel.

A mintavétel a garatból- és az orrból történik, melynek célja, hogy megfelelő mennyiségű hámsejt kerüljön a mintába. A mintavétel előtt 8 órával nem szabad enni, folyadékot fogyasztani, dohányozni, fogat mosni, vagy szájöblítést végezni. A tesztet egy akkreditált mikrobiológiai laboratóriumban végzik el, az eredmény pedig 24-48 órán belül készül el, melyet a páciensekhez e-mailben juttatunk el.

Előzetes bejelentkezés alapján szeptember 1-től minden munkanapon van lehetőség a PCR tesztre a Váci Greens-ben, melyet a munkavállalók 30.000Ft-os kedvezményes díj ellenében tudnak igénybe venni.

Dr. Menyhárt Orsolya

TOVÁBBI HÍREINK