Bejelentkezés az Affidea call centeren keresztül Visszahívást kérek!

Visszahívást kérek

2014-03-27Új CT vizsgáló Budapesten: 400 000 ember jut helyben CT ellátáshoz

Pontos képalkotó diagnózis és szűrővizsgálatok is elérhetők

A fővárosi Szent Margit Kórházban eddig nem volt CT berendezés, ám a Diagnoscan Magyarország beruházásának köszönhetően immár helyben meg tudják vizsgálni a betegeket: 400 ezer emberhez került ezzel közelebb az ellátás. A diagnosztikai központban lehetőség van magánellátás keretében is CT vizsgálatot végeztetni, így hamarabb diagnózishoz, kezeléshez juthatnak a betegek.

Gyorsabban és kényelmesebben jutnak a Szent Margit Kórház betegei és kezelőorvosai CT lelethez ezentúl: a III. kerület Bécsi úton lévő intézményben átadták az új CT laboratóriumot, amely ezentúl napi 12 órában szolgálja a járó- és fekvőbetegeket, valamint az ügyeleti ellátást, ezzel havonta 500-600 beteg CT vizsgálatát tudják elvégezni. A berendezés a kardiológiai vizsgálatok kivételével valamennyi CT diagnosztikai vizsgálat elvégzésére alkalmas, így kevesebb mentőszállításra lesz szükség, illetve a betegeknek sem kell ezentúl annyit utazniuk.

A CT vizsgálatnak – amely egy alacsony sugárdózisú, többszeletes sorozatröntgen-felvételt, majd annak háromdimenziós képpé való számítógépes összeállítását jelenti – egyre nagyobb a szerepe nemcsak betegséggyanú esetén a pontos diagnózis felállításában vagy a kontrollvizsgálatokban, hanem a panaszmentes betegek szűrésében is. A Margit Kórházba sem csak beutalóval juthat be valaki CT vizsgálatra: a Diagnoscan Magyarország szűrőprogramjai keretében immár a Margit Kórházban is elérhető akár a dohányosoknak biztosított mellkasi CT vizsgálat, akár a vastagbélről, valamint a hasi és kismedencei szervekről is képet adó virtuális CT kolonoszkópia. A diagnosztikai központban magánellátás keretében bármely CT vizsgálat soron kívüli elvégzésére is van lehetőség, ennek költsége pedig egészségpénztári kártyával is fedezhető.

– Egyre nagyobb igény van a betegek részéről a rövid várkozási idejű, illetve a szűrővizsgálat jellegű privát ellátásokra, ezért erre minden központunkban biztosítunk lehetőséget – szögezi le dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója. A cégvezető hangsúlyozza: a várólisták nem azért alakulnak ki, mert a berendezésekkel nem tudnának több beteget megvizsgálni, hanem mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szigorú keretet szab, hogy melyik kórházban hány vizsgálat költségét fedezi. Aki megteheti, hogy magánellátást vesz igénybe, az azoknak is segít, akik ezt nem engedhetik meg maguknak: mivel a fizető beteg lekerül a várólistáról, így mások számára is rövidülhet a várakozás.

A Diagnoscan Magyarország Budapesten a Szent Margit Kórház mellett a Péterfy Sándor utcai kórházban, a Nyírő Gyula Kórházban, a Magyar Honvédség Dózsa György úti Egészségügyi Központjában és a Mammut II. bevásárlóközpontban, vidéken Debrecenben, Győrben, Szegeden, Orosházán, Cegléden és Salgótarjánban üzemeltet diagnosztikai központot: csaknem valamennyi helyszínen lehetőség van rövid várakozási idővel térítéses CT – több helyen akár MR, ultrahang, röntgen, mammográfia – vizsgálatok elvégzésére. Részletes információk a vizsgálatokról a www.diagnoscan.hu oldalon olvashatók.